Topplisten: Topp 20 i dag, verdt å lese?

Heisann! Er du ny leser av blogger og har lyst å sjekke ut hva som befinner seg i bloggverdenen i dag som er verdt å lese? Eller er du gammel leser som gjerne vil finne en interessant blogg du kanskje ikke har vært innom før? Søker du bestemte temaer å lese om uten at det er rent pedagogisk eller en nyhetsartikkel fra NRK, VG eller Dagbladet, men heller personlig, fra hjertet eller mer jordnært?

Her tar jeg for meg de 20 bloggene som ligger øverst på topplisten hos Egmonts Blogg.no.

20) – Strikkepiken: Denne bloggen har jeg lite kjennskap til, men etter navnet å dømme så er dette en håndarbeidsblogg, og da sikkert mest strikking. Har fått med meg at dette ikke er en aktiv blogg, men publiserer innlegg når hun må fordi Egmont fjerner blogger som er inaktive over en bestemt tid. Sikkert en bra strikkeblogg da, den suser oppover lista straks et innlegg blir postet, og det er få bloggere som får dét til i dag.

19) – Strikkekjerring: På navnet så er dette også en strikkeblogg, handarbeidsblogg. Men her får man også tillegg. For eksempel, et innlegg kan starte med håndarbeide og strikkeoppskrift, men avsluttes med en opplevelse fra hverdagslivet, en politisk ytring, et samfunnsaktuelt tema. Innleggene er skrevet med følelser slik at en forstår og engasjerer seg. Du kan bli irritert på vegne av bloggeren, eller le godt av humoren. En veldig fin blogg, har også god dialog med sine lesere og en føler seg velkommen.

18) – Lillasjel: Helt ærlig har jeg ikke lest denne mye, men hva jeg har fått med meg så er dette en voksen blogg av en jordnær dame som lar seg fascinere av det som er mellom himmel og jord. Altså det spirituelle som healing og meditasjon. Liker å reise vil jeg tro, for de innleggene jeg har lest i det siste så har hun vært på sydentur. Liker å lese vet jeg. Ingen formening om dette er en bra blogg, så langt har jeg ikke kommet, men den er ikke dårlig.

17) – EvasWindow: Dette er en fin blogg med sjel, den har dessverre kommet dit hen at vinduet er lukket. Eva døde nylig 53 år gammel av hjertestans. Dagens bloggere vil alltid huske henne for hennes godhet. Hvil i fred Eva.

16) – Annais: Leser ikke denne. Innleggene er veldig ofte merket med reklame, så utgangspunktet er vel ene og alene å tjene penger. Hvis en finner innlegg uten reklame så er det det jeg personlig kaller skryt, «se hvor kult jeg har det, fint og flott, veske, kjole». For de som liker rosablogger kan kanskje denne falle i smak. Men dialog med lesere er en del av konseptet blogging, men tror ikke dialog er interessant her. Virker ikke sånn, og det er meg vel likegyldig. Jeg er ikke på blogg for å kjøpe meg kjole eller shampoo, og jeg tar heller anbefalinger fra noen jeg kjenner fremfor en ukjent som prøver å tjene noen kroner ekstra på reklame for å opprettholde en «fin» livsstil.

15) – Morsmiddag: Reklamerer seg selv med å være en av Norges mest leste blogger. 99 prosent mat og ernæring, oppskrifter og sådan. Litt såkalte hverdagslivhistorier innimellom. Jeg har vært på blogg i 10-12 år, usikker på nøyaktig hvor lenge, men tror aldri jeg har vært i dialog med vedkommende bak denne bloggen. Sikkert veldig dyktig på mat, men det er jeg også, og siden her ikke er noen kontakt oss i mellom så leser jeg ikke denne bloggen og kan derfor ikke si stort annet enn at det er en av mange matblogger. Personlig har jeg de mest geniale kokebøker pluss at jeg liker å eksperimentere selv. Det gjør matlaging morsommere for min del.

14) – Martinehalvs: Denne jenta er vel den eneste ordentlige influenceren som er igjen på blogg.no. Hun har mye for seg, og skriver vel bare blogginnlegg sånn innimellom. Da suser hun rett til topps. Martine Halvorsen heter hun, og hun har egen populær podcast, så det er vel der hun har hovedbase som influencer, hun er også forfatter og blitt kjent som en kroppspositivist, og har blant annet skrevet boken «Sykt normal» som ble utgitt i 2018. Innleggene er ok, men sjeldne.

13) – AudMarit: Denne bloggen representerer noe vi ikke ser ellers på blogg. Aldri har jeg gjort det ihvertfall. Jeg føler meg litt beklemt med å si at denne bloggen handler om ensomhet, urettferd, fattigdom, handlelister og psykisk helse. Men det er sannheten. Fortjener absolutt sin plass iblant Topp 20 på blogglisten.

12) – Tomsmatprat: Her kan jeg skrive det samme som jeg gjorde med plassering nummer 15, bare at dette er en mann. Råd og tips om mat, oppskrifter. Ingen kommunikasjon, aldri sett hans navn i noen kommentarfelt hos noen blogger tror jeg. Men enig med han om at den viktigste ingrediensen i en matrett er kjærlighet.

11) – Kjerringtanker: Kunne vært en bra blogg da den i sin tid hadde finurlige betrakninger skrevet med litt bestemorhumor og et glimt i øyet. Dessverre gikk bloggeren heller for et konsept med å forfølge andre bloggere og forsøk på hån og latterliggjøring. Lite nyskapende og lite original. Liksom hvordan skape mer interesse for blogg, hvordan dra til seg lesere når konseptet er å skrive latterliggjøringer om andre bloggere som publikum ikke kjenner til? En elendig parodi av en tidligere kjent blogg som het ‘Bloggomtoppbloggere’. Men i motsetning til ‘Bloggomtoppbloggere’ som skrev om kjente bloggere og influencere så skriver Kjerringtanker om ukjente bloggere som ‘ingen’ egentlig bryr seg om. Da blir det bare kjedelig skittkasting og ødeleggende for blogg som konsept og plattform, mener jeg. Hver sin smak dog..

10) – Olehartattordet: Denne bloggen er et skremmende summarium av politisk korrupsjon og konspirasjonsteorier. Muligens litt paranoia også, men samtidig har det vært fra tidenes morgen slik at mange konspirasjonsteorier har vist seg å være sanne. I svunnen tid da noen påsto at jorden var rund ble de latterliggjort, for jorden kunne jo ikke være rund, da ville jo folk falle av. Når det kommer til politisk korrupsjon, den som ikke har fått med seg at den slags foregår hele tiden, den har ikke fått med seg mye. En får tro hva en vil, men Olehartattordet er en skremmende og tidvis underholdende blogg. Jeg har ingen intensjoner om å hverken latterliggjøre Ole eller bloggen. Livet har overraskelser å by på, og de er sjelden roserøde.

09) – Stineskoli: En blogg for å tjene penger. Ingen kommunikasjon, svar ikke (ihvertfall ikke meg) på kommentarer. Bryr seg ikke om lesere eller whatever. Har ikke giddet å klikke innom på et halvt år. Smårosa skryte- og reklameblogg. Ser sjelden at hun poster noe, så jeg mistenker at lesertallene kommer via redigering av gamle innlegg som blir linket til via andre plattformer som Instagram og SnapChat for utelukkende tjene noen kroner på reklame. Vi har sett andre bloggere gjøre dette før, så..

08) – Idawulff:  Omentrent samme som nummer 9, kunne skrevet samme teksten her. Svarer ikke på kommunikasjon via blogg. Reklameblogg. Intet budskap å levere.

07) – Matfrabunnenfb: Altså det ligger jo i navnet hva dette er ‘mat fra bunnen’ med ‘fb’ på slutten. Hadde holdt med en egen Facebook-side tenker jeg. Matblogger.. meh.. bøker er kulere, har mer sjarm.

06) – Spisogspar: hehehe.. ligger i navnet nok en gang, ‘spis og spar’, men hvorvidt en sparer noe på å følge oppskrifter, tips og råd herfra vites ikke.

05) – Vibbedille: Håndarbeidsblogg, superkreativ, meningssterk, særegent språk og masse selvironi. Altså bare positive skussmål fra min side. Jeg er ikke spesielt interessert i handarbeid, men må likevel innom innimellom og finner masse morsomme greier. Jeg har heklede pride-kaniner fra Vibbedille, flotte hjemmeperlede blomsterpinner og kjøleskapmagneter. Og lekre perlearmbånd. Både bloggen og det Vibbedille lager er kvalitet!

04) – Monicavederhus: En blogg jeg fulgte, mente var viktig og reklamerte for, mange ganger. I dag tenker jeg at denne er uviktig. Daglige dramaoverskrifter «jegerrusmisbruker, barnevern, sykpappa, drama, skalgiftemeg, ikkegiftemeg, jegerrusmisbruker, barnevern, sykpappa, drama, skalgiftemeg, ikkegiftemeg». Slitsom, anbefales ikke.

03) – DocogDask: Er en del reklame her også, hvilket jeg kan spare meg for, men ellers deler jo Dask historier fra hverdagslivet, de er jo stadig på farten da, litt mye sykdom i det siste, men egentlig ikke på en stakkars meg måte som så mange andre, Dask har humor, gir seg flatt faen i hva andre mener, påstår hun. Hun er ikke overlegen heller, så ikke noe å skue på det. Hun har velfortjent jobbet seg opp på blogglisten uten å tråkke på andre. Jeg liker Dask jeg, og var «stor fan» av Doc da han var «tv-stjerne», jeg liker folk som er seg selv og slipper seg løs, hehe.. rednecks altså..

02) – Bunny: Bloggverdenens, landets beste alternative blogg. Rett fra levra om hva som er galt i dette samfunnet, ingen fingre imellom, spretter rundt og blogger uansett humør. Noen kaller denne for «Balkongkongen», «Medbloggertrollet», «Rasisten», «Konspirasjonsteoretikeren», «Friskpust», «Sjefskaninen», «Partner-in-crime», «Toppbloggeren» og «God venn» for å nevne noe. «Kjært barn har mange navn», og ingen har så mange navn som Bunny, hehe.. Populær fyr, elsket og hatet, hva som skjer i denne bloggen er ikke forutsigbart, selv om enkelte tema går igjen som en rød tråd. Noen ting er man mer engasjert om enn andre, slik er det bare. Følg Bunny!!

01) – Mamma på hjul: En absolutt dyktig skribent, med sine innlegg får hun fram følelser hos sine lesere, på godt og vondt. Hun bringer fram klumpen i halsen og tårer i øynene, for så å få deg til å le høyt. Mamma på hjul har et tøffere liv enn de fleste av oss, men også et større pågangsmot. Hun har fantastisk humor, og er med på den sosiale delen av bloggingen så godt hun kan. Hun skriver med øynene, hvilket må være utrolig slitsomt, likevel er hun en aktiv blogger, smart og dyktig. Nylig ble hun forfatter også. Jeg var en av de første som kjøpte boken hennes «Livet er ikke over før det er over…» Denne dama fortjener virkelig alle sine lesere og følgere, og hun fortjener å være på toppen!

Sånn, det var det. Omtale av alle bloggene på Topplisten topp 20 i dag. Dette er ikke gjennomtenkte kommentarer om den enkelte blogg, men det første jeg tenkte om hver blogg etterhvert som jeg tok for meg hver og en oppover lista. Tenkte det ble mest riktig da. Åpent, ærlig, og rett fra levra!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg BunnyTrash på MeWe: Link!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#topplisten #bunny #bunnytrash

42 kommentarer

Siste innlegg