Tinnfoliehatt kommer tilbake, den er trendy og moderne!

Den originale Shields tinnfoliehatten (caps og lue).

«Du trenger ikke være paranoid eller konspirasjonsteoretiker. Bare ta på deg den signaltette lua vår og beskytt hodet ditt».

Slik lød reklamen i 2015 om en lue eller en caps som visstnok skulle verne mot mulige negative effekter av elektromagnetisk stråling. På daværende tidspunkt var det vanskelig å finne beviser for at denne elektromagnetiske strålingen påvirket mennesker i nevneverdig grad. Men et velkjent sitat som alltid har blitt brukt kan vel sies å passe her, «bedre føre var», særlig i en situasjon der produktet ikke gjør noen skade ihvertfall. Altså, at noen bruker tinnfoliehatt skader vel ingen?

Kunder kunne den gang skaffe seg en sådan lue, eller caps, fra rundt 140 kroner, men hva gjør egentlig denne luen? Selskapet som solgte disse den gang forklarte på siden sin at luen i hovedsak er laget i bomull, men at det er sydd inn et metallbelagt stoff som skal hindre stråling fra å slippe gjennom. Dette metallets vanlige tjeneste fra før var at det ble brukt til å skjerme militære telt mot oppdagelse av satellitter. Altså om de la dette materialet over en mobil Wi-Fi-ruter, så ble signalet umiddelbart borte og satellittene kunne ikke spore dem.

De som produserte denne nevnte luen, eller capsen om dere vil, hatt eller whatever, forklarte at produktet skal stoppe signaler fra en hel rekke ulike kilder, så som mobiltelefoner, trådløst nett og mikrobølger. Også den kosmiske strålingen du utsettes for under flyturer kan stoppes dersom du tar på deg en slik hatt.

Men så til hvorfor dette produktet ble påtenkt. Årsaken til produktet handlet egentlig om søvnvansker. Grunderne som kom på ideen om denne hatten funderte på om en del søvnproblemer kunne skyldes stråling. Så de oppfant hatten for å bedre folks nattesøvn.

Produsentene innrømte også at det slett ikke er sikkert akkurat hvor mye denne hatten beskytter mot strålingen, men de trakk frem et argument vi kjenner igjen fra andre arenaer: «Vi sier ikke at produktet beskytter 100 prosent».

Noen som har hørt den før?

Statens strålevern ble den gang kontaktet for en uttalelse om «tinnfoliehatten». Svaret fra en forsker der var at i el-overfølsomhetsmiljøet er dette helt vanlig, og det er enkelt å kjøpe slike beskyttende produkter på nett også hos norske forhandlere.

Den samme forskeren påpekte også at det ikke finnes noen dokumentasjon på at de elektromagnetiske feltene vi omgir oss med er merkbare. Selv om stoffet som er brukt i hattene har en dempende effekt, er det slett ikke sikkert at den vil gjøre noe fra eller til for mennesker. Konsekvensen er altså at man ikke kan anbefale beskyttelse mot en tilstand ingen har bevist eksisterer, avsluttet han i den saken.

Det lanseres stadig vekk nye og rare produkter, alt fra leketøy til såkalte vaksiner. Produkter som vanligvis tar 10-15 år å forske frem, produsere og få til å virke effektivt, kan plutselig bli både produsert og komme i bruk i løpet av 9 måneder. En kan da trygt si at ingen kan forvente at dette skal være et velfungerende kvalitetsprodukt. Heller tvert imot!

Så fakta er at «tinnfoliehatten» og slike produkter faktisk beskytter mot stråling, men at strålingen ikke var bevist å påvirke mennesker i nevneverdig grad. Så hvorfor anbefale et produkt hvis navn blir brukt som hersketeknikk for å ondskapsfullt diskreditere og latterliggjøre andre menneskers oppfatninger og meninger?

Hva er det med mennesker som tydelig betrakter seg så intelligente at tinnfolie- og aluminiumhatt-kommentarer er hva de klarer å lire av seg?

Spørsmålet ble i sin tid tatt opp i norske diskusjonsforum, og da kom svar som blant annet følgende:

«Er ikke dette nettopp et tegn på hvor lite intelligens disse har? One-liners kommentarer med det eneste formål å latterliggjøre en annen person?»

«Jeg tenker i alle fall en skyter seg selv i foten ved å komme med kommentarer som «tinnfoliehatt».

«De skyter seg i foten spesielt mtp at tinnfolie forlengst er erstattet av aluminiumsfolie. Disse folkene har ikke fått med seg dette og lever i fortiden».

«Å bruke slike begreper er det kun de som ikke liker at andre har egne meninger som gjør, da de selv kun forholder seg til det narrativet de synes er enklest å håndtere».

Jeg tenker at jeg skal skaffe meg en slik hatt, den beskytter mot stråling, om denne strålingen den beskytter mot ikke er bevist å skade mennesker i nevneverdig grad får så være, men det er ihvertfall mer enn man kan si om andre produkter som folk velger å bruke, de samme folkene som ‘disser’ tinnfoliehatten og dens brukere. Og til dere som har tinnfoliehatt, behold den, ihvertfall inntil dere har fått en moderne aluminiumsfoliehatt. Det kan også godt være at den gamle tinnfoliehatten kommer tilbake. Jeg har en sterk tro på det.

I mine øyne ser den både praktisk, kul og moderne ut!

Les også: «Anerkjent norsk forsker om høyt sykefravær og covid-vaksiner».

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWe: Link!!

Følg Bunny på Facebook: Link!!

#tinnfoliehatt #aluminiumsfoliehatt #sølvfoliehatt #bunnytrash #bunny

2 kommentarer

    1. Om ikkje strålingen er bevist skadeleg, så er det iallefall bevist at tinnfolie reflekterer kroppsvarmen, og er eitt godt hjelpemiddel i kjølen.
      Eg har både huer (luer) og hansker med tinnfolie i, og bruker det kvar vinter.
      På fagspråket heiter det Tinnsulite.
      Alle fornuftege folk bruker tinnfoliehatt 😜, og gjerne andre klær med tinnfolie i, og 😊.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg