Slik kan du avsløre en falsk venn!


Hvordan kjenne igjen en falsk venn?

En falsk venn er ofte en person som er venn med deg av egoistiske grunner. Dette kan være overfladiske ting som popularitet og penger, eller at personen har behov for en person de kan kontrollere eller rakke ned på, for at de selv kan føle seg bedre. Personen kan også utnytte deg for å få noe de vil ha.
En falsk venn har gjerne dårlig selvtillit, og kan dermed falle for fristelsen om å baksnakke eller være illojal. En person med disse egenskapene har gjerne mange overfladiske vennskap, og jakter ofte etter venner i populære miljøer for å øke sin egen status.

Hvordan kan en falsk venn påvirke selvfølelsen din?

Siden en falsk venn har en egoistisk agenda med vennskapet deres, vil denne personen handle ut fra egne behov. Dersom denne personen for eksempel er sjalu på deg, kan han/hun finne på å gi deg misledende råd, som kan føre til at du tar valg i livet som vil påvirke selvfølelsen din negativt.

En falsk venn kan også benytte seg av hersketeknikker som gir deg dårlig selvtillit, gjennom å for eksempel å lure inn fornærmelser eller «stikkere» på en måte som gjør at du ikke skjønner at personen har dårlige intensjoner for deg.

Hvordan kan man finne en ekte venn?

En ekte venn kan være vanskelig å finne, men er verdt å vente på. Dersom du ønsker seg en venn som aksepterer deg for den du er, må du tørre å være deg selv i møte med andre mennesker. Dette innebærer å snakke om ting som genuint interesserer deg og tørre å være ærlig og si ifra dersom du er uenig i noe. Alle vil kanskje ikke være enig i det du sier, men de som fortsatt er der, og er interessert i å holde kontakt med deg, vil mest sannsynlig være ekte venner. Det er også større sjanse for å treffe på en ekte venn i miljøer som ikke er overfladiske.

Denne teksten er i sin helhet klippet og limt fra Ung.no .


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#venner #falskhet #vennskap #venn #ung

4 kommentarer
  1. Falske venner som snakker med alle og går etter der vinden blåser…Og preker dritt om deg når du går!
   Nei takk – da er jeg heller venneløs!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg