Jeg gjorde et søk for å finne de beste påskefilmene å se i påsken, og selvfølgelig er det som kommer mest av da er filmer om Jesus, Moses, Markus og denslags. Og jeg tenker, det er ikke akkurat hva jeg vil se i påsken ihvertfall. Masse religiøse greier, trist faenskap, rett og slett. Jeg vil heller se noen gode gamle klassikere som er anything but, men samtidig har en relasjon til påsken. Jeg skrollet gjennom utallige lister, og den filmen jeg har plassert øverst her utmerket seg, for den var på veldig mange lister, og jeg synes den er veldig bra.
01). Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet (2005)
Dette er C. S. Lewis’ tidløse fortelling som følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene: Lucy, Edmund, Susan og Peter. Dette er i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Der oppdager de et sjarmerende og fredelig land med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper. Men nå hviler det en forbannelse over landet. Den onde, hvite heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet som gjør at det alltid er vinter. Sammen med den edelmodige og mystiske herskeren, løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia i et spektakulært slag som vil frigjøre landet fra Jadis’ iskalde forbannelse for alltid.
Den andre filmen på listen her fant jeg på én av disse påsketips-listene. Og jeg husker at den gang jeg så den så likte jeg den. Den er på en måte litt absurd, men veldig god underholdning egentlig.
03). Svidd Neger (2003)
Filmen fikk i sin tid mye oppmerksomhet på grunn av tittelen, den er langt unna tradisjonell norsk sosialrealisme. Crazykomedier er gjerne det.
Karl bor sammen med datteren sin Anna langt ute i det nordnorske havgapet, Anna er snart voksen og det er på tide å finne en mann til henne. Men utvalget er heller skralt, inntil de oppdager at på den andre siden av fjellet bor den enslige kvinnen Ellen Margrethe med sine to sønner Peder og Ante.
Sjalusidramaet bygger seg opp når samen Normann dukker opp og gjør kur til Anna. Når Normann ikke er opptatt med å legge seg etter Anna, sliter han med det å være same. Og Ante stakkar, som har vært overbevist om at han er sjøsame, ramler ut i en stor identitetskrise når han oppdager at han egentlig er neger. Se opp for føling i fjæra, mannskor, drap og sex.
Så plutselig på en liste dukket det opp en film som jeg sikkert så et par titalls ganger da den dukket opp back in the days. Den gang var vi ikke vant til å se noe som var laget som dette, og den var jo kjempemorsom.
03). Who Framed Roger Rabbit/Hvem lurte Roger Rabbit? (1988)
Handler om den alkoholiserte detektiven Eddie Valiant. Bitterheten til tross, så tar han på seg en sak som foregår i levende tegneseriefigurers verden. Plutselig står han midt oppi en mordsak. Enklere blir det ikke når den hovedmistenkte, stjernekarakteren Roger Rabbit, oppsøker ham for hjelp.
«Who Framed Roger Rabbit» er barnevennlig, men inneholder også en del mørk absurdisme for voksne. Dette har på mange måter blitt en filmatisk milepæl, som ga regissør Robert Zemeckis flere fjær i hatten.
«Who Framed Roger Rabbit» var ikke den første av sitt slag, men absolutt den mest fabelaktige. Har du ikke sett denne ennå, er det mye å glede seg til.
Neste film er sterkt undervurdet, men likevel som en kultfilm å regne, jeg bare elsker den.
04). Cry Baby (1990)
Drape Wade «Cry Baby» Walker (Johnny Depp) har tatovert inn en tåre under det ene øyet, synger i et rockabillyband og har ikke annet enn et foraktfullt snerr til overs for de striglede squares. Helt til han en dag møter Allison, en pike av beste familie.
Cry Baby er en klassisk kjærlighetshistorie: slumrotta møter «the prom queen» og for å få hverandre må de overvinne nærmiljøets fordommer. Det er en svært fargerik film, og fortalt med hjelp av sterke kontraster og et bevisst spill på stereotyper nærmer den seg tegneserie-estetikken. Det hele er spissformulert og underholdende, ikke minst takket være et fantastisk karaktergalleri: Iggy Pop som drape’enes godmodige onkel Belevedere, eks-pornostjerne Traci Lords som den litt innskrenkede Wanda og ikke minst Kim McGuire med sine hysteriske ansiktsbevegelser som Hatchet Face.
05). Dark Shadows (2012)
Året er 1752, og Collins-familien setter seil fra Liverpool til Nord-Amerika. I Collinsport, Maine vokser sønnen Barnabas (Johnny Depp) opp til å bli en rik playboy på godset Collinwood. Men når han knuser hjertet til heksa Angelique Bouchard, forvandler hun ham til en vampyr og begraver ham levende. Han forblir begravd i to århundrer. Når han våkner, er verden ganske annerledes.
Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!
Følg Bunny på MeWe: Link!!
Følg Bunny på Facebook: Link!!
#påske #film #underholdning #bunnytrash #bunny
Mest lyst til å se Narnia tror jeg 🙂 Johnny Depp har spilt utrolig mange forskjellige “rare” roller 😀
Johnny Depp er genial, og disse karakterene er amazing 🤪🐰
Svidd neger husker jeg som kjempemorsom, men har ikke sett den mer en rett etter at den kom ut..
Selv tenker jeg den kunne vært morsom å se igjen nå etter disse årene som har gått.. 🐰
Jeg har sett 3 av 5 filmer her 🙂 Og elsker NARNIA 😀 GOD PÅSKE!
Da er det to du ikke har sett!! God påske!! 🐰
Tenkjer eg hopper over alle deisse 🤔.
Fekk fatt i Save privat Ryan, og tenkte eg skulle få sjå den i påska, men her er besøk, så eg veit ikkje om eg får tida.
Hoppe over?? Fantastiske filmer!! 🐰
Ja, det er dei 😊.
Har sett alle fem tidlegare, men får ikkje skvisa dei inn nå i påska.
Hellige kaninmåne.. må jo slappe av i påsken da mann 🐰