Neste uke er jeg ikke overvektig lengre!

Nå har jeg vært på vekta, andre vektkontroll. Altså, jeg har fullført to uker med 5:2 dietten for denne gang. Det har gått helt utmerket, jeg har ikke overspist noen dager og jeg har holdt fasten de to dagene i uka. Tirsdager og torsdager.

Forrige uke, forrige fredag skrev jeg et innlegg etter første vektkontroll. Der skrev jeg at målet mitt er å redusere vekten med passerte 5 kilo innen 11 juni. I dag ser jeg jo at det er helt feil, det skal være 6,2 kilo. Uffda. Skjønner ikke hvordan jeg fikk det tallet i hodet, det er jo et enkelt regnestykke. Det skulle jo være 6,2 kilo innen 11 juni.

Anyways, første uka ga knallresultat, om jeg får si det selv. Den uka reduserte jeg vekten med 2,7 kilo, da klappet jeg meg selv på skulderen, og var klar for ny uke. Og nå er altså uke to også unnagjort, men målet er lengre unna enn etter forrige uke fordi jeg på et dumt vis greide å gjøre feil på årets letteste regnestykke, hehe.. men men..

Historien min er kort fortalt som følgende, det er nå litt passert 2 år siden jeg gikk i mål med å redusere vekten min med tilnærmet 30 kilo. Det gikk radig unna, og jeg ble bare mer og mer motivert med en metode som faktisk fungerte. Jeg hadde prøvd ut flere metoder, tilogmed fått trening på resept hos lege med PT, men det var et opplegg tidlig på morningen og med alvorlig søvnapné så gikk ikke det. Omsider dukket 5:2 opp, og yes, effektivt!!

Det verste er ikke å redusere vekta, jobben ligger i å holde vekta der den skal være. Ved fasting tror kroppen det er hungersnød og sparer på kalorier som slippes fri når en spiser, så med det går en raskt som en duracellkanin opp i vekt igjen. Jeg er inneforstått med det, derfor må jeg tidvis justere vekten, og det har jeg gjort et par-tre-fire ganger etter den gang.

Det handler ganske enkelt om å spise normalt 5 dager i uken og veldig lite i 2 dager («faste»). Det er ingen regler på hvilken mat en kan spise, regelen er å spise 1/4-del av det normale daglige inntak to dager i uken. I snitt inntil 500 kcal for kvinner, og inntil 600 kcal for menn på de to fastedagene.

Hvis en ikke stadig finner på tåpelige unnskyldninger for hvorfor en ikke holder seg til de 5-600 kcal på fastedagene, eller hvorfor en overspiser de andre dagene, så er dette velfungerende. Ren logikk. Det er også ren logikk at det ikke er noe poeng i å faste to dager i uken hvis man har et etegilde med biffsnadder, hamburger og potetgull de andre dagene. Det burde være inneforstått at en skal spise normalt de andre dagene, jeg spiser stort sett faktisk bittelitt mindre, dét gir mer effekt på dietten.

Jeg kan påpeke at det er mange gevinster på gjennomføring av 5:2-dietten. Ikke bare det å redusere vekt, men også gir dette bedre hjertehelse, det er bra for hjernen, og gir bedre psykisk helse.

I dag har jeg som sagt vært på vekta, vektkontroll etter to uker. Denne gangen har jeg som skrevet et mål om å redusere med 6,2 kilo innen 11 juni. Det er 28 dager igjen. Derfor har jeg lagt til en høy økning av aktivitet så lenge jeg klarer det, altså jeg kommer til å kjøre på så lenge jeg ikke får noe utbrudd av mine kroniske diagnoser, som det er en del av. Men sannheten er at jeg føler meg knallbra for tiden, særlig nå etter disse to siste ukene.

Mandag til fredag er det én time på tredemølla i 6 km/t pluss noen minutter magetrening. Faste tirsdager og torsdager. Første uka ned 2,7 kilo, denne uka ned 0,4 kilo. Tilsammen vektreduksjon på 3,1 kilo. I dag er BMI’en nøyaktig 25 som ifølge Grethe Roede er lett overvekt. Her er det snakk om bare noen gram så vil jeg være innenfor «normalvekt». Men trivselsvekten er noen kilo mindre.

Jeg har en merkelig kroppsfigur, jeg er egentlig slank, men jeg har på midten en mage som slett ikke samsvarer med resten av kroppen, så min trivsel er basert på å kunne bruke skjorter, min størrelse, uten at skjortene gaper mellom knappene når jeg sitter. Det verste jeg ser er mannfolk med skjorter som gaper slik og man ser rett inn i navlehullet på dem. Navlelo, haha.. Intet er så usexy som det!!

Tidligere var jeg også bekymret for at en knapp kanskje skulle skyte avgårde, kapoOw, rett i øyet på noen og gjøre dem blind.

Men nå går det bra, jeg er godt i gang, det er bare å kjøre på videre. Det gjenstår 28 dager og minimum 3,1 kilo.

I can do it, you can do it!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#52 #diett #vektredusering #vektjustering #slanking #faste #overvekt #normalvekt #bunny #bunnytrash

6 kommentarer
  1. Ja, jeg ser det er et problem for mange det der med å egentlig være slank, men så er man fyldig rundt midjen. Og det er jo en kjent sak at det er der fettet legger seg først og tøffest, på de aller fleste. Og så er det jo det fettet der, det som er på magen, som er det farligste fettet for resten av helsen vår.
   Du er tøff som har funnet hvilken diett og hvilken trening som fungerer for deg. Og det er jo sant som du sier også, at det vanskeligste er å holde på vekten når man endelig har nådd det som var målet. Men da er det jo enda bedre å bare kunne sette i gang med dietten igjen, og gå ned igjen de kjedelige kiloene som kom på i mellomtiden.
   Masse lykke til videre ♥

   1. Takk, ja det på midten kommer nok av feil mat og drikke, drakk Cola hver dag i mange år, og aldri har jeg vært noe fan av å trene eller bedrive idrett.

  2. Det er bare å bøye seg i støvet og gratulere!💪🏻
   Imponerende rett og slett! Du har funnet en metode som funker for deg og klarer å ta den i bruk hvis det trengs for å justere vekta.
   Det er absolutt en fordel at knappene sitter fast i skjorta og ikke gjør noen blind.😅
   Kos dere med Street Food og klargjøring til feiring.🎉👍🏻

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg