Når mainstream media og politi dekker over så er det bra at alternativ media er til!

Sent i går kveld la Resett ut en artikkel om meg og hendelsen jeg var vitne til sist helg: Drammens Tidende beskyldes for «fake news» av angivelig øyenvitne til masseslagsmål.

Dette vil jeg kommentere.

Dagen etter det hele hadde jeg tenkt å skrive et innlegg her i bloggen om hva jeg så. Drammens Tidende ble dratt inn i innlegget fordi jeg var så «uheldig» å lese hvordan de hadde omtalt saken. Jeg reagerte veldig på at det hele ble blåst bort med at det bare var to jenter som var «røket uklare».

Jeg tenker at hadde ikke mine venner og jeg reagert som vi gjorde så hadde nok flere blitt skadde. Jeg reagerte også på at det ble fremstilt som om dette var «vanlig» norsk ungdom, da sannheten var at dette kun var ungdom med ikke-vestlig bakgrunn, og veldig mange av dem. Her er innlegget mitt: Masseslagsmål, jeg så det hele, men i avisen kom en annen historie.

Maria Zahler journalist i Resett kontaktet meg på tirsdag for tre dager siden der hun blant annet fortalte meg at hun hadde vært i kontakt med Drammens Tidende og de hadde uttalt at: «Det fremgår av vår artikkel, at «det er Drm24.no som skriver at det ikke har vært et masseslagsmål..»

Videre forklarte de at de hadde intervjuet politiets operasjonsleder som bekreftet Drm24.no sitt utsagn. Med det ville de ikke ha på seg noen påstand om «falske nyheter», de mente det var en anklage jeg må ta opp med avsenderen, som i dette tilfellet er politiet.

De sa også til Resett at de ville oppfordre meg til å tipse Drammens Tidende om det jeg så. Med det unnlot Drammens Tidende å fortelle den sannhet at de hadde ringt meg tre ganger på mandags morgen og formiddag og at jeg allerede hadde snakket med dem.

Jeg har i etterkant av alt dette lest hva Drm24.no skrev i sin artikkel.

Drm24.no skrev at «det var to fester på stedet som hadde blandet seg med hverandre. Etter flere klager til politiet fikk en del av festdeltakerne anmodning av politiet om å bryte opp og fortsette et annet sted, men et 30-talls personer fikk fortsette under visse forutsetninger».

Med andre ord så var politiet bevisst om at på samme sted var mellom femti og hundre ungdommer av ikke-vestlig opprinnelse som drakk alkohol og ruset seg. Politiet valgte å sende dem ut i gatene uten å patruljere og holde dem under oppsyn da de forlot disse festene som politiet var innom.

Her er det flere ting som skurrer tenker jeg. Jeg tenker også at politiet dermed var en direkte årsak til hele oppstandelsen som skjedde rett utenfor min venninnes leilighet.

Det vi også ser er at Drm24.no har levert en mer utfyllende artikkel enn Drammens Tidende som forsvarte seg med at de hadde laget sin artikkel ut fra hva Drm24.no hadde ytret. De hadde også skrevet at der var narkotika i bildet, noe Drammens Tidende hadde utelatt. De alle hadde utelatt at dette handlet om ungdommer med innvandrerbakgrunn.

Drammens Tidende sier at politiet sa der ikke var noe masseslagsmål. Noe de har tatt som «god fisk» på tross av meldinger fra vitner om noe annet. De fant det heller ikke interresant å fortelle at dette handlet om store gjenger med innvandrerbakgrunn. Det finner jeg også spesielt at både politi og media bevisst unnlot å opplyse om.

Dette har vi sett flere ganger før at dette er opplysninger som gjerne unnlates. Det har skjedd ofte i det siste. Som for eksempel gjerningspersonene i ‘’Deli De Luca saken’’, så var det kjæresteparet som ble overfalt på bybroen i Drammen, og de fleste har vel fått med seg problemet med at etnisk ungdom må gå med voldsalarm og blir utpresset og truet og så videre av gjenger. Pluss alt det vi enda ikke vet eller har funnet ut av. Det er vel en hel del hendelser omtalt i media der man tror det handler om etnisk norske, men som har en helt annen sannhet.

Det kritiseres også at lokale nyheter av denne type, i tillegg til at det fremstilles at det er «vanlige» norske som gjør disse ugjerningene, så blir disse sakene alltid lagt bak betalingsmur.

Det som derimot ikke ble lagt bak betalingsmur var en artikkel om ei norsk jente som hadde konvertert til islam. Artikkelen var som om kvinnen ble hyllet av avisen for det valget hun hadde gjort. Dette er ikke lenge siden og det var mange som reagerte på «hyllesten». Jeg har prøvd å Google saken, men finner ikke igjen artikkelen. Noen som kan hjelpe?

Uansett, så vil jeg til slutt si at jeg synes her foreligger mye dårlig journalistikk om hva som skal belyses i media. Det virker som om det som skal være objektivt er blitt veldig subjektivt. 

At jeg våget å kritisere dette gjorde at jeg ble kontaktet av Drammens Tidende som da tydelig jobbet med en sak. Da jeg avslo å la meg avbilde i avisen deres ble det droppet. Det virker som om det var det eneste de ville. Vise ansiktet til bloggeren som gikk ut med at det var masse innvandrere som laget bråk den aktuelle kvelden.

Jeg synes Maria Zahler i Resett gjorde en bedre jobb som journalist. Ikke bare fikk hun frem det andre valgte å tie om, men hun tok ikke mine uttalelser som en selvfølge. Hun skrev i artikkelen til Resett at jeg at jeg «angivelig var et øyenvitne, og at jeg hevder å ha sett». Noe Drammens Tidende burde gjort i forhold til kildene dem brukte i denne saken og andre saker.

Takk til Resett!!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

Bildene over som er sladdet er av personer som er utviste og nektet på steder i Drammen – screenshots fra DT.

#innvandring #mainstream #media #vold #massevold #gjenger #gjengkriminalitet #narkotika #politi #journalistikk #politikk #fakenews #berikelsen #alternativ #media #resett

2 kommentarer
    1. Jeg skal ikke mene så mye om den saken siden jeg ikke leste annet enn overskriften i media..gadd ikke lese mer. Men media bør slutte å pynte på fakta..vi vet. Dummeste jeg så en gang, var da også hendene på en arrestant var sladdet. VG eller Dagbladet, husker ikke hvilken avis. Når hendene sladdes, er personen ikke hvit… fatter ikke at de gidder holde på slik, disse avisene.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg