Krim fra virkeligheten: Vincenzo Peruggia!

God morgen fra varmere strøk og luksusliv. Føler oss som berømte kunstnere som lever luksusliv..

Snakker om å være berømt kunstner, visste dere at Leonardo da Vincis (1452-1519) berømte maleri «Mona Lisa» ikke ble så kjent som det har blitt på grunn av Leonardo eller hans talent, men at det faktisk var en annen maler som sørget for å gjøre «Mona Lisa» verdensberømt.

«Mona Lisa» ble stjålet i 1911 og tilbrakte de to neste årene skjult i en koffert i et hull i veggen hjemme i Paris hos den italienske maleren Vincenzo Peruggia (1881-1925). Han stjal bildet fra kunstmuseet Louvre hvor han jobbet, han løy på seg alibi og ble trodd. Etter å ha holdt bildet skjult i to år tok han bildet med hjem til opphavslandet Italia.

Peruggia forventet en belønning for å ha tilbakelevert maleriet til det som han mente var dets «rette hjemland». Han ble arrestert etter at han ble tystet på av en venn som også var kunsthandler. Kunsthandleren og Peruggia hadde vilt forskjellige historier, og det er mistenkt at de var sammen om tyveriet, men at kunsthandleren så sitt snitt i ære og belønning for avsløringen.

Etter ønske fra italienske patrioter ble bildet sendt på en utstillings turné gjennom Italia før det atter ble hengt opp i Louvre. Alltid med det berømte smil om munnen. Perugia ble idømt fengsel i syv måneder, og maleriet ble med denne historien verdensberømt.

Link: Vincenzo Peruggia (Wikipedia)

Link: Leonardo da Vinci (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Interessant historie egentlig, eller hva? 😜

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#vincenzoperuggia #leonardodavinci #monalisa #kunst #kunsttyveri #louvre #maleri #paris #frankrike #firenze #italia #krim #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
    1. Jeg ser tankegangen hans her, og er til del enig i at bilde burde ha hengt i hjemlandet. Det er jo dessverre sånn at kunstskatter og andre gjenstander fra graver ol blir fjernet fra opprinnelseslandet og inn i museer i utlandet. Noe jeg er helt uenig i at de gjør.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg