Krim fra virkeligheten: Victor Lustig!

God morgen, god morgen alle sammen. Nok en ny dag, og nok en kriminell historie fra virkeligheten. Nå har det vært en del historier om gale seriemordere og den slags et par uker nå. Men det finnes annen kriminalitet også, og denne historien synes jeg faktisk er ganske så morsom.

Den svært begavede böhmiske bedrageren Victor Lustig fra Østerrike-Ungarn var en driftig hasardspiller, falskmyntner og bondefanger. Han ble kjent for, blant annet, «den rumenske boksen» og for å ha svindlet gangsterbossen Al Capone. Han ble kalt «den glatteste bedrageren som noensinne hadde levd», og er vel mest kjent for noen hendelser i Frankrike.

I 1925 inviterte Lustig ulike skraphandlere til fortrolig samtale på et eksklusivt hotell i Paris. Han utga seg for å være fransk embetsmann og kunne avsløre for dem at den franske stat vurderte å selge Eiffeltårnet som skrapjern, ettersom det var blitt dårlig vedlikeholdt etter byggingen i 1889. Ved hjelp av falske dokumenter klarte han å lure en av skraphandlerne til å tro at han hadde kjøpt tårnet.

Etter handelen flyktet Lustig til Wien med kjøpesummen. Skraphandleren gikk ikke til politiet, i frykt for å bli gjort til latter for sin godtroenhet. Da Lustig skjønte dette reiste han likegodt tilbake til Paris og forsøkte å selge tårnet på nytt. Denne gangen ble han avslørt og arrestert.

Lustig døde i 1947 i Alcatraz-fengselet etter å blitt tatt to ganger for det som ble karriereveien etter at han flyttet til USA: falskmynteri.

Link: Victor Lustig (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Jeg synes denne Lustig var litt morsom. Hva synes dere?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#victorlustig #bedrager #ungarn #østerrike #frankrike #usa #paris #krim #historie #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Jo, han var definitivt morsom, og avslørte samtideg kor enkelt det var å lure folk.
   Til samanlikning synes eg ikkje Big Pharma er like morsomme, men dyktege til å lure folk, det har dei vore.
   Innesperra på Alcatraz til sin døyande dag, burde dei og ha vorte, heile gjengen.

   1. Du sier noe, men det til side, når jeg tenker over det, så er jo dette hysterisk morsomt og genialt, både historien om den rumenske boksen, Capone-svindelen og skraphandlersvindelen. Hellige kaninmåne, greier en å tenke ut slike ting så burde en jo bruke hodet til andre ting enn svindel og falskmynteri… mange typer av intelligens, denne karen hadde visst mye på én side mens det skortet på den andre, hehe..

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg