Krim fra virkeligheten: Robert Hansen!

Robert Christian Hansen ble født 15. februar 1939 i Estherville i Iowa. Hans far var Christian R. Hansen som utvandret fra Danmark da han var 20 år, og moren var Edna Hansen fra Iowa. Disse drev en bakerforretning i den lille byen Pocahontas i Iowa, i et område med mange skandinaviske innvandrere.

Som ung hadde Robert problemer med stamming, kviser og akner. Med liten selvtillit og utsatt for mobbing holdt han seg mye for seg selv. Han tilbragte mye tid i foreldrenes bakeri, var læregutt, og ble selv baker. Han likte også å gå på jakt. Fra 1957 til 1958 tjenestegjorde han ett år i United States Army Reserve.

I mai 1960 giftet han seg med en lokal kvinne, men hun forlangte skilsmisse da han måtte sone en fengselsstraff på tre år etter å ha blitt dømt for å ha satt fyr på skolebussgarasjeanlegget i Pocahontas i desember 1960. Han ble løslatt fra fengselet etter 20 måneder. Mens han satt fengslet ble han imidlertid undersøkt av en psykiater, som ga ham diagnosen bipolar (den gangen var «manisk-depressiv» den medisinske betegnelsen) og for øvrig mente at han led av en personlighetsforstyrrelse, som ga seg utslag i en umodenhet. Psykiateren fastslo også at Hansen var besatt av å få hevn over alle som han mente hadde gjort ham urett.

Han giftet seg igjen i 1963 med Gloria Deacon, og paret fikk to barn. Etter at Hansen hadde blitt dømt flere ganger for nasking flyttet paret til Nord-Dakota, og deretter til Minnesota. I 1967 flyttet de til Alaska, både for å starte på ny frisk og fordi Alaska bød på rike muligheter til å drive jakt. De bosatte seg i Anchorage, der Robert Hansen drev bakerforretningen Hansen Bakery. Han ble godt likt av naboene, og som jeger satte han flere rekorder. Med forsikringspenger etter et påstått tyveri kjøpte han seg et lite privatfly.

I desember 1971 ble han arrestert to ganger. Den første gangen var han mistenkt for å ha bortført og voldtatt en lokal husmor; den neste for å ha voldtatt en lokal prostituert. I saken som gjaldt husmoren erklærte han seg skyldig i å ha begått et overgrep ved å true med et dødelig våpen; voldtektsanklagen som gjaldt den prostituerte kvinnen ble henlagt til gjengjeld for at han hadde gått med på å erklære seg skyldig i den første saken (en såkalt «plea bargain»). Han fikk en dom på fem års fengsel, men etter å ha sonet seks måneder av straffen ble han overført til en åpen soningsanstalt.

I 1977 ble Robert Hansen dømt til fem års fengsel for å ha stjålet en motorsag. Haha.. fem år faktisk!! Dommen omfattet også tvungen psykiatrisk behandling for den bipolare lidelsen. Alaskas høyesterett reduserte imidlertid straffeutmålingen, og Hansen ble løslatt. Allerede på det tidspunktet hadde han faktisk begått atskillige drap, men ingen av dem ble oppklart før i 1984.

I årene omkring 1980 forsvant det en del kvinner fra Anchorage, som var en by med svært mange innflyttere. Restene av tre kvinners lik i Alaskas ødemark langt derfra kunne i to av tilfellene identifiseres som unge kvinner fra byens strippeklubbmiljø, deriblant Sherry Morrow, som ble funnet i 1982 delvis nedgravd i en ødemark ved Knik River, etter hun med tre skudd tilsynelatende var blitt myrdet med bind for øynene på flukt.

Robert Hansen.

Den 13. juni 1983 lyktes det den 17-årige Cindy Paulson å flykte fra 44-årige Robert Hansens bil mens han var i ferd med å klargjøre sitt privatfly i Merrill Field-lufthavnen i Anchorage. Til tross for de dramatiske omstendigheter, at hun skulle ha blitt truet med en pistol, bortført til hans hjem, lenket med et kjede om halsen, torturert, voldtatt og holdt til fange mens han tok seg en lur innen han fortalte henne at han med sitt fly ville bringe henne til sin hytte, så oppgav politiet siktelsen mot ham, fordi han hevdet at hun kun ønsket å volde ham problemer, etter at han hadde nektet å gi henne penger for avtalt oralsex. Helt spinnvilt mener nå jeg, men oppå det hele gav en god venn ham et alibi.

Støttet av Cindy Paulsons vitneutsagn og av FBIs utarbeidede profil for en eventuell seriemorder i de tre kjente mordsakene, oppnådde politiet omsider dommerkjennelse til å foreta ransakelse av Robert Hansens fly, biler og hus.

Under husransakelsen 27. oktober 1983 fant etterforskerne i soveværelset et bemerkelsesverdig flykart med 26 inntegnede kryss som de mente kunne peke på forskjellige gjerningsåsteder i Alaskas ødemark. Godt skjult i et hjørne i husets loftsrom fant man også smykker som hadde tilhørt de forsvunne kvinner og forskjellige skytevåpen. Det viste seg at det faktisk lå et lik gravd ned samtlige steder hvor Hansen hadde krysset X på kartet.

Etter ballistiske prøver av det antatte mordvåpen erkjente Robert Hansen endelig siktelsene for mordene på fire kvinnelige lik og kidnapping og voldtekt av Cindy Paulson, mot å inngå forlik med anklagemyndigheten om at han skulle avsone i et føderalt fengsel (det fantes den gang ikke noe i Alaska) og diskresjon fra pressen.

Den 18. februar 1984 erklærte Robert Christian Hansen seg skyldig i fire overlagte mord, og dommerjuryen idømte ham 461 års fengsel og livstid med soning i det føderale fengsel i Lewisburg i Pennsylvania, mens alle andre anklager ble avvist.

I 1988 ble han sendt tilbake til Alaska med kortvarig opphold i fengselet i Juneau, innen han ble sendt til det helt nybygde høysikringsfengsel Spring Creek Correctional Center i Seward, der han sonet til sin død 21. august 2014 på Alaska Regional Hospital i Anchorage.

Baker Hansen begikk en lang rekke voldtekter, kidnappinger og mord. Ofrene hans var kun kvinner, med nødvendigvis intet annet til felles enn at de kunne gå, krype, voldtas og drepes. Konen forlangte skilsmisse og flyttet fra Alaska. Hun besøkte aldri Baker Hansen, noe vå tenke på neste gang dere skal få dere brød hos Baker Hansen.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#robertchristianhansen #roberthansen #seriemorder #danmark #baker #bakerhansen #voldtektsforbryter #thebutcherbaker #bipolar #alaska #usa #historie #krim #bunny #bunnytrash

 

2 kommentarer
  1. Hmm, Baker Hansen 🤔 Jeg har gitt opp å forstå det Amerikanske rettsvesenet, i alle fall for noen år tilbake. Her kunne menneskeliv blitt spart om de hadde holdt ham innesperret 😠

   1. Ja er det ikke pussig hvordan bortføring og voldtekt begått mot to kvinner kunne gi en dom på 5 år, og å stjele en motorsag ga samme straff på 5 år? 😳

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg