Krim fra virkeligheten: O.J. Simpson!

Ron Goldman – OJ Simpson – Glen Rogers – Nicole Brown Simpson

Orenthal James Simpson ble født den 9. juli 1947 i San Francisco, California. Hans mor Eunice Durden var sykepleier i lederstilling på et sykehus, og hans far Jimmy Lee Simpson var bankvakt og Drag Queen. Foreldrene skiltes etter at faren kom ut som homofil i 1952. OJ og hans tre søsken vokste opp hos moren og de bodde i sosialbolig i et fattig nabolag.

To år gammel fikk OJ diagnosen rakitt, også kalt engelsk syke, som skyldes langvarig mangel på vitamin D. De mest typiske forandringene er hevelser av bein i håndledd og ankler, hjulbenthet, smerter i armer og bein, og eventuelt hemmet lengdevekst. Moren skaffet han en skinne som han brukte til han var 5 år gammel.

Ungdomstiden var preget av mye uro og kamper for tilværelsen. I en alder av 13 ble Simpson med i Persian Warriors, en kriminell gjeng. To år senere ble han fengslet i en uke i et ungdomsfengsel.

En bekjent voksen som så det atletiske potensialet til den unge OJ Simpson, arrangerte et møte med Willie Mays som var en kjent baseballspiller og sportsstjerne. Mays viste OJ rundt i sitt vakre hus og sin luksuriøse livsstil. Fra da av ble Mays OJs store idol og han satte seg som mål å lykkes for å kunne ha råd til et luksuriøst hjem som Willie Mays.

OJ ble gift første gang med Marguerite L. Whitley i 1967 og sammen fikk de tre barn. Det yngste barnet druknet i familiens svømmebasseng i 1979, like før sin andre fødselsdag. Etter det ble ikke ekteskapet og familielivet det samme, så senere samme år ble ekteparet skilt.

I 1985 ble OJ gift for andre gang, denne gang med Nicole Brown Simpson. Sammen fikk de to barn, henholdsvis i 85 og 88. I 1986 døde OJs far av AIDS, og i 1988, samme år som de fikk barn nummer to, så skiltes Nicole Brown og OJ.

I 1969 var Simpson den mest ettertraktede av spillerne som ble tilgjengelig for spill i profesjonell amerikansk fotball. OJ Simpson var spilleren med flest «rushing yards» i 1972, 1973, 1975 og 1976. I 1973 løp han over 200 yards i 3 kamper. Totalt hadde han seks kamper med over 200 yards i karrieren. Det er fremdeles rekord i NFL. I 1979, la han opp som fotballspiller etter å ha blitt superstjerne som sportsutøver. Som fotballspiller rangeres han blant tidenes beste runningbackere.

Som skuespiller opplevde han også suksess og spilte store roller i filmer som «The Klansmen» og «Inferno i flammer» (The Towering Inferno). Han spilte i TV-serien Røtter (Roots) og personlig husker jeg han godt fra komedietriologien «Mannen med den nakne pistol» (1988-1994) hvor han spilte mot Pricilla Presley og Leslie Nielsen.

Den 12. juni 1994 ble O.J. Simpsons eks-kone Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman funnet knivstukket og drept utenfor hennes hjem i Los Angeles hennes to barn som hun har med OJ lå inne og sov. O.J. Simpson ble raskt utpekt som mulig gjerningsmann.

Den 17. juni skulle O.J. Simpson melde seg for politiet, men han unnlot å møte opp. Det ble utarbeidet en arrestordre på ham, han hadde flyktet og store politistyrker startet å lete etter ham. Tidlig på kvelden samme dag ble bilen hans observert på motorveien, kjørt av en av OJs venner, Al Cowlings, som ble truet av Simpson med pistol. Politiet fulgte etter i en biljakt som varte i over en time. Over kretset mer enn et dusin helikoptre fra politi og media. Bare i USA fulgte flere enn 95 millioner mennesker biljakten på fjernsyn. Simpson ga seg etter han kom frem til huset sitt, og ble pågrepet av politiet.

Straffesaken begynte 29. januar 1995. Rettssaken varte i 133 dager, direktesendt på TV. Simpson hadde et helt team med stjerne-advokater som sine forsvarere. De mest profilerte var Johnnie Cochran og Robert Kardashian, sistnevntes familie var nære venner av OJ og Nicole Brown Simpson.

Simpsons forsvarere hevdet at Los Angeles-politiet var forutinntatt og preget av rasistiske fordommer og hadde gjort elendig etterforskning. LAPD-detektiv Mark Fuhrman ble fremstilt som rasist, noe han nektet for i vitneboksen at han var. Tre måneder etter fant OJs advokater lydbånd der Fuhrman brukte ordet «nigger» om svarte og dette bidro til å svekke Fuhrmans troverdighet og styrket forsvarets teorier om juks og rasisme i LAPD.

15. juni 1995 presenterte aktoratet i retten en blodig lærhanske som ble funnet på drapsstedet. Politiet og aktoratet mente at OJ Simpson hadde brukt hansken under drapet, og ba Simpson om å prøve på seg hansken. Hansken var tilsynelatende for trang til å kunne påføres med letthet på Simpsons hånd, som allerede var påført gummihansker. Hendelsen fikk Simpsons advokat Cochran til å uttale den nå berømte påstanden «If it doesn’t fit, you must acquit.» («Hvis den ikke passer må du frikjenne.»)

Den 3. oktober 1995 avsa juryen sin kjennelse. Til sjokk og vantro for mange ble OJ Simpson erklært ikke skyldig!!

Så skjer en del ting jeg ikke får helt grepet om, og ikke skjønner. Halvannet år etter at OJ ble erklært ikke skyldig blir han dømt til å betale cirka 190 millioner kroner (33,5 millioner dollar) og ble da erstatningsrettslig ansvarlig for dødsfallene til Nicole Brown Simpson og Ron Goldman. En kan si at han på en måt ble dømt for dobbeltdrapet likevel? Naboer satte opp skilt «Velkommen til Brentwood, hjemmet til slakteren i Brentwood». På dette tidspunktet hadde Simpson brukt hele sin formue og mer til på forsvaret i straffesaken, og han hadde ingen mulighet til å betale en slik sum han ble dømt til. Han måtte selge hus og hjem, fikk ikke nye jobber. Han var ruinert!

Etter en lengre kamp i rettvesenet mot Brown-familien ble OJ Simpson i 2000 tildelt foreldreretten til de to barna han fikk sammen med Nicole.

I 2007 skrev Simpson en bok om hvordan han ville ha drept sin ekskone – dersom det var han som sto bak. Men boken ble stoppet av forlaget like før den skulle gis ut. Simpsons forsøk på å tjene penger til å forsørge seg og barna stanset helt opp.

I 2008 fikk han en dom i forbindelse med ran og kidnapping, som tidligst ville kunne gi ham prøveløslatelse ni år senere. Drapet på OJ Simpsons ekskone og hennes venn var fremdeles uløst.

Så i 2012 dukket det opp en dokumentar som hevdet at den som sto bak dobbeltdrapet var seriemorderen Glen Rogers. Rogers, som påsto han har tatt livet Nicole Brown/Ron Goldman og nærmere 70 andre mennesker satt på daværende tidspunkt i dødscelle for et annet drap.

Ifølge dokumentaren innrømte han drapene på Simpson og kjæresten Ron Goldman i fengsel. Han skal ha kjent til detaljer om drapet som bare etterforskerne visste om.

Rogers skal ha sagt at Simpson betalte ham 20.000 dollar for at han skulle bryte seg inn i ekskonas hus og stjele et par øredobber Simpson hadde gitt henne. Simpson skal også ha bedt ham om å drepe Brown hvis det ble nødvendig.

O.J. Simpson ble straffet alle veier til slutt, mistet alt, karriere, penger, familie, venner, anerkjennelse, rykte, sin ære, alt. Og han ble satt til soning i fengselet Lovelock Nevada. Han fikk en prøveløslatelse etter ni år, og ble sluppet ut på prøve 1. oktober 2017.

Hva tenker dere om denne saken? Var OJ Simpson en ond jævel som stod bak dobbeltrapet? Var det tilfeldigheter som gjorde han jævla uheldig? Eller var her en sammensvergelse mellom kortene? Altså det er jo ikke alt her som henger på greip, det er nå min personlige oppfatning. Har tatt med hovedpunkter i innlegget, men kunne for eksempel tatt med at retten som dømte han til å betale 199 millioner etter han ble frikjent besto av en meget spesiell jury.

Suspish..

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#ojsimpson #oj #nicolebrownsimpson #nicolebrown #simpson #rongoldman #goldman #johnniecochran #cochran #robertkardashian #kardashian #alcowlings #cowlings #runningback #markfuhrman #glenrogers #rogers #nakedgun #mysterie #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
   1. Ikke noen fasit nei. Men såvidt jeg har fått med meg ble avgjørelsen at OJ ikke drepte de han ble tiltalt for, men måtte betale 200 millioner i erstatning til de etterlatte, og han som tilsto for drapene, og som bevist er en drapsmann, han ble ikke engang tiltalt…

    Takk.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg