Krim fra virkeligheten: Mijailo Mijailović!

Hei og god morgen.. dagens ‘krim fra virkeligheten’ kommer fra søta bror.. Sverige.

Mijailo Mijailović ble født i Stockholm i 1978 av serbiske foreldre. Foreldrene hans immigrerte til Sverige på slutten av 1960-tallet som utenlandske arbeidere. Da han var 6 år gammel, ble han sendt for å bo hos sine besteforeldre i Serbia, hvor han gikk på skole. Han returnerte til Sverige da de jugoslaviske krigene begynte. Han begynte da på svensk videregående skole, men droppet ut det andre året.

I 1997 da han var 18 år knivstakk han faren sin og ble dømt for grov vold. Faren hans var alkoholiker og mishandlet ofte Mijailos mor og barna. I juni 1999 ble han dømt for å ha ulovlige våpen. I april, samme år, truet han en ung jente og moren hennes med kniv. Ikke helt stabil nei.

10. september 2003 angrep Mijailo Mijailović den svenske utenriksministeren Anna Lindh (Sveriges sosialdemokratika arbetareparti) på NK-varehuset i Stockholm. Hun ble knivstukket i brystet, magen og armene, ble så hastet til sykehus og gjennomgikk omfattende operasjon, men døde. Mijailović klarte å flykte fra stedet etter forbrytelsen, men ble arrestert to uker senere ved hjelp av overvåkingsbilder fra varehuset.

Det heter seg at Mijailović ble løslatt fra en mentalinstitusjon bare fem dager før drapet på Lindh.

I et intervju med den svenske avisen Expressen, forklarte Mijailović at drapet var motivert av hans hat mot politikere, som han anså som ansvarlige for sin håpløse livssituasjon og det faktum at han var en «mann uten fremtid». Mijailović avslørte også i intervjuet at han hadde ønsket å angripe politikeren Lars Leijonborg dagen før drapet på Lindh, men at han hadde glemt kniven.

Rettssaken mot Mijailović fant sted 14.–17. januar 2004. Han ble funnet skyldig, men straffutmålingen ble utsatt for å avvente anbefalingene av en psykiatrisk utredning bestilt av retten.

9. mars konkluderte en rapport med at Mijailović ikke ble ansett for å være strafferettslig utilregnelig på tidspunktet for attentatet, og 23. mars ble han dømt til livsvarig fengsel. Den 8. juli opphevet imidlertid en ankedomstol denne dommen etter at tester hadde konkludert med at han led av en psykisk lidelse på tidspunktet for drapet. Som et resultat av ankedomstolens avgjørelse ble Mijailović ført fra fengselet til et lukket psykiatrisk sykehus.

2. desember 2004 ble Mijailović dømt av Sveriges høyesterett til livsvarig fengsel for drapet på Anna Lindh, og underkjente ankedomstolens dom. Mijailović har både serbisk og svensk statsborgerskap, og har i alle disse årene etter dommen forsøkt å få seg selv flyttet til et serbisk fengsel, og uttrykt frykt for livet sitt. Han sitter den dag i dag enda i svensk fengsel.

Link: Mijailo Mijailović (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Man får noen tanker når politikere blir myrdet..

Følg gjerne bloggen i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mijailomijailvic #mijailovic #annalindh #stockholm #mord #sverige #krim #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. Jeg husker godt denne saken, og hvor sjokkert jeg var over det som skjedde. Vi kan vel alle være frustrert over livet, økonomien og at livet ikke ble som vi håpet, men vi går da ikke bort å tar livet av politikerne for det.

   1. Det er mye vi ikke ville gjort, men galskapen råder. Som du skjønner så har jeg jo nå i 9 uker dykket inn i absurditedene i den kriminelle verden, og det fosser jo over av galskap.. jeg har bare såvidt berørt toppen av isfjellet.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg