Krim fra virkeligheten: Matthias S – kryssordmorderen!


God morgen folkens, håper dere har spist, for denne historien passer seg ikke før frokost..

I januar 1987 ble liket av en 7 år gammel gutt med navn Lars Bense oppdaget i den tyske byen Halle-Neustadt (dagens navn: Halle). Gutten ble funnet i en gammel koffert som hadde blitt kastet av et tog. Der lå den lille guttungen død, stappet i avispapir, i en liten gammel koffert.

Ingen vitner meldte seg, ingen spesielle funn på åstedet ble gjort. En meget vanskelig sak med andre ord. Så viste det seg at i en del av avisene i kofferten var det kryssord.

Et nesten ferdig utfylt kryssord gjorde at politiet satte igang en enorm innsamling av handskrift-prøver. Muligens den største håndskriftinnsamlingen i kriminalhistorien. Til sammen 551 198 skriftprøver ble samlet inn fra innbyggerne i regionen, og jakten ble kronet med suksess, «kryssordmorderen» ble oppsport arrestert og dømt.

Obduksjonen viste at gutten hadde blitt seksuelt misbrukt og slått i hjel med en stump gjenstand, kroppen hadde også flere punkteringsår i overkroppen. Etter ni måneder fant de en «match» på håndskriften. Den tilhørte tenåringen Matthias S.

Matthias S tilsto at han henvendte seg til den avdøde gutten foran den lokale kinoen den aktuelle ettermiddagen, lokket ham inn til sin kjærestes mors leilighet og misbrukte ham der. Redd for å bli avslørt av syvåringen, drepte han først gutten med en hammer og knivstakk han deretter flere ganger. Han pakket kroppen i sin «svigermors» koffert og satte seg på et tog til Leipzig. Mens toget var i fart, kastet han kofferten ut av et togvindu.

Sommeren 1982 startet rettssaken mot Matthias S. Han ble dømt til livsvarig fengsel med samtidig fratakelse av sine sivile rettigheter. I 1992 ble saken gjenopptatt fordi Mattias S var bare 18 år da dette skjedde. Straffen ble omgjort til 10 år. Han ble plassert på Statens sykehus for rettspsykiatri frem til 1996 og bodde da i tre år i et prosjekt for assistert opphold. I 1999 ble han løslatt, giftet seg og fikk en sønn. Han døde 50 år gammel.

Det som skremte meg mest her nå, er det faktum at noen ville gifte seg med, få barn med, og ikke minst la et barn vokse opp med denne mannen. Det vi ikke får vite her er om hans kone noen gang fikk vite at han hadde suttet i fengsel og hvorfor?!

Hva tror dere?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#matthiass #kryssordmorderen #leipzig #tyskland #drap #mord #voldtekt #krim #kryssord #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. Den saka hugsar eg godt. Der var mykje oppstyr, og trailerane vart saumforne ved fleire sjekkpunkt. Det var soldatar og politi over alt, på vegen mellom Magdeburg og Leipzig.
   Fekk den midt i fanget, på veg til Praha.

   1. Heldigvis gikk jeg glipp av den saken i den tid. Den største store kriminelle saken jeg fanget opp var Therese-saken. Ironisk er det at hvis hun lever så er hun min ste-kusine. Det er også spesielt å bo bare et lite steinkast fra hvor hun sist ble sett.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg