Krim fra virkeligheten: Konrad Kujau!

God morgen, i dag går vi rett på sak..

Hitlers dagbøker var en serie på 62 bøker, påstått å være skrevet av Adolf Hitler. De ble kjøpt av det tyske tidsskriftet Stern for 9,5 millioner tyske mark.

Den 22. april 1983 opplyste Stern nyheten om at dagbøkene var funnet, og 25. april ble de vist på en pressekonferanse og sett på av ekspertgruppe som garanterte deres ekthet. Stern publiserte 28. april et spesialnummer om denne «sensasjonen».

De håndskrevne dagbøkene i hele 62 bind skulle ha blitt reddet fra et fly med Adolf Hitlers eiendeler som havarerte utenfor Dresden. Selgeren var en pensjonert militær som skulle ha oppbevart dagbøkene for til slutt å smugle de ut til Vest-Tyskland, gjemt i et piano.

Sterns publisering vekket forvirring blant historikere. Mange anerkjente dagbøkene som ekte. Det var få som tvilte.

Den 6. mai samme år ble det avslørt at dagbøkene faktisk var forfalsket. Hmm… Materialeundersøkelsen viste at både papiret og blekket var laget langt etter andre verdenskrig var slutt. Forfatteren viste seg være en falskner fra Stuttgart – Konrad Kujau. Han hadde spesialisert seg på å forfalske Hitlers håndskrifter og malerier.

Kujau hadde blant annet malt 700 malerier for boken Adolf Hitler: The Unknown Artist (1983).

Kujau ble dømt til fire og halvt års fengsel. Etter løslatelsen forsørget Kujau seg med å framstille kopier av kjente kunstneres verk, men med signaturen «forfalsket av Kujau».

Det mest absurde for meg her er ikke selve den kriminelle handlingen. Å forfalske noe av Adolf Hitler sier seg selv var et genistrek iht å tjene raske penger som kriminell. Altså 62 bøker og 700 malerier. Snakk om å bruke mye tid av livet sitt. Livet har jo større verdi en uansett pengesum, så dette virker veldig bortkastet. Først all den tid som ble brukt, så fire år i fengsel. Jeg synes det er merkelig. Saken med disse falske dagbøkene regnes fortsatt som den største glippen i pressehistorien, men er vi i dag helt sikre på at disse bøkene faktisk var falske?

Hva tenker dere?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#konradkujau #forfalskneri #adolfhitler #hutlersdagbøker #stern #stuttgart #tyskland #krim #historie #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. For ei tid tilbake, såg eg eitt program på NG, der dei samanlikna handskriftene i dei bøkene, med ting som Hitler faktisk hadde skrevet. Det var utruleg god forfalskning, men der var bitte små signifikante forskjellar, som beviste forfalskninga, i tillegg til blekket og papiret.
   Ellers var det jo ein genistrek, og han har sikkert kosa seg medan han heldt på med dette 😜.

    1. He he, ja, trur ikkje eg hadde hatt gidda.
     Med slike evner, og fantasi, trur eg heller eg hadde gjordt som Sven Hazel, og gitt ut nokre krigseventyr i eige navn. Han dauda ikkje akkurat fattig, han.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg