Krim fra virkeligheten: Kaspar Hauser!

God morgen! I dag starter jeg dagen med å fortelle en morbid krimhistorie fra virkeligheten, kort fortalt altså.

Det var 26. mai 1828 at en cirka 16 år gammel tilsynelatende mentalt tilbakestående gutt ble pågrepet i Nürnberg, Tyskland. Han klarte knapt å gjøre seg forstått, men han klarte å skrive navnet sitt: Kaspar Hauser.

Kaspar lærte relativt raskt å snakke flytende og fortalte at han hadde sittet inne låst i et mørkt kjellerrom gjennom hele oppveksten, en påstand som ble styrket av forskjellige kroppslige abnormaliteter.

17. desember 1833 ble Kaspar Hauser stukket ned av en ukjent gjerningsmann. Det verserte flere teorier om Hausers opphav og hans umenneskelige oppvekst i den mørke kjelleren. Hauser kan ha vært den bortkomne kronprinsen av Baden som ble født i 1812 og senere bortført for at en annen del av fyrsteslekten skulle kunne overta tronen. Dette er imidlertid aldri bragt på det rene.

Link: Kaspar Hauser

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Hvis det ikke er morbid å stenge et barn inne i et mørkt kjellerrom i 16 år, så vet ikke jeg. Utrolig hva mennesker får seg til å gjøre. Hva tenker dere om dette?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#kasparhauser #nürnberg #tyskland #historie #krim #bunny #bunnytrash

9 kommentarer
  1. Det beviser at menneskeslekta er full av vondskap.
   Eg kom nå til å tenkje på Fritz i Austerrike, som haldt dattera fanga i kjelleren, og brukte henne som sexslave gjennom monge år. Kor morbid er ikkje det?
   Ellers hadde me ein med downs syndrom i slekta. Søskenbarn til mormor. Han vart stua vekk i ein bås i fjoset, der han bodde i over 20 år. Det er ikkje så lite morbid det heller. Og då snakker me godt inn på 1900-talet.
   Eg finn det vanskeleg å skjøna kor vondsinna folk kan vera.

   1. Tankene mine var også innom Fritzl da jeg skrev om Kaspar Hauser. Den gang den saks kom fram ble jeg faktisk fysisk syk, hadde aldri hørt om maken den gang. Han slektningen din tror jeg egentlig ikke handlet om ondskap, men uvitenhet. Ihvertfall har det vært mange slike tilfeller, og da handlet det om manglende kunnskap rundt dette.

    1. Ja forsåvidt, men der mangla ikkje på tilsnakk frå andre i slekta, og der var to institusjonar i nærleiken som dei kunne søkt han inn på, som var spesialisert mot “mongoloide”, som det heitte i den tida.
     Eg trur meir det handla om pengar.

     1. «Jævla mongo» ja.. det var vel det som ble mest brukt sammen med «jævla jøde» før «jævla homo» tok over.. mennesker må liksom diskreditere det som er annerledes enn en selv for å hevde seg. Hehe.. da kommer ignoransen fram, og da vet alle for noen «jævla tosker» de er 😜

  2. Werner Herzog regisserte i 1974 en film om Kaspar Hauser. (“Jeder für sich und Gott gegen alle”). Anbefales.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg