Krim fra virkeligheten: Julius Cæsar!

Heisann og god morgen alle sammen, i dag skal ikke dagens korte krimhistorie handle om noen kriminell gjerningsperson, i dag er det offeret for den morbide kriminelle handling det skal handle om..

I året 44 før Kristus ble Romas enehersker Gaius Julius Cæsar utnevnt til diktator på livstid. Dette førte til at hans motstandere ble enda ivrigere på å få ham ryddet av veien. Kort tid etter, samme år, ble han myrdet. Bak komplottet sto omtrent 50 senatsmedlemmer. Julius ble drept på det som i den romerske kalenderen var kjent som idus martia, altså den femtende dagen i mars.

Julius Cæsar besøkte senatet selv om både kona og en ‘seer’ hadde advart han mot det. De skal ha sett hendelsene i drømmer. Cæsar ble overfalt straks han kom inn i senatssalen, og påført 23 knivstikk.

Da testamentet ble offentliggjort, viste det seg at Cæsar hadde begunstiget hver innbygger i Roma med 300 sestertiuser. Senere ble navnet hans utgangspunkt for den tittelen som alle herskere av Romeriket bar etter ham, det ordet vi kjenner som keiser/cæsar.

Link: Julius Cæsar

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Lærte dere noe nytt her? Det gjorde jeg.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#juliuscæsar #cæsar #romerriket #roma #krim #italia #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Nei, eg kan ikkje seia at eg lærte noko nytt, men det er heilt klart ein fordel å få friska opp gamal kunnskap 😊.
   Eg synes det er utruleg kjekt med deisse historiane, og les dei med stor interesse. Vonar du vil halda fram med å dela slike historiar 😊.

   1. Glad jeg lærte noe nytt, hehe.. men det er hyggelig, krim fra virkeligheten kommer til å fortsette en liten stund til, korte historier med link til Wikipedia eller sådan hvis noen er interessert å finne ut litt mer. Det er jo flere aspekter med dette, historie, krim, kunnskap, psykologi…

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg