Krim fra virkeligheten: Josef Mengele!

Hei og god morgen. Halloween-natten er over, her jeg bor tror jeg det har gått bra. Ikke lest så veldig mye nyheter enda, og det er stille rundt dørene her nå. Det eneste jeg har fått med meg som kunne blitt fatalt i vårt nabolag var disse som sendte raketter mot blokkene. Tidligere år før pandemien var det mye verre, da knuste de og gjorde hærværk, satte fyr på søppelkassene utenfor blokkene og så videre.

I Oslo vet jeg det har vært mye verre med steinkasting og påsatte bilbranner. Ikke hørt om noen som er blitt skadet, men det kommer vel. Snakker om skadet, i dag handler dagens krim fra virkeligheten om en ekstremt farlig ond militærlege..

Josef Mengele var eldste sønn i en velstående tysk fabrikantfamilie. I 1930 ble han student. Han studerte medisin og antropologi. I 1936 avla han statseksamen som lege og ble så assistent for Otmar Freiherr von Verschuer som var en professor og datidens fremste fagmann innenfor det pseudovitenskspelige feltet rasehygiene.

I 1940 meldte Josef Mengele seg inn i nazistpartiet NSDAP. Han raskt i gradene og ble SS-offiser. Han utdannet seg til militærlege og deltok under invasjonen av Sovjetunionen. Han mottok jernkorset for sin innsats. Etter at han var blitt såret ved fronten, ble han i mai 1943 sendt til Auschwitz. Der ble han sjeflege for den avdelingen som var kjent som «sigøynerleiren».

Krigshelten Mengele ble møtt med respekt i Auschwitz. Mengele var påfallende ivrig i tjenesten, og alltid opptatt av et eller annet hemmelighetsfullt prosjekt. Hver gang det kom nok et overfylt tog med fanger til leiren, måtte leirlegene vurdere hvilke fanger som skulle leve, og hvilke som skulle til gasskammeret. Oppgaven var svært upopulær, og rollen som herre over liv og død slet så mye på legene at de bedøvet seg med morfin, eter og sprit for å takle oppgaven de var pålagt. Det heter seg at mange var så påvirket at de knapt kunne stå på beina på jernbanerampen. Men ikke Mengele, han meldte seg frivillig, og utførte «die Selektion» med entusiasme, gjerne mens han plystret et stykke klassisk musikk. Han hoppet ofte, ivrig som et barn, plukket han ut de han ønsket sendt til laboratoriet sitt.

Mengele var drevet av et brennende ønske om å bli en anerkjent vitenskapsmann. Han ville vise foreldrene sine og resten av Mengele-familien at han hadde nådd målet. Han arbeidet nå for rasen sin.

Blant de nye fangene plukket Mengele ut de som var halte, pukkelryggede eller hadde andre misdannelser. Målet var å undersøke hvordan disse deformitetene oppsto, og hvordan de kunne fjernes fra samfunnet, slik at den ariske rase ble holdt ren og sterk. Han ønsket å skape perfekte mennesker av den beste og mest overlegne rase.

Mengele var aller mest begeistret når noen av de nyankomne var tvillinger. Mengele mente at svaret på hvordan den germanske rasen kunne overta verden lå hos tvillingene. Ved å studere og eksperimentere med dem håpet han å utvikle en metode som kunne fremkalle tvillingfødsler hos germanske kvinner, slik at den ariske rasen vokste raskere enn andre raser.

Jeg nevnte de berømte «Mengele-tvillingene» under pandemien i DETTE innlegget.

Han var særlig fascinert av at en tvilling kunne være sterk og velproporsjonert, mens den andre kunne være svak og misdannet. I forsøket på å finne svaret på denne gåten ga han tvillinger felles blodomløp ved å spleise den enes blodårer til den andres.

Dette er et vitneutsagn fra en kvinne som var fange i Auschwitz: «SS-mennene kom og tok tvillingbarna med seg. En av dem hadde pukkelrygg. Noen dager senere kom en SS-mann tilbake med dem, og de var i en forferdelig tilstand. De var blitt operert. Barnet med pukkelrygg var sydd fast til det andre barnet, rygg mot rygg, og også håndleddene var sydd sammen. De luktet forferdelig av koldbrann.

Mengele var også fascinert av tanken om å skape blå øyne, og utførte utallige eksperimenter for å endre fargen på forsøkspersonenes iris. En gang sendte han bud etter 36 småbarn fra en av fangebrakkene. De fikk sprøytet inn farge i de brune øynene sine. Mange mistet synet med det samme, men blå øyne fikk de ikke. Dermed ga Josef Mengele ordre om at de skulle gasses.

Andre ganger lyktes han tilsynelatende med fargeendringen, dette er sitat fra legen Vexler Jancu: «I juni 1943 gikk jeg inn i et rom i leiren. Der sto et bord fullt av øyne. Alle var merket med et tall og en bokstav. Øynene var lysegule, knallblå, grønne og fiolette».

Ved et tilfelle oppdaget Mengele en pukkelrygget far og hans misdannede sønn blant fangene. Mengele beordret at far og sønn straks skulle henrettes. Kroppene deres ble ført til laboratoriet hans, der de først ble kokt, slik at hud og kjøtt lettere kunne fjernes. Deretter ble de lagt i et bad av petroleum, slik at knoklene ble hvite og luktfrie. Da dette var gjort, sendte Mengele bud etter kollegene sine. Ledet av Mengele kretset de svartkledde SS-offiserene rundt skjelettene, mens Mengele i høytidelige vendinger forklarte betydningen av dette eksperimentet. Han pekte og beskrev, mens de andre SS-offiserene lyttet ærbødig og nikket anerkjennende til Mengeles «vitenskapelige» utredning.

Annani Silovitj Petko, en russisk fange, beskrev hvordan en gruppe SS-offiserer med Mengele i spissen fikk gravd et stort hull i bakken som ble fylt med bensin. De tente på, og flere lastebiler fylt med barnefanger ble tømt ned i hullet. Barna begynte å skrike, noen klarte å klatre opp av det brennende hullet. En offiser gikk rundt hullet med en stokk og skubbet de flyktende ned igjen.

Høsten 1944 lød luftvernsirenene stadig oftere over Auschwitz. Enkelte ganger falt det også bomber. Etter hvert ble det klart at nederlaget var uunngåelig. Men eksperimentene fortsatte til det siste. I desember 1944 hentet Mengele 16 kortvokste kvinner fra leirsykehuset og utførte forskjellige eksperimenter på dem. Bare fem av dem overlevde.

På dette tidspunktet var den russiske hæren rykket veldig nært, og Mengele skjønte at det var på tide å komme seg unna. Den siste personen i Auschwitz som så ham, var fangelegen Martina Puzyna. Hun har fortalt at han plutselig kom på kontoret, fylte esker med forskningsmateriale og papirdokumenter, fikk dem båret ut i en bil, så forsvant han.

Rett etter krigen var Mengele krigsfange hos amerikanerne. Han hadde falske papirer og ble ikke gjenkjent som SS-mann eller lege fra konsentrasjonsleirene. Han slapp derfor fri etter noen uker. Hans navn ble flere ganger nevnt under Nürnbergprosessen i 1945/1946.

I 1948 emigrerte Mengele under falskt navn til Argentina. Han fikk pass fra Vest-Tyskland i sitt eget navn i 1956. Han levde i skjul, stort sett under falsk identitet fram til sin død 7. februar 1979 i Bertioga, Brasil.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mengele #josefmengele #dødsengelen #auschwitz #tyskland #historie #krim #bunny #bunnytrash

 

 

 

4 kommentarer
   1. Klart det gjør. Likhetstrekkene til Mengeles forskning har vi jo sett, foregår helt åpenlyst samtidig som det er bedre dekket over. Smart. Sånn ellers hva som foregår på hemmelige laboratorier tør jeg ikke tenke på.

  1. Vi har hørt mye om hva Mengele og andre SS offiserer gjorde under krigen, men jeg tror ikke alle grusomhetene har kommet fram i offentligheten. Jeg vet at Mengele mente han var en vitenskapsmann, men har var ikke annet enn en ondskapsfull sadist i mine øyne. At det finnes sånne som han i dag også, ja det det gjør det garantert. Du har jo skrevet om mange sadister og galninger i disse innleggene, så vi vet jo at de er der.

   1. Når det kommer til Mengele så ble jo alt av beviser radert. Alt vi vet er vitneutsagn, altså hva gjenlevende fra leiren selv opplevde og så. Det er nok bare en brøkdel av alt dem ikke fikk se iht Mengele og hva som foregikk på hans laboratorier. Hva som foregår på hemmelige laboratorier i dag tør jeg ikke tenke på.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg