Krim fra virkeligheten: Halloween-drapsmannen i Oslo!

Hei, «god» morgen og «happy» Halloweeen. Det er nå blitt 29. oktober og 11 år siden det grusomme Halloween-drapet i Oslo, om noen husker..

Natt til 30. oktober 2011 hadde en vennegjeng hatt halloweenfest i en leilighet på Bislett. Flere dro på byen, men en av kameratene, en 21 år gammel mann, ble igjen. Han drakk alkohol og røyket marijuana sammen med tredjemann som bodde der.

Etter et par timer på byen dro Andreas Nilstad (22) og kameraten Marius Løken (25) tilbake til leiligheten. Nilstad bodde i en leilighet på Grünerløkka, men skulle sove over hos Løken. De to gikk og la seg. Så våknet de brått av å bli angrepet av den 21-åringe kameraten som hadde vært igjen der, han var besatt i en akutt psykose og gikk til angrep med kniv.

Nilstad ble drept og Løken kom seg unna i en drosje, etter sitt livs slåsskamp og 20 knivstikk mot overkroppen. Etter 3 operasjoner og 11 dager i koma på Ullevål sykehus, våknet han.

Den aktuelle natten fikk politiet melding om husbråk med personskade i en bygård i Pilestredet på Bislett. I en leilighet i tredje etasje fant politiet 22 år gamle Andreas Nilstad drept. Hans da 21 år gamle kamerat ble pågrepet av politiet i bakgården med kuttskader. 21-åringen ble siktet for drapet på Nilstad, og drapsforsøk på kamerat Løken, som overlevde tross livstruende skader.

Gjerningspersonen erkjente å ha drept Andreas Nilstad og skadet kameraten, men erkjente ikke straffskyld. I september 2013 ble han dømt til tvungent psykisk helsevern for drap og drapsforsøk.

Noen måneder senere mente behandlingsinstitusjonen at mannen var ‘frisk nok’ til å kunne løslates.

Begjæringen om oppbud kom sommeren 2014, men den kunne ikke vurderes før ett år etter at dommen var rettskraftig (september). Påtalemyndigheten gikk imot at den da 25 år gamle mannen skulle slippes fri, derfor ble det opp til retten å avgjøre.

Vinteren 2014/15 mente Vestre Viken at 25-åringen var frisk, og begjærte han løslatt. Men i rettssaken som startet 10. mars 2015, kom det frem at de sakkyndige var uenige: De kunne ikke garantere for at han ikke ble psykotisk igjen. Drammen tingrett kom til at det fortsatt var nærliggende fare for at 25-åringen skulle begå nye alvorlige voldshandlinger, og at det derfor ikke var forsvarlig å slippe ham fri.

Her kommer det absurde: mannen var allerede fri. Han bodde allerede hjemme hos foreldrene sine!! I dokumentene kalte/kaller de det for «permisjon»! Permisjon??!! WTF!!?!

Da saken var oppe i tingretten igjen vedtok de å opprettholde det tvungne psykiske helsevernet. Men i 2021 skjedde det noe. En enstemmig Buskerud tingrett opphevet det tvungne psykiske helsevernet i desember like før jul. Som om det hadde noen betydning, men likevel så i januar 2022 valgte statsadvokaten å anke tingrettens opphevelse av det såkalte ‘tvungne psykiske helsevernet’.

Det som er besynderlig her er at allerede tre år etter drapet og drapsforsøket var gjerningspersonen, Halloween-drapsmannen, på frifot. Siden sommeren 2014 har han bodd hjemme på gården til foreldrene, da behandlende psykolog ved Vestre Viken helseforetak mente dette var den beste rehabiliteringen. En gang i uken var han inne til samtale med psykolog. That’s it!

Det er noe fullstendig galt med systemet. Det har alle involverte og pårørende uttalt etter de ble gjort bevisste at drapsmannen hadde «permisjon» på heltid. At straffen for å ha tatt et liv, og knivstukket en annen over 20 ganger og sendt han i koma med traumer for livet, at straffen skulle være et år på behandlingssenter, så hjem til mamma og pappa?!! Jeg tror de fleste vil mene at det høres vanvittig ut, jeg mener ihvertfall det. Det ER insane!!

Avdøde Andreas Nilstad hadde kjæreste og var nettopp blitt pappa til en liten gutt som aldri fikk muligheten til å bli kjent med pappaen sin.

Hva er poenget med at tingretten tar opp hist og her nødvendigheten med tvunget psykisk helsevern i denne saken? Det handler om én time i uka hos psykolog intet annet. Belønning. Jeg skulle gjerne hatt en psykologtime i uka på statens regning. Skulle vi ikke alle?

Ingen hadde anelse om at denne mannen kunne klikke når som helst den gang, men etterpå er man jo veldig bevisst over hva mannen er i stand til. Likevel var han fri mann etter et år på behandlingssenter, og koseprat hos psykolog en gang i uka.. skremmende!!

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Noen som vet hvor Halloweendrapsmannen er i dag, ikke minst HVEM han er?

Nå er det Halloween igjen – ikke la noen overnatte!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#halloween #drapsmann #knivstikking #drapsforsøk #halloweendrapsmannen #andreasnilstad #mariusløken #bislett #oslo #historie #krim #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. Det er noko fundamentalt galt med rettsvesenet her i landet.
   Bevisst bruk av rusmidler, spesielt slike som kan gi hallusinasjoner og psykoser, burde vore straffeskjerpande, ikkje føra til nokre veker på psykiatrisk avdeling, for så å sleppast laust i samfunnet igjen.

   1. Interessant det der, kjenner hundrevis av mennesker som røyker hasj og marijuana bortimot daglig, i løpet av alle mine pr på planeten har jeg aldri vært borti noen hasj-psykose. Amfetamin ja, bad trips på psykedelica Gar jeg vært borti, folk dom blir sinnsyke på alkohol har jeg vært borti, men slike negative virkninger av cannabis, nei, bare peace and love. Men ja, rettssystemet er jo absolutt føkka!

  2. Det er definitivt no galt med hele rettssystemet vårt, og straffen er ikke i tråd med den kriminelle handlingen. Dessuten er det litt lett å bruke kortet ikke tilregnelig. Ingen som tar et liv er vel egentlig det, og at de har brukt stoff som har gjort at det klikker er ingen unnskyldning. De tok stoff frivillig!!

   1. Jeg har ingen tro på at å røyke marijuana hadde noe med dette å gjøre. Tenker at det er en måte å unnskylde handlingen. Men helt enig med deg, alt or lett å bruke ‘ikke tilregnelig’ kortet, bare mennesker som ikke er helt som dem skal gjør slikt som dette. Da tenker jeg at én time i uka hos psykolog er ikke straff, det er belønning. Rettssystemet er helt føkka!!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg