Krim fra virkeligheten: Gavrilo Princip!

Gavrilo Princip

Hei og god morgen, i dag kommer en kort historie om sommerfugleffekte», for å si det sånn..

Den 28. juni 1914 besøkte den østerrisk-ungarske tronarvingen jovedstaden i Bosnia-Hercegovina, altså Sarajevo, sammen med sin kone. Dette på tross av advarslene om mulige attentatforsøk. Tronarvingens reiserute gjennom byen var annonsert på forhånd, og flere attentatmenn befant seg på denne ruten i påvente av at kortesjen skulle passere. En av attentatmennene kastet en bombe mot bilen med de kongelige, men skadet «bare» soldater og tilskuere. Tronarvingen skjønte alvoret og ville endre resten av reiseruten, og endringer ble gjort.

Gavrilo Princip var en av attentatmennene som ventet på den delen av reiseruten som den kongelige kortesjen ikke kjørte. Princip hadde gitt opp og var på kafé da han plutselig oppdaget at kortesjen hadde stoppet utenfor kafeen. Han løp ut og skjøt, og dermed myrdet tronarving Franz Ferdinand av Østerrike og hans hustru Sophie. Mordet på erkehertug Franz Ferdinand og hans hustru utløste bestyrtelse over hele keiserriket. Dette var grunnlaget for Østerrike-Ungarns krigserklæring mot Serbia, en måned senere var første verdenskrig i gang, som en direkte følge av skuddene i Sarajevo.

Link: Gavrilo Princip (Wikipedia)

Link: Franz Ferdinand (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Dette var jo spinnvilt, sant?!!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#gavriloprincip #franzferdinand #sarajevo #bosnia #hercegovin #østerrike #ungarn #serbia #attentat #verdenskrig #krim #historie #bunny #bunnytrash

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg