Krim fra virkeligheten: Fritz Haarmann!

Jeg leste en artikkel der det ble fortalt om en adventskalenderen en kunne kjøpe på Hannovers turistkontor i 2007. På denne kalenderen var det gjengitt noen viktige personer i byens historie, i drømmende-romantisk tegnestil. Dette fikk folk til å grøsse fremfor å bringe frem julestemningen.

Blant disse viktige personene fra byens historie var blant annet Wilhelm Busch, Gottfried Wilhelm Leibniz og Fritz Haarmann (1879-1925). Sistnevnte var en av de mest beryktede seriemorderne i det 20. århundre. Han ble kalt «Vampyren fra Hannover» eller «Slakteren fra Hannover» som i årene 1918-24 drepte minst 24 guttebarn ved å bite dem i halsen.

Haarmann lokket med seg unge gutter hjem med løfte om mat og husly. Der misbrukte han og voldtok dem før han så bet over strupen på dem. Deretter skar han kjøttet av likene, som han solgte til den intetanende befolkningen i Hannover.

Fritz Haarmann ble dømt til døden og henrettet ved halshogging i 1924. Adventskalenderen som viser Haarmann med øks ved Leine er ikke lenger i sortimentet til byens turistkontor står det skrevet i denne artikkelen jeg nevnte. Det fikk meg til å tro st det var kun i 2007 at Haarmann var på denne kalenderen, at han ble fjernet fra den. Neida, jeg søkte på Hannovers adventskalender og fikk opp motivene til og med 2021, og der står Fritz Haarmann med kjøttøksen sin.

Er ikke det litt psykt?

Link: Fritz Haarmann (wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#seriemorder #fritzhaarmann #hannover #leine #krim #tyskland #bunny #bunnytrash

10 kommentarer
  1. Det er ikke bare sykt, men helt motbydelig det han gjorde med disse guttene. Å tanken på at han solgte menneskekjøtt til befolkningen er kvalmende. Forresten så er det laget flere filmer inspirert av handlingene hans. Den første er “M” laget av Frtiz Lang fra 1931, The Tenderness of the Wolves (Die Zärtlichkeit der Wölfe) laget av Ulli Lommel fra 1973 og Der Totmacher (The Deathmaker) laget av Erich Schultze fra 1995, hvor min tyske favoritt skuespiller Götz George har rollen som Haarmann.

  2. Eg las ei historie/reportasje frå England, for ein del år tilbake.
   Ein yngre mann, dreiv veldedighditsarbeid retta mot bostadslause.
   Det som var litt merkeleg, var at tid om anna, forsvann det ein av deisse heilt sporlaust.
   På andre sida av gata, dreiv mor til denne karen, slaktarbutikk, og mellom husa, under gata, gjekk der ein tunell.
   Nokon som lurer på kvar dei bostadslause vart av?

     1. Etter videoklippene av blant annet jentene i Atlasfjellene, så greier jeg distansere meg når det gjelder film, det har jeg forsovet alltid gjort. Det er noe med at når en vet det er skuespill, altså «basert på», og når det er ekte.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg