Krim fra virkeligheten: Erzsébet Báthory!

God morgen! Også i dag starter jeg dagen med å fortelle en morbid liten krimhistorie fra virkeligheten, denne gangen handler det om en grevinne i Ungarn for mange mange år siden.

Denne ungarske grevinnen het Erzsébet Báthory, også kjent som Elisabeth Bathory, det er påstått at hun på slutten av 1500-tallet og starten av 1600-tallet drepte mellom 80 og 650 jenter og unge kvinner.

Det heter seg at Bathory trodde at hun kunne overta sine ofres skjønnhet og ungdommelighet gjennom å bade i blodet deres.

Som straff for sine mildt beskrevet ‘ugjerninger’ ble grevinnen i 1611 sperret inne i et slottstårn med gjenmurte vinduer. Der ble være de inntil hun døde, det tok tre år.

Link: Erzsébet Báthory

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Helt spinnvilt å ha drept så mange mennesker, og det at det var kun et menneske alene som gjorde dette? Tror dere noen kunne gjort dette i dag? Det er jo helt utrolig hva mennesker får seg til å gjøre. Hva tenker dere rundt grevinnen, og hendelser som dette generelt? Gærn? 🤪

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#elisabethbathory #grevinne #ungarn #historie #krim #bunny #bunnytrash

8 kommentarer
  1. Herligheten alts :-O Tror neppe det blei så mye skjønnhet selv om hun badet i alt dette blodet nei… galskap rett og slett… og hun blei jo straffet… Og at det menneske kunne gjøre dette mot noen andre… ja slike mennesker er jo syke så…

  2. Det finnes en riking ved navn Peter Thiel (jeg tror han var en slags kollega av Elon Musk ved et tidspunkt) som har tenkt å bli 120 år gammel ved hjelp av intravenøse injeksjoner med blodplasma fra unge og friske mennesker. Litt samme idè, bare tilpasset vår (post)moderne verden.

  3. det kunne aldri skjedd nå siden det sies at hun badet i blodet til jomfruene. man skal slite big time med å finne så mange jomfruer som er eldre enn 12 år nå til dags, hvertfall i Norge :)))

   1. Vel, nå lever vi i et samfunn som bryr seg mindre og mindre om de er over eller under 12 år.. ville ikke sagt ‘aldri’, men heller ‘lite sannsynlig’ muligens..

  4. Heilt sjukt. Det må jo vera noko fundamentalt galt med psyken til slike folk. Og enda meir galt med dei, om der er andre, som har inbilla henne dette.
   Om det kunne skjedd i dag? Med så mykje sjukt som skjer rundt om i verda, ser eg det ikkje som umogleg.
   Berre i USA, som skal vera eitt av dei mest opplyste landa i verda, forsvinn der titusenvis av born sporlaust, kvart år, så kven veit kva som skjer?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg