Krim fra virkeligheten: Charles Manson!

God «morgen» ya’ll!!

Dagens innlegg med krim fra virkeligheten er det en superkjendis som står for. En mann hvis liv og virke var ekstremt omfattende. Ingen tidligere innlegg i dette konseptet har tatt like mye tid som dette. Det å velge hva å ta med og ikke ta med her var virkelig utfordrende. Det er begrensninger om hvor langt et blogginnlegg kan være. Men jeg kom i mål, da med så mye kunnskap om denne selverklærte «mesteren» at jeg kunne gått opp i eksamen og fått toppkarakter.. haha..

Charles Manson ble født 12. november 1934 i Cincinnati i delstaten Ohio. Hans mamma var da femten år gamle Kathleen Maddox (1919–1973). Da Manson ble født ble han døpt Charles Milles Maddox.

Mansons biologiske far var angivelig Oberst Walker Henderson Scott Sr. (1910–1954) fra Kentucky. Scott jobbet med jevne mellomrom i lokale fabrikker. Han lot Mansons mamma tro at han var en hær-oberst, selv om Oberst bare var hans fornavn. Da Maddox fortalte Scott at hun var gravid forsvant han og kom aldri tilbake. Manson ble aldri kjent med sin biologiske far, faktisk, i løpet av graviditeten giftet Maddox seg med William Eugene Manson (1909–1961) som hun ofte forsvant med «ut på fylla» og etterlot Charles med flere forskjellig barnevakter. De skilte seg etter 3 år etter Williams ønske. Charles beholdt Williams etternavn, Manson. To år etter ble hans mor, sammen med sin bror arrestert for overfall og ran. De ble dømt til henholdsvis fem og ti års fengsel, og Manson ble plassert i hjemmet til en tante og onkel i West Virginia.

Moren hans ble prøveløslatt i 1942. Manson beskrev de første ukene etter at hun kom tilbake fra fengselet som den lykkeligste tiden i livet hans. Så flyttet de til Charleston, West Virginia, hvor han stadig skulket skolen, bedrev småtyveri og angivelig satte fyr på skolen sin, og moren tilbrakte kveldene med å drikke og begå kriminalitet. Så flyttet de til Indianapolis, hvor mamma Maddox møtte ‘Lewis’ gjennom anonyme alkoholikere-møter. De giftet seg med i 1943.

I en alder av 13 år ble Manson plassert på en streng skole for mannlige kriminelle drevet av katolske prester, der straff for selv den minste overtredelse inkluderte juling med lærreimer og belter. Manson rømte flere ganger fra skolen og sov i skogen, under broer og hvor han ellers kunne finne ly. Og ble pisket når han ble funnet og bragt tilbake. Etter 10 måneder med rømninger hvor han måtte stjele og rane for å overleve ble han arrestert og en sympatisk dommer sendte ham til Boys Town, et ungdomshjem i Nebraska.

Etter fire dager på Boys Town skaffet han og sin nye kamerat Blackie Nielson en pistol, sammen stjal de en bil, de begikk så to væpnede ran på vei til hjemmet til Nielsons onkel i Illinois. Nielsons onkel var en profesjonell tyv som tok guttene til seg som «lærlinger». Etter kort tid ble Manson arrestert igjen og sendt til Indiana Boys School, en streng reformskole der andre elever voldtok Manson gjentatte ganger med oppmuntring fra en ansatt. Han rømte fra skolen hele atten ganger. Til slutt greide han å rømme sammen med to andre gutter, men etter kort tid igjen ble han arrestert og sendt til enda en ny «gutteskole». Der ble han testet og erklært «aggressivt antisosial» med en IQ på 109, altså over gjennomsnittet. Psykiateren anbefalte å sende Manson til en sikkerhetsinstitusjon. Dette var i 1951.

Manson hadde en prøveløslatelse planlagt i februar 1952. Men i januar ble han tatt for å voldta en gutt med kniv og ble overført til «rehabiliteringssenter» i Virginia. Der begikk han ytterligere åtte alvorlige disiplinære lovbrudd, hvorav tre involverte «homoseksuelle handlinger». Så ble han flyttet til et reformatorium for maksimal sikkerhet i Ohio. God oppførsel førte til en tidlig løslatelse i mai 1954. Han flyttet så til sin tante og onkel i nærheten, da var han ferdig med tenårene, nylig fylt 20 år.

Tidlig året etter giftet Manson seg med en sykehusservitør ved navn Rosalie Jean Willis. De flyttet til Los Angeles på sommeren, og i oktober ble Manson igjen arrestert for biltyveri og for å ha ført kjøretøyet over statens grenser. Dette sammen med diverse småkrim førte til at han ble dømt til tre års fengsel.

Mens Manson satt i fengsel, fødte Rosalie sønnen deres, Charles Manson Jr. I løpet av sitt første år på Terminal Island (en kunstig øy som fungerer som fengsel) fikk Manson besøk av Rosalie og sin mor som da bodde sammen i Los Angeles. Etterhvert opphørte besøkene fra kona, og han ble da informert av sin mor at hans kone Rosalie hadde flyttet sammen med en annen mann. Manson prøvde da å å rømme ved å stjele en bil. Han ble gitt fem års prøvetid hvor prøveløslatelse ble nektet. Rosalie søkte skilsmisse som ble innvilget raskt.

I 1959 var Manson fri igjen, men ble raskt arrestert for hallikvirksomhet hvor han fikk en 16 årig jente til å selge sex og han tok mesteparten av pengene. Han ble også tiltalt for å forfalske sjekker, men den saken ble henlagt. Han endte med en 10-års betinget dom og prøvetid. Så giftet Manson seg med prostituerte Leona og sammen med en annen kvinne dro de tre til New Mexico. Da han forsvant i strid med prøvetiden, ble det utstedt en tiltale for brudd på vedtektene. Manson ble så arrestert i Texas, 1960 og ble returnert til Los Angeles og satt til å sone ti år i fengsel.

I 1963 ble Leona innvilget skilsmisse. Under prosessen påsto hun at hun og Manson hadde en sønn, Charles Luther. Om barnet faktisk var hans var tvilsomt iht tidslinjen og hans perioder i fengsel. Imidlertid, i fengsel lærte Manson seg å spille instrumenter og fikk musikalske bekjente fra Hollywood. I juni 1966 ble han sendt for andre gang i sitt liv til Terminal Island som forberedelse til tidlig løslatelse. Da han ble løslatt den 21. mars 1967, hadde han tilbrakt mer enn halvparten av sine 32 år i fengsler og andre institusjoner. Han fortalte myndighetene at fengselet hadde blitt hans hjem, og ba om tillatelse til å bli.

Mindre enn en måned etter at han ble løslatt fra fengselet flyttet Manson fra Los Angeles til Berkeley hvor han måtte holde kontakt med en tilsynsoffiser med navnet Roger Smith. Denne Roger Smith og HAFMCs grunnlegger David E. Smith, mottok midler fra myndighetene og CIA for å studere effekten av medisiner som LSD og metamfetamin. Manson ble da en av forsøkskaninene i forskningen og bragte så med seg en stadig voksende gruppe av (for det meste) kvinnelige tilhengere, «Manson family». I journalene for forskningen ble det dokumentert at Mansons personlighet i løpet av denne tiden «var den mest brå Roger Smith hadde observert i hele hans profesjonelle karriere».

Manson begynte i denne tiden på LSD og hva det måtte være å forkynne sin egen filosofi basert på en blanding av boka «Stranger in a Strange Land», Bibelen, Scientology, Dale Carnegie og Beatles, noe som raskt ga ham en følgerskare som begynte med Berkeley campus bibliotekar Mary Brunner. Han overtalte henne til å la ham sove hjemme hos henne noen netter, en ordning som raskt ble permanent. Deretter møtte han Lynette “Squeaky” Fromme, en løpsk tenåring, og overbeviste henne om å bo sammen med ham og Brunner.

Gjennom bruk av LSD, manipulasjon og ukonvensjonell seksuell praksis» fikk Manson mange dedikerte tilhengere. Kjernemedlemmene i Mansons følgere inkluderte til slutt: Charles ‘Tex’ Watson, en musiker og tidligere skuespiller, Bobby Beausoleil, en tidligere musiker og pornografisk skuespiller; Mary Brunner, Susan Atkin, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten.

Under tilsyn av sin prøveløslatelsesoffiser Roger Smith, vokste Mansons «familie» med narkotikabruk og prostitusjon uten innblanding fra myndighetene. Men så ble Manson arrestert i juli 1967 for å forsøke å forhindre arrestasjonen av en av hans tilhengere. Siktelsen ble redusert til en forseelse og Manson ble gitt ytterligere tre års prøvetid. Han unngikk rettsforfølgelse igjen i juli 1968, da han og «familien» ble arrestert under flytting fra San Francisco til Los Angeles. Bussen krasjet og havnet i en grøft, hvor Manson og familiemedlemmer, blant annet Mary Brunner og Mansons nyfødte baby ble av politiet funnet ruset/sovende nakne.

Manson-familien utviklet seg til en dommedagskult da Manson ble fiksert på ideen om en forestående apokalyptisk rasekrig mellom USAs svarte befolkning og den større hvite befolkningen. Manson mente og forkynte at svarte mennesker i Amerika ville reise seg og drepe alle hvite mennesker bortsett fra Manson og hans «familie», men at svarte mennesker ikke var intelligente nok til å overleve uten en hvit mann til å lede dem, og derfor ville trenge Manson som deres «mester».

Sommeren 1969 begikk noen av Mansons «familie»-medlemmer drap i Los Angeles. Manson-familien ble nasjonal beryktet etter at noen av dem på kvelden 8. august brøt seg inn i villaen til filmregissøren Roman Polanski, i Los Angeles. Hjemme var skuespillerinnen Sharon Tate, Polanskis kone, sammen med noen venner. Alle i huset ble hogget ned, inkludert den høygravide Tate. Hun ble påført 16 knivstikk.

Dagen etter drepte disse Leno og Rosemary LaBianca.

Drapene ble angivelig gjort under Mansons instruksjoner. Manson erklærte at «Jeg er Djevelen, og dere skal alle dø». Disiplene til Manson gjorde handlinger ut av ordene, men det ble senere akseptert under rettssaken at Manson aldri uttrykkelig beordret drapene. Imidlertid ble oppførselen hans ansett for å berettige en domfellelse for førstegradsdrap og konspirasjon for å begå drap. Det er aldri kommet frem at Charles Manson selv har drept noen, han ble dømt på bakgrunn av konspirasjon og sin hatspredning mot «negrer».

Staten California tiltalte Charles Manson, Leslie Van Houten, Susan Atkins Patricia Krenwinkel og Tex Watson for Tate- og LaBianca-drapene. Rettssaken begynte 15. juli 1970, samtlige hadde skåret en «X»inn i pannen før de ga sine vitneforklaringer. Ved et tilfelle forsøkte Manson å angripe dommeren mens juryen var til stede i rommet. Han hoppet over sin advokats bord med en spiss blyant i hånden, han ble stanset og holdt tilbake, mens han ble ført ut av rettssalen, skrek han til dommeren: «I navnet til kristen rettferdighet, noen burde kutte hodet av deg! Samtidig begynte de kvinnelige tiltalte å synge noe på latin. Dommeren var etter det væpnet med en 38 kaliber pistol resten av tiden rettssaken foregikk.

Ved rettsakens ende ytret de andre tiltalte under ed at Manson ikke hadde noe med drapene å gjøre. Deres advokat ville ikke at de skulle gjøre dette, han ble straks etter funnet myrdet.

Denne rettsaken var den lengste mordrettssaken i amerikansk historie da den fant sted, og varte i ni og en halv måned. Den 25. januar 1971 fant juryen Manson, Krenwinkel og Atkins skyldige i førstegradsdrap i alle de syv Tate- og LaBianca-drapene. Juryen fant Van Houten skyldig i drap i første grad i LaBianca-drapene.

Etter domfellelsene holdt retten en separat høring for å avgjøre om de tiltalte skulle motta dødsdommen. Alle fem ble dømt til døden, og etter å ha blitt gjort kjent med dommen, ropte Atkins til juryen: «Lås dørene og pass på barna deres».

Da dødsstraff ble dømt grunnlovsstridig i 1972, ble Manson og co dømt på nytt til livstid med mulighet for prøveløslatelse. Mansons første dødsdom ble endret til livstid 2. februar 1977. Hans første prøveløslatelse fant sted 16. november 1978 ved California Medical Facility i Vacaville, hvor begjæringen hans ble avvist.

Manson ble overflyttet mellom fengsel X antall ganger, blant annet 25. september 1984 etter en annen innsatt, Jan Holmstrom, helte malingsfortynner på ham og satte fyr på han, noe som forårsaket andre og tredje grads brannskader på over 20 prosent av kroppen hans. Holmstrom forklarte at Manson hadde protestert mot Hare Krishna-sangene hans og truet han.

Sånn utenom å flytte mellom fengsel, bli angrepet og satt fyr på av andre innsatte, så spilte Manson musikk og greide faktisk lage hele album. I dag har han 40 000 månedlige lyttere på streaming-plattformen Spotify.

1. januar 2017 ble Manson fraktet til sykehus fordi han hadde gastrointestinal blødning. En kilde fortalte i media at han var veldig syk og at legene anså ham som for svak for operasjon som normalt ville bli utført i tilfeller som hans. Han ble returnert til fengselet 6. januar. Den 15. november 2017 ble han igjen fraktet til sykehus.

Charles Manson døde av hjertestans som følge av respirasjonssvikt, forårsaket av tykktarmskreft 19. november samme år. En uke etter fylte 83 år. Manson ble kremert 20. mars 2018.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Du verden FOR et liv, FOR en historie!

Følg gjerne bloggen i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#charlesmanson #manson #krim #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. Jeg kan se hvordan han kunne klare å overtale folk til å bli med ham, for mannen var faktisk ganske sjarmerende å se på. Handlingene og tenkesettet hans derimot er en helt annen historie. Jeg må innrømme at jeg ikke har lest meg opp på Manson, og har for det meste bare hørt om Sharon Tate drapet. At han har vært så aktiv på den kriminelle fronten, hadde jeg ingen anelse om. Ikke at det unnskylder alt det grusomme han har gjort, men han fikk vel ingen god start på livet sitt 🤔

   1. Historien hans var helt grusom fra fødsel. En annen ting som sikkert var medvirkende faktor til at han fikk alle disse følgerne tenker jeg hadde med dette forskningsprosjektet som myndighetene bedrev. Altså methamfetamin og LSD.. dette er meget spesielt altså.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg