Krim fra virkeligheten: Alfred G. Packer!

Vinteren 1874 bega den dyktige skomakeren Alfred G Packer (1842-1907) seg ut i San Juan-fjellene i det sydlige Colorado sammen med fem andre. Målet var å finne steder å grave etter sølv. 65 dager senere returnerte Packer til sivilisasjonen – alene.

Det viste seg at gruppen hadde gått seg bort, blitt innesnødd, og at Packer spiste sine turkamerater. Han fortalte selv at han var blitt forlatt av gruppen, at han hadde gått seg bort, men han endret så forklaring og fortalte at gruppen hadde tydd til tvungen kannibalisme for å holde seg i live når de gikk seg vill. Altså de spiste av den som døde først og så videre. Han trakk senere også denne historien tilbake.

Den endelige tilståelsen var at Packer levde av kjøttet til følgesvennene sine etter at han hadde skutt et av medlemmene i selvforsvar. Deretter var det ingen vei tilbake, og tilsto å ha drept resten og ha brukt kjøttet deres for å overleve den tid han var fastbunden i og under vandringen ut av fjellene.

Han fikk kallenavnet «The Colorado Cannibal» og ble dømt for kannibalisme, men rømte. Ni år senere ble han tatt på ny og dømt til døden. Han fikk omgjort dommen til 40 års fengsel. Etter 18 år ble han løslatt på prøve, i avtale mot at han aldri ville prøve tjene penger på denne historien. Derimot prøvde han resten av sitt liv å renvaske sitt navn, at tilståelsen om å ha drept med kaldt blod aldri hadde skjedd, og at han hadde vært en uheldig mann som hadde havnet i umenneskelige omstendigheter.

Det heter seg også at mannen sluttet spise kjøtt, at han faktisk fra han ble satt fri ble hundre prosent vegetarianer.

Link: Alfred G. Packer (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Var Packer en farlig kriminell eller et offer for omstendighetene? Hva tenker dere?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#alfredgpacker #alfredpacker #sanjuan #colorado #kannibalisme #coloradocannibal #usa #krim #historie #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
    1. Det er jo ikke godt å si hva som er sant i denne historien, ettersom han hele tiden endret forklaring. Den siste er vel kanskje den som er sann. Nå er det ikke første gangen at mennesker har blitt tvunget til å spise døde kamerater for å overleve, men i de tilfellene har personene ikke blitt myrdet. Selv om tanken er motbydelig, så kan man jo spørre seg selv hva man ville ha gjort om valget var å sulte i hjel eller overleve med å spise en død kamerat 🤔

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg