Krim fra vikeligheten: Richard Oetker!

Dieter Zlof og Richard Oetker, rettsak 1980.

God morgen igjen, ny dag, nye muligheter.. og når vi først er inne på dette med muligheter..

Den 14. desember 1976 ble den 25 år gamle studenten Richard Oetker kidnappet av 34 år gamle Dieter Zlof, en slovenskfødt mekaniker som låste ham inn i en kasse og koblet føttene og håndleddene hans til håndtak som ville gi ham elektriske støt hvis han skrek eller prøvde å bryte ut.

Mens Oetker var 1,94 meter høy, var kassen 1,45 meter lang og 70 cm bred. I de tidlige timene 15. desember utløste utenfrakommende støy et nesten dødelig sjokk som brakk Oetkers lår og to av ribbeina hans da han dunket mot kassen. Skrikene hans forlenget støtene med ti sekunder, og smerten var slik at han der og da ønsket å dø.

Oetker ble løslatt for 21 millioner DM, den høyeste løsepengen som inntil da hadde blitt betalt i Tyskland. Bortføringen hadde vart i 47 timer da han ble funnet i en bil 16. desember.

Zlof ble arrestert cirka 2 år etter, altså i januar 1979 på grunnlag av bevis. Selv om han ikke erkjente straffskyld, fikk han den maksimale straffen, femten års fengsel etter endt rettsak 1980.

I mai 1997 dro Zlof, som hadde begravet løsepengene i en skog rundt 30 km sørøst for München, til England for å bytte ut mugne sedler verdt 12,5 millioner DM til brukbare penger. Resten av pengene hadde mugnet og gått i oppløsning. Han ble arrestert på nytt, sonet en dom på to år og tilsto kidnappingen i en selvbiografi.

Richard Oetker lider fortsatt av skadene han pådro seg i kassen. Han brukte fire år på krykker, hadde flere operasjoner frem til 1994, og lærte seg å stå og gå på nytt. Lungen hans hadde også blitt skadet som følge av at han satt på huk inne i kassen i timevis.

For de som ikke vet hvem Richard Oetker er på navnet, så er han rikmannssønn av fabrikkeier Rudolf August Oetker. I dag er han en forretningsmann som har ledet Oetker Group siden 2010 og er verdt 17 093 228 000 000,00 norske kroner 😜

Link: Dieter Zlof (Wikipedia, deutch)

Link: Richard Oetker (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Utrolig trist hva som skjedde med Oetker som ung, og alle plagene i ettertid, men det får meg til å tenke, om han hadde fått like bra helsehjelp om han ikke hadde vært formuende..rik? Uansett bedre å ha skader, lidelser og sykdommer med masse penger «på bok» enn ingen penger?

Hva tenker dere?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#richardoetker #dieterzløf #kidnapping #løsepenger #oetkergroup #tyskland #krim #historie #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg