Krigen mot hasj, marijuana og cannabis!

«Cannabis har blitt mye sterkere og dermed farligere de siste årene. Innholdet av virkestoffet THC har økt dramatisk. Samtidig har unge mennesker fått mer liberale holdninger til å prøve stoffet, og politiet melder at stadig flere unge tror cannabis er blitt lovlig. Cannabis er ikke lovlig, og det er heller ingen planer om å gjøre det lovlig» – slik starter artikkelen i Dagbladet i dag skrevet av vår folkehelseminister Sylvi Listhaug.

Dagbladet: Listhaug sier at cannabis skal fortsatt være ulovlig!

Listhaug har tydelige argumenter, men ikke alt henger helt på greip. Hun forteller at cannabis har blitt mye sterkere.

Rusmidlet er fra en hampplante, og den planten er som den alltid har vært. Manipulering av planten og syntetisk fremstilt THC er noe helt annet og er mer sammenlignbart med amfetamin og heroin som også er syntetiske fremstilte narkotiske stoffer. For å sette det på spissen, å sammenligne manipulering og/eller syntetisk fremstilt, det blir som å sammenligne Koffein og Crack.

Lovlig legalisert cannabis solgt av staten under ordnede forhold på samme måte som tobakk og vin vil forhindre økt THC innhold og manipulering. Innholdet THC i cannabis ville vært mer stabilt og mindre farlig. Og dét ville vært en bra ting!!

Slik det er nå, og med å fortsette holde naturlig cannabis ulovlig vil bare forverre situasjonen! Folk kommer uansett til å røyke, som mennesker har gjort siden tidenes morgen. Med å holde cannabis ulovlig fører det til at organiserte kriminelle miljøer gjør cannabis sterkere og farligere. Blir det lovlig kan en kontrollere dette selv ved å ha en plante til eget bruk, eller kjøpe lovlig på feks apotek.

Narkotikaloven og politikken i Norge har feilet i mange tiår, dette vet vi, på tide å gjøre noe nytt.

Det er frustrerende å se at debatten sporer av med at politikere ikke ser det store bildet, og at de og andre uvitende kaller noe som er manipulert frem eller syntetisk fremstilt for hasj/marijuana. Det er ikke det samme. De burde komme med et mer riktig navn på disse produktene, og ja, det burde holdes ulovlig – for alltid.

Men cannabis sativa indica, planten, og de naturlige produktene fra den, som hasj og marijuana burde avkriminaliseres og legaliseres.

Det er ikke en ‘kjempebelastning’ for vårt samfunn med avkriminalisering eller legalisering, i hvert fall ikke sammenlignet med alkohol som er lovlig.

Jeg har aldri sett noen bli så gale som i alkoholrus, har du?

Med 21 års aldersgrense på hasj/marijuana som på brennevin ser jeg ikke noe problem, da det er voksne mennesker som tar avgjørelser over eget liv.

At rusmidler holdes ulovlig for barn og ungdom er jeg helt enig i. Det er en selvfølgelighet, og et tynt argument fra Listhaug for å holde planten ulovlig for hele det norske samfunn.

Eneste problemet jeg ser med bruk av hasj/marijuana er mafiavirksomheten bak, men den eksisterer jo nettopp fordi planten er ulovlig. Ved avkriminalisering og legalisering ville ikke organisert kriminalitet hatt like stor gevinst på dette. Legalisering ville ført til mindre organisert kriminalitet. Akkurat dét får politikerne ta på sin kappe da de ønsker å føre krig mot cannabis og støtte og opprettholde organisert kriminalitet og mafiavirksomhet og all dritten det medfører.

Og hva koster egentlig det Norge å bedrive krig mot cannabis? Arrestasjoner, propaganda, papirmølle, rettssaker, fengslinger osv pga litt røyking og bøter? Det er ikke lite, men veldig bortkastet.

Politiet har da langt viktigere ting å gjøre. Som å bekjempe virkelig kriminalitet! Innvandringskriminalitet som massevold, bilbranner og overfall er kraftig økende. Bare for å nevne eksempler. Vold- og voldtektssaker blir henlagt etter «bevisets stilling» i stor skala her til lands. «Beviset stilling», det vil si at saken ikke vil bli etterforsket engang, ikke prioritert.

Å fylle fengslene med «happy hippies» for deres hasjbøter mens vold- og voldektskriminelle løper rundt i gatene er bare en helt syk og skrudd politikk synes jeg!

Ordnede forhold ville vært det beste for alle!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#cannabis #sativa #sylvi #listhaug #hasj #marijuana #skunk #avkriminalisering #legalisering #venstre #frp #mafia #psykiatri #mafiavirksomhet #korrupsjon #organisert #kriminalitet #aldersgrense #lavalder #vold #voldtekter #etterforskning #fengsel #frihet #happyhippies #norge

Nei, jeg er ikke bruker av cannabis som hasj og marijuana, men jeg er likevel for avkriminalisering og legalisering.

Da jeg kommenterte i kommentarfeltet til Dagbladet ble jeg med en gang dømt som bruker og «dophue» og kalt idiot av enkelte motstandere.

Hvis jeg hadde blitt tvunget til å velge hadde jeg heller røyket hasj på lørdagskveldene fremfor å bli SÅ fordomsfull, dømmende og hatefull som enkelte er. Det burde heller vært straffbart å være dømmende og hatefull enn å ta seg en blås i godt selskap i solnedgangen!

14 kommentarer
  1. Det er helt latterlig hvordan de lar folk få fastsette lover og bestemmelser angående ting de ikke kan en dritt om. -For ikke snakke om hvordan folk faktisk klarer å argumentere med at alkohol er langt mindre skadelig enn andre rusmidler fordi det er lovlig! Jeg mener.. Da er det rimelig stusselig stilt m.h.t tenkeevne, ass (haha)

  2. Latterlig at folk henger seg opp i om noen sitter heime å tar seg en pinne.. Men å drikke seg helseslause kvar helg, er tydeligvis en godkjent norsk kultur. Folk som ikkje har kunnskap om det, bør holde det for seg sjøl. Å slutte å legge seg opp i ka naboen gjer på. Folk er forskjellige, å det bør vi akseptere. Sylvi sei ho har for lite kunnskap til det. Får håpe det kommer med tiden.. Heilt vanelige bra folk blir stempla å dømt som narkomane, fordi dei tar seg en blås. Det er latterlig. Hykleri av uvitende folk. Sjerp dåkke!!

  3. Dette var gutten sin, som helt tydelig har gjort hjemmeleksa.
   Godt skrevet med et tydelig og klart budskap, klare referanser til ubestridelige fakta som det ikke går an å omgå i denne debatten.
   Rus er et tema som er og har vært nedprioritert på alle områder. Det er vel også årsaken til alle fordommene og mangelen på klar kunnskap.
   Når politikere skal fronte saker, er det særdeles viktig å sette seg godt inn i hva de skriver om, men det er langt mellom de som tar dette på alvor.
   I mellomtiden får problemstillingen seile sin egen sjø med de store samfunnsmessige kostnadene og de alt for mange tragediene som kommer i kjølvannet.

  4. unnskyld språket.!
   jævla godt skrevet.. fordømmende og ren skjær uvitenhet.. Ja til avkriminalisering! La nå disse menneskene få ha sin “vin” legalisert. Faktum er at vi mennesker er født til å ruse oss på ett eller annet.. Ja nå tenker jeg at jeg satte fyr i deg som fordømmer disse handligene. Hva mener jeg med “født til å ruse seg?” spør heller om det før du fortsatt er like fordømmende. Ja vi ruser oss på noe vi kanskje ikke tar som en rus.. men jeg har ikke sett flere rusede personer enn disse menneskene som er fylt av forelskelse og kjærlighet. Det er også for noen en rus 😉
   så tenk litt utafor boksen.. når ting ikke har fungert inntil nå? hva skader vel litt nytenkning i forbindelse med Rusproblematikken i Norge.
   se og lær!!!

  5. Allerede i dag ser man ofte at folk på stortinget og i politikk, finans og organisasjonsliv tar viktige beslutninger i cannabisrus.

  6. Lær deg fakta før du skriver så masse tull. Du aner jo ikke hva du snakker om. Man legaliserer da ikke noe sånt tull. Det er da viden kjent at dette er jo porten inn til sterkere saker. Å nok et bevis på at du er stein hakke tullete, når ble det 21 års aldersgrense i Norge?
   Fordømte tulling.

   1. Måten du tiltaler andre på og det du ellers skriver viser hvem den virkelige tullingen her er. Din uvitenhet kan jeg tilgi, men oppførselen din, den får du ha på egen kappe 😜

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg