Jeg kunne vært knivstukket og drept!


«Enhver sin legning er en privatsak, skulle man tro». Det er hva man skulle ønske, det er hva man drømmer om. Men likevel er det slik at det er de som fordømmer i sin uvitenhet som oftest kommer med den uttalelsen. Fremdeles den dag i dag blir homofile og lesbiske utsatt for hat, hatvold og overgrep psykisk og fysisk. Også her i lille Norge.

Stonewall-opprøret var en rekke voldelige demonstrasjoner anført av medlemmer på nattestid 28. juni 1969 utenfor gay-baren Stonewall Inn i Manhattan, New York.

Opprøret startet etter gjentatte politiraid på baren hvor homofile ble utsatt for vold og mishandling av offentlige tjenestemenn. Politiet trakasserte og benyttet enhver anledning til å skade. De kledde seg ut som sivile for å komme inn på Stonewall for så å overraske med inntog på stedet. Homofile og lesbiske risikerte hele tiden å bli arrestert, og politiet nølte ikke med å benytte ulovlige midler og batonger.

Stonewall-opprøret regnes som startskuddet på den moderne homobevegelsen, og årlige Pride-parader feires til minne om disse demonstrasjonene.

I 1950- og 1960-årene var homofili forbudt i 49 delstater i amerika. Sex mellom to menn kunne bli straffet med bøter eller fengsel. Dagens fordomsfulle mennesker mener i sin uvitenhet at Pride-bevegelsen er et onde og at homofile burde holde sitt sexliv og sine kjærlighetsforhold privat. Men også i dag, som den gang, blir mennesker forfulgt for sin legning og utsatt for grov vold og overgrep. Det som mange mener burde være privat, det får rett og slett ikke være privat. Derfor fortsetter kampen enda den dag i dag, derfor er Pride-bevegelsen verdensomfattende.

Ulike behandlingsmetoder ble aktivt tatt i bruk for å omvende en homofil legning, blant annet elektrosjokkbehandling, lobotomi og hypnose. I Norge i dag er enda homoterapi lovlig og unge mennesker sitter igjen med arr og varige traumer for resten av livet på grunn av menneskers mangel på forståelse, aksept og dårlige menneskesyn. Ofte er homoterapi underlagt fanatisk religiøs overbevisning.

På slutten av 1960-årene ble det en vekst av små grupper forkjempere som forsøkte å bevise at homofile kunne integreres i samfunnet. Politiske bevegelser oppsto, blant annet borgerrettbevegelsen og hippiekulturen. Det liberale miljøet ved Stonewall og amerikansk motstandskultur var utløsende faktorer for Stonewall-opprøret.

Stonewall Inn var på den tiden en gay bar som ble kjent for en blandet kundekrets. Flere gay-barer slapp utelukkende inn homofile menn, mens Stonewall var et mer inkluderende miljø hvor også dragqueens, transpersoner, lesbiske og hjemløs ungdom ble tatt imot.

Etter raiden på Stonewall Inn 28. juni 1969 mistet politiet kontroll over situasjonen. Kundene på Stonewall Inn begynte å kaste brannbomber og brostein i et opprør som vedvarte i to dager. Medmenneskelighet oppsto og folk støttet aktivistgruppene og vernet om de homofile. Kjærligheten seiret. Disse menneskene sørget for at skeive kunne være åpne om sin egen legning uten frykt for å bli trakassert, forfulgte og arresterte.

Tre aviser ble også grunnlagt kort tid etter opprøret for å fremme homofiles rettigheter. 28. juni 1970 ble de første Pride-paradene holdt i New York, Los Angeles, San Francisco og Chicago for å markere den første årsdagen for opprøret. Pride-festivalen har senere blitt en nødvendig internasjonal markering for å bekjempe hat, hatvold, fordommer og trakassering.

22 august 1991 ble en 51 år gammel homofil mann funnet drept i Sofienbergparken i Oslo. I dommen står det at gjerningen som ble utført av to yngre menn betegnet seg som opprørende, brutal og langvarig voldsbruk.

23 november 1991 ble den åpne homofile legen Tage Ansethmoen ble drept i sin egen bolig i Oslo. Han ble stukket med kniv igjen og igjen, mer enn 30 ganger.

Den 6 april 1992 ble homofile Victor Ulsrud funnet brutalt drept i sin egen leilighet i Oslo. Drapsmannen hadde påført sitt offer betydelig vold over lengre tid.

22 august 1992 ble Magne Andreassen, avdelingsleder ved Samvirkelaget på Stange, drept i OL-parken i Lillehammer. Han var påført 37 knivstikk og spark mot hodet.

18 juli 1995 ble en 65 år gammel mann som levde som åpen homofil funnet sterkt forslått utenfor sin bolig i Bergen. Han døde av skadene noen timer senere. Ifølge dommeren var det en voldsom og vedvarende voldsutøvelse som førte til døden.

Homofile Oddvar Sigve Selvåg ble drept 8 mars 1997 i sin leilighet på Majorstuen. Han ble først knivstukket og deretter maltraktert på en svært bestialsk og brutal måte.

Den 20 april 1998 ble en 47 år gammel homofil mann drept med hammer på Ekeberg pensjonat i Oslo.

Juni 2005 etter en intimkonsert med Kristin Frogner hvor det ble gjennomført høytlesning av boka Sebastians Verden av Knut Møller-Lien ble jeg selv overfalt på Grunerløkka i Oslo av 5 unge menn som angrep meg med kniv. Jeg kom meg unna, jeg lever.


Tusen takk for at dere leser, håper dere vil følge bloggen, det kan dere gjøre på MeWe med å klikke på denne linken —> BT!! Eller dere kan følge bloggen på Facebook med å klikke på denne linken —> BT!!

Eller dere kan klikke dere direkte inn på bloggen anytime her: Bunny Trash.

Ja til livet og kjærligheten 💜

#pride #aksept #likeverd #kjærlighet #regnbueflagg #regnbue #lhbt

❤️🧡💛💚💙💜

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg