Har fått svar fra UD angående kvinnen i parken.

Jeg regner med, håper og tror at dette blir min siste oppdatering i denne saken. Håper også at ting kan roe seg etter dette innlegget. Det har haglet inn meldinger på min messenger og det er mange som kommer med gode tilbakemeldinger på hva jeg har forsøkt få til. Men som alltid er det noen som har annerledes meninger og oppfatninger, og det må man regne med, men disse som ikke gir seg og skal «ta» meg for å ha stått på for å finne ut av og forsøke hjelpe en kvinne som har sittet utendørs på en parkbenk i Tyrkia over lang tid, uten midler og penger, forstår jeg meg rett og slett ikke på. De fortsetter i skrivende stund å henge meg ut i sosiale media.

I går fant jeg ut hvem kvinnen er, fullt navn, hvor hun kommer fra og så videre. Hun har selv postet i sosiale media at hun har blitt frastjålet sine penger, og derfra har det bare gått en vei. Hennes siste oppdatering forteller hun noe som enhver burde skjønne at situasjonen hennes burde tas på alvor og at hun trenger hjelp av andre enn noen som kun kan bistå med mat og dusj. Dette er meget alvorlig!

Igjen har jeg vært i kontakt med ambassade og opplyst dem om navn og bilder av kvinnen. Jeg har fått svar fra UD at «ambassaden i Istanbul är i kontakt med kvinnan och bistår med konsulärt stöd».

Til slutt vil jeg si at jeg er nokså sjokkert over mennesker som mener at man ikke skal involvere seg og forsøke bidra til hjelp når en blir vitne til en situasjon som dette. Hadde saken vært at dette var noe jeg leste en artikkel om i en avis eller sådan, så hadde jeg bare tenkt at det er trist at ting som dette skjer, og livet mitt hadde gått videre. Men det ble annerledes når denne kvinnen satt dag og natt utenfor mitt hotellrom, det ble mer virkelig, og hvem er man som menneske når man bare driter i det og ingenting gjør? Flere har gitt meg beskjed at dette ikke angår meg, at jeg burde «la pennen ligge» og går til personangrep. Det får bare være. Disse burde stille seg spørsmål om de selv hadde ønsket det samme om de selv hadde havnet i slikt vanvittig uføre?!

Det mest skremmende er hvordan enkelte ikke skjønner at psykisk mental helse er ikke noe en skal tro ordner deg selv. Jeg sier ikke at «kvinnen i parken» har noen av disse diagnosene, men jeg sier at om noen har demens, alzheimer, er bipolar, paranoid scitzofren eller sådan, så er det proffesjonell hjelp som trengs. Hvis slike mennesker blir hjemløse, boende på gaten uten fagkyndige som kan hjelpe dem så kan det bli helt katastrofalt. Man MÅ ta alvorlig psykisk uhelse på alvor!!

Min samvittighet er ren her, det hadde den ikke vært om jeg hadde latt denne saken passere. Igjen, UD/ambassaden i Istanbul er nå i kontakt med kvinnen. Rette instanser er involvert. Jeg skjønner at om noe som dette hadde skjedd meg, om jeg hadde havnet på en parkbenk i utlandet over tid så er det en hel del mennesker som ikke ville gjort noe for meg, og noen som hadde gått inn for å forhindre at noen skulle hjulpet meg. Det er det mest skremmende med dette. Hvordan mange mennesker er. Ingen vet hva framtiden bringer, hva som kan skje med et menneskesinn, psykisk uhelse kan ramme alle, når en minst forventer det. Jeg kan bare håpe at noe slikt som dette ikke skjer meg.

Ta vare på hverandre der ute, peace and love fra meg 🐰

Jeg har grupper hvor jeg publiserer mine innlegg etterhvert som de blir produsert. Dere er mer enn velkommen til å følge disse.

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#svensk #kvinne #psykiskhelse #ambassade #svenskeambassaden #mentalhelse #sjømannskirken #sosialtjenesten #ud #utenriksdepartementet #sverige #alanya #tyrkia #bunnytrash #bunny
17 kommentarer
  1. Kjære Roger. Du har tidligere vist at du er et godt menneske. Med dine handlinger i denne triste saken viser du også at du er et særdeles godt medmenneske. Om alle hadde gjort som deg i den situasjonen du har beskrevet ville vi hatt en snillere og bedre verden. Jeg håper av hele mitt hjerte at flere bryr seg når de ser urett. Alt godt fra meg til deg og din fargerike snuppe. TAKK, Roger. Alt godt ønskes deg fra Birgitte

   1. Takk for hyggelige ord Birgitte. Dette var en merkelig sak.. trist ja, men også veldig merkelig, håper det går bra med damen. Hadde en en gid og nær venninne som døde på en parkbenk. Tenkt en del på henne siste dagene. Kommer vel et innlegg om det en av dagene, føler jeg har noe som må ut som har bygget seg opp under denne prosessen med å komme i dialog med disse forskjellige under nettopp denne saken.. anyways, takk igjen Birgitte for hyggelige ord, glad for å se navnet ditt her igjen. Alt godt 🥰🐰

  2. Takk for at du bryr deg. Fortsett med det
   Da blir verden et bedre sted å leve. Viktig å ta vare på hverandre.❤️

  3. Glad det ordnet seg,og glad for at du aldri ga opp! Takk for at du var/ er ett godt medmenneske, noe mange flere burde være❤️

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg