Gripende, en kan bli stum av mindre!

Maya Angelou (1928-2014) var datter av Vivian og Bailey Johnson. Da hun var tre år gammel skiltes foreldrene og sendte henne og hennes fireårige bror Bailey med toget langt avgårde til deres bestemor.

Fire år etter dukket faren opp og tok barna med tilbake til moren. Maya ble som åtteåring voldtatt av en venn av moren. Maya fortiet hvem gjerningsmannen var fordi han truet henne med å drepe storebroren dersom hun røpet det. Men senere sa hun det til broren, slik ble det kjent, og gjerningsmannen ble arrestert. Etter én dag i fengselet slapp han ut mot kausjon. Senere ble han dømt til ett års fengsel, men før han hadde begynt på soningen, ble han funnet av politiet slått ihjel.

Da Maya fikk vite det, ble hun stum, bokstavelig talt stum, derav sitatet: «the power of my words led to someone’s death».

Fremdeles stum tilbragte hun de neste fire årene hos bestemoren sin. En venn av familien, en lærerinne, hjalp henne til å gjenfinne stemmens bruk, og med det fikk vi en av tidenes dypeste og geniale poeter.

Følg gjerne bloggen i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#mayaangelou #angelou #americanpoet #stillirise #poet #bunny #bunnytrash

7 kommentarer

Siste innlegg