Friheten i dette landet er kansellert!

For noen uker siden bestilte jeg en reise, innenlands, for min samboer, våre to mops-jenter og meg. Planen var en ukes høstferie til nordnorge, Harstad, hjem til min mamma.

Vi skulle ta turen med tog fra Drammen til Fauske, og bli hentet der av mammas samboer. Siste delen av reisen ville da bli sånn rundt fem timer kjøring i bil, og cirka en time på ferge.

Grunnen til at vi hadde valgt å legge ut på denne lange reisen med tog i stedet for fly var fordi vi ville ha med oss jentene våre. Familieferie.

Det er liksom ikke aktuelt å ta jentene med i fly. De har reist med fly før, begge har vært med til nordnorge én gang før, og Ella som er eldst har vært med oss til Spania. Det er en del år siden, da var de mindre, og selvsagt en del yngre.

Det å ta jentene med på en flyreise i dag ville muligens vært en for stor påkjenning for dem, innesperret i bur de ikke har sett siden de var unge. Det koster vanlige flybilletter for dem, og reglene for å fly er også endret. De ville risikert havnet i lasterommet i stedet for i kabinen med oss. Det kunne blitt mer enn traumatisk for dem.

Derfor valgte vi å ta den lange ruten.

Vi hadde mentalt gjort oss klare for at dette kom til å bli en tålmodighetsprøve, og en tur med utfordringer. Og selvsagt, fra dag én dukket det stadig opp nye hinder.

Allerede ved bestilling kom det opp at det er buss for tog fra Drammen akkurat den dagen da vi skulle reise hjemmefra. Så da måtte vi ta buss til Asker. Derfra ble det tog til Hamar og bytte tog der. 12 minutter på å bytte tog. Bare en liten forsinkelse med toget ville medført at vi ikke ville kommet oss videre. Dét ville jo vært typisk 2020.

Tidligere i år, i februar skulle snuppen min og jeg til Paris i Frankrike. Langweekend på firestjerners hotell og tur til Disneyland. På grunn av buss for tog fra Drammen, og forsinkelse med tog videre fra Skøyen til Gardermoen kom vi fem minutter for sent til innsjekking, og fikk da ikke reise videre.

Det hadde ikke vært noe problem å sende oss gjennom sikkerhetskontrollen og til flyet, vi hadde fint rukket det da vi ikke hadde bagasje som skulle innsjekkes. Det var snakk om fem minutter forsinket. Men vi møtte feil personer som ikke ville være snille rett og slett, så da ble det å reise hjem igjen.

Hverken togselskap eller flyselskap ville påta seg noe av skylden.


Noen uker etter skulle vi på ny til Paris, denne gangen på femstjerners hotell og på Madonna konsert. Denne gangen fikk vi heller ikke reist da det ble «lockdown» i Frankrike dagen før. Så uheldige var vi, dagen før faktisk! Dette var reiser som var bestilt et år i forveien. 
Slik har det gått slag i slag siden.

Neste tur vi skulle ta var med Fjordline fra Sandefjord til Strømstad for å handle på taxfree på båten og harryhandel i Sverige. Med prisene i Norge har dette alltid vært en nødvendighet for oss, men også her ble turen kansellert dagen før. Hahaha.. dagen før!!

Båtene fikk ikke gå mer. Norge gikk i «lockdown». Mange tusen kroner som jeg hadde lagt ut for måtte jeg vente i måneder før jeg fikk tilbake.

Fjordline var de verste å få refundert pengene fra, de ville bare ikke. Og hotellene i Frankrike var ikke refunderbare. Beskjeden var at vi kunne fritt reist til Frankrike å bodd på hotell da hotellene ikke var berørt av «lockdown» akkurat da. Men hva ville hensikten vært da alt annet var det? Madonna fikk ikke holde flere konserter og målene med reisen var ikke der mer. Å dra til Paris bare for å bruke penger i starten av en pandemi ville nok gjort situasjonen enda verre for oss.

Anyway, jeg gråter ikke over spilt melk, men det var jo selvsagt veldig frustrerende der og da.

I juni skulle vi til Alanya i Tyrkia én uke, den turen måtte vi også droppe. Nå i september skulle vi også til Alanya, men det ble heller ikke aktuelt. Så da bestemte vi oss for å dra hele familien til nordnorge. Det kunne vi, det var lov, og jeg trenger å se mamma litt oftere fremover nå. Hun nærmer seg en viss alder, og hun har hatt slag.

Vi skulle egentlig begynne reisen nordover i morgen, og vi var veldig klar over at det ville bli flere stopp på turen enn det vanligvis er, og buss for tog fra Drammen. Som sagt, vi var mentalt innstilt og klar for utfordringene.

Så kom emailen for noen dager siden fra SJ Norge AS som er de som styrer togtrafikken nordpå. «Hei! På grunn av banearbeid blir ditt tog erstattet med buss mellom Trondheim og Bodø 12.09.20». Mer opplysninger fikk jeg ikke. Ingenting om hvordan komme seg videre til Fauske. Tog eller buss? Ingenting om avgangstider. Ingenting om hvor lang tid reisen da ville ta.

Jeg måtte derfor ringe til SJ Norge AS for å få avklart dette. Finne ut av ting og tang.

SJ Norge AS kunne ikke gi meg mer opplysninger enn at det faktisk var buss for tog fra Bodø til Fauske også. Noe de faktisk unnlot å fortelle i meldingen de hadde sendt meg. Avgangstider og estimert tid kunne de heller ikke oppgi. Med andre ord så kunne vi risikere å bli stående i kanskje timer, eller en hel natt i Bodø, med masse bagasje og to hunder.

Vi kunne ikke avtale henting i Fauske da vi ikke visste når vi eventuelt ville ankomme Fauske. Det er helt sjukt at et selskap kan operere på en slik måte at en ikke kan planlegge reisen en skal gjennom. Det er 5-6 timer hver vei å kjøre Harstad-Fauske, og båttider en skal forholde seg til også.

Jeg visste dette ville bli veldig mye for jentene våre, og også for oss. Særlig da jeg fant ut at reisen fra Trondheim til Harstad ville bli dobbelt så lang i tid. Altså nesten to døgn på å komme seg fra Drammen til Harstad. Det er forbi vannvittig, det er faktisk sinnsykt. Vi skulle bli hentet i Fauske fordi jeg blir alvorlig syk på lengre turer med buss. Vi skulle unngå busser, og her ble det buss buss buss, mer buss enn jeg har tatt til sammen de siste 15 årene i livet mitt.

Jeg prøvde å finne ut om vi kunne reise på et annet tidspunkt, en annen avgang, slik at vi fikk tatt toget hele veien til Fauske. Dermed fant jeg rent tilfeldig ut at returen fra Harstad og hjem til Drammen ville bli på samme viset. Buss for tog og ingen fastsatte tidspunkter. Hele veien. Jeg reagerte med vantro, for dette hadde de også bevisst unnlatt å fortelle i meldingen jeg fikk. Det er ganske utrolig at de hele tiden visste alt dette, men unnlot å fortelle oss det. Jeg synes det er så stygt som det kan bli.

Det har seg slik at vi hadde faktisk ikke kommet oss i tide hjem til jobber og viktige avtaler. Konsekvensene kunne gitt store mer enn ubehagelige ettervirkninger. Ødeleggende. Enda en utrolig ting er at i daværende øyeblikk så kunne en enda bestille togreiser mellom Trondheim og Fauske for den perioden, selv om det faktisk ikke går tog. Snakk om å lage problemer for folk!!

SJ Norge AS er svenske SJs norske datterselskap som etter anbud ble offentlig kjøpt av persontogtrafikk i Norge og innført av Erna Solbergs regjering som en del av en jernbanereform. Dette viser seg å være lureri og svindel for å overstyre og kontrollere folket.

For alle ubehagelighetene dette har medført, tildekkingen av viktige opplysninger, en reise som ikke lar seg gjennomføre og så videre – så har SJ Norge AS ikke kommet med noen form for skriftlig beklagelse eller noe tilbud om kompensasjon for tort og svie. Hvis en søker opp (Google) SJ Norge AS så er følgende det første som kommer opp: «Vårt fremste mål er å forenkle, forbedre, og fornye reisen. Reis med oss i dag!».

Dette er jo latterlig, patetisk lureri og løgn. Hvordan de opererer kunne traumatisert jentene våre, kostet oss ferien, muligheten til å se mamma igjen dette året, møte gamle venner. Snuppen min kunne risikert problemer med jobben og så videre. Dette kunne bygget seg til store og stygge konsekvenser for oss.

Jeg har vært noe frustrert og jævlig forbannet på grunn av dette!

Det sier seg selv at når vi fant ut realitetene som ikke ble formidlet til oss og alt SJ Norge AS bevisst unnlot å fortelle i sin mail, så måtte vi kansellere hele reisen. SJ Norge AS sammen med staten berøvet oss for vår frihet til å kunne reise sammen som familie og besøke nærmeste familie. 

Snuppen min mistet sin mamma brått nå under coronasituasjonen som har vært. Det var tunge tider. En begravelse hvor kun inntil 20 personer kunne stille. En kunne ikke klemme eller trøste sine nærmeste. En kunne ikke være sammen. Da er det psykisk belastende å ikke kunne få se eller besøke mamma. Hun er den eneste vi har som er igjen.

Den velferden og verdiene vi har her i livet, det som virkelig betyr noe i den enkeltes liv i dette «flotte rike» Norge er på mange måter tatt fra oss, ikke bare på grunn av Covid19, men også på grunn av uansett hvordan vi velger så ender vi opp med en regjering, et styre i landet som ikke bryr seg en døyt om Norge og det norske folket.


Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#reise #nordnorge #harstad #mamma #drammen #fauske #trondheim #hamar #skøyen #covid19 #corona #koronavirus #sj #sjnorge #sjnorgeas #regjering #politikk #makt #kontroll #lockdown #tog #togreiser #vy #persontrafikk #kollektivtrafikk #anbud #dødsfall #økonomi #ernasolberg #kansellert #restriksjoner #begravelse #traumatisering #familie #verdier #norskeverdier #frihet #norge

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg