Fårikål à la Bunny Trash 😜


I dag har jeg laget Fårikål. Det er jo påske og veldig vanlig å lage middager av lam. Nødvendigvis ikke Fårikål, som tradisjonelt er en «greie» på høsten, men nå er jeg hverken ‘vanlig’ eller særlig tradisjonell, så her blir det Fårikål. Kjøttet er jo det samme, haha..


Fårikål er jo Norges nasjonalrett – stemt frem av radiolyttere for over 40 år siden. Både snuppen min og jeg elsker Fårikål, til hverdag og selskap. Anytime liksom. Dette ble helt nydelig, det er enda masse igjen, de største og beste kjøttstykkene ligger på bunn. Her i huset er vi enige om at Fårikål smaker enda bedre dagen etter at den er laget. Så vi gleder oss veldig til i morgen allerede, yuhuu..


Dette trenger du for å lage Fårikål som jeg gjør:

Fårikålkjøtt (lammekjøtt)

Hodekål

Gulrot

Sort Helpepper

Aromat (krydderisalt)

Hvetemel

Smør

Vann


Mengden lammekjøtt i dag ble på 1,3 kg. Dette brunet jeg i smør 3 minutter i min helt nye Jamie Oliver stekepanne. Hodekålen var den største jeg fant på butikken, sikkert nærmere 3 kilo. Jeg bruker ingen faste mengder, men heller litt mye kål. Vi kan ofte spise den Fårikålen jeg lager i 3 dager. Blir det lite kjøtt på slutten så bruner jeg lett noen biter tykke middagspølser av storfe og svin og har oppi. Det er også snadder i kraften og restekålen.

Anyways, hodekålen deler jeg opp i båter. Så legger jeg det lett brunede kjøttet og kålen lagvis i gryten min. Mest kjøtt nederst i gryta. Er det mye fett på stykkene, legg fettsiden ned. Peis på med kål, fyll opp!

Jeg bruker ikke vanlig salt mellom lagene som mange gjør, men heller litt Aromat (krydderisalt) og litt mel for å jevne Fårikålen. Jeg liker at sausen har litt fylde, så jeg bruker noen spiseskjeer mel. I dag 3-4 gode skjeer. Den siste strødde jeg på toppen etter å ha vannet med cirka 2,5 dl vann.


De som ønsker salt må gjerne bruke det, jeg tenker det er bedre å tilsette salt når maten serveres, hvis en absolutt må ha salt.

Jeg bruker heller ikke pepperholder. Når jeg har hellt vann over det som er i gryten bruker jeg to poser med helpepper som jeg strør over til slutt. Det tilsvarer 25 gram helpepper. Er man ikke veldig glad i pepper bruker man mindre, så enkelt er det.


Så setter jeg på kok, når det da har begynt å koke legger jeg på lokk og senker varmen. Deretter lar jeg Fårikålen trekke til kjøttet er mørt, til det løsner fra benet, det tar cirka 2,5 timer. Så litt til.

En liten time før jeg anser Fårikålen som klar tilsetter jeg tre-fire store gulrøtter som jeg har skrellet og kuttet til biter i fingerstørrelser. Gulrot er sunt og gjør kraftsmaken bedre.

Dette serverer jeg alltid med kokte poteter til. Enkelt og greit, det meste gjør seg selv, og med det ble dette en aldeles nydelig og smakfull påske 😂

Happy søndag alle sammen 😘

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#fårikål #påske #middag #søndag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg