Falske venner, gruppe 3: -venner som dømmer!

«Falske venner er som den mørke siden av månen. Først sjarmerer de oss med fortryllelser og vennlig oppmerksomhet, men litt etter litt ser vi den andre siden hvor en interessant karakter gjemmer seg i hulrommene».

Jeg har lest flere artikler fra noe som heter «utforsk sinnet» og der har jeg funnet mye vettugt. Blant annet litt om forskning på menneskelige relasjoner, vennskap og falske venner. Dette er basert på forskning fra flere kilder.

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om det som omhandler falske venner. Falske venner er delt opp i 7 grupper. Så mange, nettopp fordi størstedelen av mennesker er egoistiske og falske vesener. Det blir som min farmor sa på sitt dødsleie, «når livet er over så kan en telle på én hand hvem som virkelig var ens venner». Det ga ingen mening den gang, jeg hadde jo masse mer venner enn det, trodde jeg. I dag gir min farmors ord meget mer mening.

Jeg har fremdeles flere venner enn jeg kan telle på én hand. Men langt fra så mange som jeg hadde den gang min farmor døde. Med tiden så forsvant de fleste til hver sine kanter. Som så mange andre, så valgte jeg å flytte fra hvor jeg ble født og vokste opp, til et større sted, en større by i motsatt ende av landet.

Gruppe 3 av falske venner tenkte jeg å skrive litt om her. «Venner som dømmer».

De sunneste vennskapene er de som gir oss velvære til enhver tid. Disse vennene får oss til å føle oss bra med deres nærhet. Vi er sikre på at de ikke vil dømme eller kritisere oss, og at vi ved å tilbringe noen timer med denne personen vil dra med en bedre følelse enn da vi ankom. Ikke sant?! Der er vi enige 😊

Dette skjer imidlertid ikke med falske venner. Med dem er det vanlig at vi går hjem og føler oss verre enn før. Faktisk er en type falsk venn noen som florerer, en som har som hobby å oppsøke hver av våre feil, å trekke oppmerksomheten til hver feil vi gjør eller ikke og dømme oss igjen og igjen. Det behøver ikke være noen feil engang, vedkommende skaper og dikter opp feil. Denne typen dynamikk genererer betydelig følelsesmessig belastning.

Jeg har med årene blitt veldig kresen på hvem jeg kaller venner, og veldig forsiktig på hva jeg kaller vennskap. Jeg har vært 12 år i Drammen, hvis jeg hadde fått en my venn hvert år så hadde det vært en bragd. Men jeg har heller noen få gode venner enn mange falske.

Jeg er en god venn, det finnes mange som sikkert mener det motsatte, men det bunner i at jeg ikke har ønsket deres vennskap. Jeg har vært kald mot, avvisende og brutalt ærlig mot så mange. Og i de aller fleste tilfeller så har det vist seg å være de riktige valg. Kan man ikke stole på folk er det ikke verdt det, er ikke kjemien der er det ikke verdt det. Det har vært mange grunner. Den tydeligste og mest vanlige årsaken har selvfølgelig vært falskhet.

Så har jeg bommet noen ganger, og det er sårende. Å inkludere, være god mot og bygge vennskap med en falsk venn. Men, men.. det er en del av livet. Vi opplevde noe nylig. I dette tilfellet valgte snuppen min og jeg å ta en person inn i livet vårt. Vedkommende bor ikke mer enn ti minutter gåavstand fra oss. Vi har alltid visst om vedkommende og hatt felles bekjente, men det er ikke før nyere tid vi ble venner, trodde vi. Vi inviterte til middager og fester, cafebesøk og bingo. Vi var så inkluderende vi bare kunne være.. men det var ikke det samme vi fikk tilbake.

Etterhvert merket vi at det oppsto mer intriger rundt oss etter at vedkommende kom inn i livet vårt. Det orker vi ikke, for den slags har vi opplevd nok av da vi flyttet til Drammen og ville være venner med alle (hahaha). Det begynte med baksnakking og brutte avtaler. Så ble vedkommende dømmende og ufin. Kunne ikke snakke med oss edru, og da kom det mye sårende. Blant annet i selskap hjemme hos oss foran andre venner. Etterhvert fikk vi med oss at vedkommende pratet om oss til andre, og kunne finne på å sende stygge dømmende meldinger til oss i fylla på natta der man blir anklaget for ting, dømt for ting en har gjort, og når det i tillegg blir dratt ut av proporsjoner..

Det kan virke som alkohol er det som er den ødeleggende faktor med å ha et vennskap til dette mennesket, men der kan jeg si at alkoholen er ikke mer ødeleggende enn at den får dette mennesket til å vise sin sanne side. Så dermed avsluttet vi det vennskapet.

Det er som man sier, mye bedre med noen få gode venner enn mange falske. Og jeg mener at en må bare være konsekvent i forhold til hvem en ønsker å ha i livet sitt – det trengs ikke mer enn én person for å lage sabla mye dritt og kvalme!!

Takk for at dere leser, nå skal vi rydde og ordne litt i leiligheten her så det er klart til i kveld. Venner kommer på besøk og vi skal kose oss med musikk, gode drinker og cha cha cha 😜

Følg Bunny TrashMeWeLink!!

Følg Bunny TrashFacebookLink!!

#vennskap #falske #baksnakking #venner #ærlighet #dømming #kos #musikk #glede #kjærlighet

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg