Europeiske kristne prøvde å tilintetgjøre sannheten og historien om de fem kjønn!

«The Two Spirit tradition» pleide å være en helt naturlig, normal og vanlig del av hverdagen til indianerne. Før kristne europeere tvang fram kjønnsroller, han og hun, levde indianerne fordomsfritt, inkluderende og med medmenneskelig aksept – de hadde den gang fem kjønn.

Det var ikke før europeerne overtok Nord-Amerika at de innfødte fikk bestemte kjønnsroller, at det skulle være bare to kjønn, han og hun. Det var ingen ekte «normal» i indianernes stammer. Og i motsetning til i dag, ble personer som identifiserte seg med det andre kjønn, ikke sett på som en slags unormalitet, diskriminert eller avvist.

Faktisk, folk som hadde både kvinnelige og mannlige egenskaper ble sett på som begavet av naturen, og derfor kunne se begge sider av alt. Ifølge Indian Country Today, anerkjente alle indianer-samfunn følgende kjønnsroller: kvinne, mann, two-spirit kvinne, two-spirit mann og transgendered.

I indianske kulturer ble folk verdsatt for deres bidrag til stammen, heller enn for maskulinitet eller femininitet. Foreldre tildelte heller ikke kjønnsroller til barn, og selv barneklær pleide å være kjønnsnøytrale. Det var ingen ideer eller idealer om hvordan en person skulle leve eller elske; det ble rett og slett sett på som den naturlige utviklingen det er, uten at noen ble dømt eller sett rart på.

Uten et negativt stigma knyttet til å være «two spirited» eller «transgender» var det ingen fordommer, hat, hets eller vold mot det utvalgte folk på grunn av det at individer var identifisert som two-spirited eller transkjønnet.

Hver stamme har sitt eget bestemte begrep, men det var et behov for et universelt begrep som den generelle befolkningen kunne forstå. Navajo refererer til «two-spirits» som er homofile, og ‘Nádleehí’ om en som er transformert. Blant Lakota er ordet ‘Winkté’ indikativ på en mann som har tvang til å oppføre seg som en kvinne. ‘Niizh Manidoowag’ betyr homofile/two-spirits i Ojibwe. ‘Hemaneh’ er ordet for halvt mann, halvt kvinne i Cheyenne, for å nevne noen…

Det er det ikke alltid oversettbart til engelsk, norsk, fransk, spansk og så videre og da oppnå samme betydning som på det opprinnelige innfødte indianske språk. For eksempel, i Iroquois, Cherokee-språket, er det ikke mulig å oversette begrepene, men Cherokee har kjønnsvarianter for «kvinner som føler seg som menn» og omvendt!

«Two Spirit kulturen» hos indianerne var en av de første tingene som europeerne arbeidet for å ødelegge og utslette som om det aldri har eksistert. Ifølge personer som den amerikanske kunstneren George Catlin måtte Two Spirit-tradisjonen utryddes før indiansk historie kunne gå inn i historiebøker. Heldigvis klarte ikke europeerne å utslette denne delen.

Det var imidlertid ikke bare hvite engelskmenn som forsøkte å skjule noen spor av innfødt kjønnsmessighet. Ifølge Indian Country Today «jobbet spanske katolske munker hardt de for å utrydde tradisjonell innfødt tro og historie, inkludert de som fortalte om two-spirits og transgenders». Gjennom disse anstrengelsene av de kristne ble indianerne tvunget til å kle seg og handle etter europeernes utpekte kjønnsroller.

En av de mest berømte two-spirits i historien var en Lakota-kriger som het «Osh-Tisch» som ble født en mann og giftet seg med en kvinne, men utsmykket seg i kvinneklær og levde dagliglivet som en kvinne. Den 17. juni 1876 ble han kjent i historien da han reddet liv under slaget ved Rosebud Creek.

«Two-spirits folket i det tidligere indianske Native America var høyt ærverdige, og familier som inkluderte dem, ble ansett som heldige. Indianerne trodde at en person som kunne se verden gjennom begge kjønnenes øyne samtidig var en gave fra skaperen.

Religiøse påvirkninger, kristendommen, skapte alvorlige fordommer mot kjønnsdiversitet, og dette tvang en gang de åpenlyst alternative eller androgynøse mennesker til ett av to valg. De kunne enten gjemme seg, og leve i frykt for å bli funnet ut om, eller de kunne ta sitt eget liv. Veldig mange av dem valgte faktisk å ende sitt liv.

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#pride #nativeindians #twospirits #transgender #kjønn #femkjønn #aksept #inkludering #crossdressing #religion #kristendom #europeere #gay #homo #lesbisk #lesbian #bi #loveislove #love

8 kommentarer
  1. Bra innlegg.
   Kjenner du til den amerikanske sangeren Laura Pergolizzi, som oftest bare kalt LP? Jeg er heterofil kvinne og kan ikke bli enig med meg selv om jeg synes hun er sexy , for jeg er altså absolutt hetero, men hun kan egentlig ikke defineres i ett kjønn. 😁 Der er det både-og som du skriver om.
   Sjekk ut LP – Lost on you , eller LP sin live versjon av Halo, så skjønner du nok hva jeg mener. Dama er råkul lesbe, men likevel..jeg ser en mann også.

   1. Haha.. man kan fint synes at noen av samme kjønn er sexy selv om en er heterofil, det handler om å være sikker på seg selv. Kvinner har oftere denne selvsikkerheten, derfor ser man at det er flest menn som er homofobe. Kjenner ikke til LP, men skal sjekke henne ut. Takk for titten og velkommen igjen 😊

   2. Du ser en råkul lesbe og en mann sier du? Jeg ser en forvirret, meget lite tiltrekkende person med en alvorlig hjerneskade og et sykelig behov for oppmerksomhet. Det har de alle felles; oppmerksomhet. Det er som luft for dem, de kan ikke leve uten minst 100 mennesker som ser på dem hele tiden. Jaggu sa jeg råkul… Tidene forandrer seg.

    1. Mye sjalusi.. og hvem er du som uttaler deg om at folk er hjerneskadd. Du er ingen lege, du er bare en feig person som slenger dritt under forskjellige pseudonymer. Patetisk og stakkarslig er du, tviler på at kjærlighet eksisterer i ditt liv.

  2. Kristne prøver å tillintetgjøre sannheten om de fem kjønn? Har du drukket hjemmebrent til frokost? Det er utrolig å se folk prøve å krangle om hvor mange kjønn som finnes. Når vi blir født, har vi enten en penis eller en vagina. Har du en penis så er du en mann. Har du en vagina så er du en kvinne. Enklere blir det vel ikke.

   Alle avvik fra denne normalen kalles en hjerneskade. Det må da være innlysende? Jeg kan enkelt bevise det; hvis vi plassere en heterofil mann og en heterofil kvinne i skogen, så formerer de seg. De sprer genene sine og alt fungerer slikt moder natur planla. Hvis vi plassere to homofile menn i skogen, så virrer de rundt og knuller hverandre i ræva til de dør. De formerer seg ikke, de sprer ikke genene sine, de gjør ingenting også dør de. Det kunne ikke ha vært mer åpenbart hva som er normalt og hva som er en hjerneskade. Dere kan protestere så mye dere vil og late som om alt er normalt, men jeg tror folk hadde respektert dere mye mer hvis dere bare sa “ja vi har en hjerneskade og slik er det”. Jeg bryr meg ikke så mye om at dere er homo, men det irritererer meg at dere hele tiden skal lyve for dere selv og alle andre.

   1. Stakkar, du lever virkelig i en boble. Dette skriver du under et innlegg som handler om historisk fakta. Tydelig at du mangler både intelligens, kunnskap, dannelse og utdannelse.. Du snakker om hjerneskadd.. mirror mirror on the wall, stakkars.

  3. Hei,det hadde vært fint om du kunne ha kildehenvisning til dine påstander og fotografier. Mvh Merete

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg