Edderkopp Orkidé (Brassia).

En leser spurte meg om jeg har sjekket ut «Green Spider Orkidé» og med dét navnet var jeg snar å søke. Jeg digger orkidéer og jeg digger edderkopper, begge deler er utrolig fascinerende, så en kombo av disse er jo bare utrolig artig! Først fant jeg den Grønne Edderkopp Orkidéen (Green Spider Orchid) som er en orkidéart fra Australia, deretter fant jeg disse edderkopp orkidéene dette innlegget handler om, fra Amerika.

Spider orkidéer eller Edderkopp orkidéer er en gruppe på rundt 30 orkidé-plantevarianter som tilhører det botaniske slekt Brassia. Edderkopp orkidéer, eller cricket orkideer som de er også kjent som, er oppkalt etter deres blomstblader og sepals, som er lange og spiky, og ligner edderkopp eller cricket ben. Den flekkete og mønstrede fargen på blomstene legger til deres insektlignende utseende.

Gi denne orkidéen en plassering der den kan vokse, enten innendørs eller utendørs, der det er mye lys lengst mulig uten direkte sollyslys. Direkte sol kan raskt dehydrere planten og «brenne» anlegget på den, noe som kan være dødelig. Hold Edderkopp orkidéer i temperaturer over 16 grader for å unngå skadet blomster/blomstring.

Vann Edderkopp orkidé én gang i uken med lunkent vann i et normalt fuktighetsmiljø, vann oftere i tørre klimaer. Det heter seg at denne typen orkidé aldri skal ha røttene sittende i vann i lengre tid, men ellers liker den masse fuktighet.

Tilfør gjødsel til Edderkopp orkidéer en gang i måneden i en mengde en gang i måneden anbefalt på produktets etikett.

Transplanter orkidéen til en større krukke en gang hvert tredje til fem år for å forhindre at den blir rotbundet og hold den tilstrekkelig fuktig. Gå opp i pottstørrelse kun 2-5 cm i diameter for hver gjenpotting for å forhindre røttene i å bli kvalt.

Edderkopp orkidé kommer fra tropiske Sør-Amerika, der den vokser i store klumper på tregreiner. De liker som nevnt fuktighet, mer enn andre orkideèr, både når det gjelder vanning og luftfuktighet. I hvileperioden kan den få mindre vann. Planten danner nye bulber ved siden av den gamle. Disse vokser seg sakte store, når de blir store nok vil planten sende opp en blomsterstengel. En bulb blomstrer en gang og har to blader. Planten kan deles og plantes om.

Blomstene sitter på lange stilker oppover stengelen. I vill tilstand henger stengelen utover som en bue, med blomster oppover hele stilken. Veldig vakkert! Blomstene er store med smale, lange kronblad og de har en god søtaktig duft som sprer seg i rommet. Det finnes sorter med mere gule blomster, og med mer eller mindre brune flekker. Brassia krysser seg lett med andre nært beslektede orkideer som Odontoglossum og Oncidium, så det er ganske sikkert at de som kjøpes i butikker er hybrider.

Etter blomstring settes Edderkopp orkidé lyst og gjerne litt kjøligere i 6–8 uker. Lar du naturen gå sin gang får orkideen dette naturlig om vinteren her hos oss og vil blomstre på senvinteren/våren. I hvileperioden er det viktig å ikke vanne for mye slik at røttene råtner, men samtidig ikke vanne for lite slik at bulbene tørker for hardt inn. Inntørkede bulber, sveller ikke opp igjen. Siden planten liker luftfuktighet er det lurt å unngå å sette den ved varmeelementer. Denne gruppen orkideer er greie å lykkes med, og med tålmodighet vil de blomstre lenge.

Kommer du over denne juvelen i blomsterbutikken så kjøp den, det ville ihvertfall jeg gjordt!! Råkul!

Les mer om Orkidé her: «Orkidé».

Spesielle orkidéer: «Naken Mann Orkidé», «Frynsete Orkidé», «Svøpt Baby Orkidé» og «Apeansikt».

Sjekk ut denne siden med masse blomster og planter:

Bunnys Blomster!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#edderkopporkide #edderkopp #orkide #brassia #bunnytrash #bunny

2 kommentarer
    1. Dette var en stilig variant i orkidé-familien, og kan i grunnen se hvor den får navnet fra. Jeg digger også edderkopper, i alle størrelser men helst de store og lodne 🕸️

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg