Det er ikke hva du gjør, men hvordan!


Først vil jeg si at man må slutte å angripe folk som tar seg en fest eller lever litt. Det handler ikke om hva en gjør, men hvordan. Altså, det er forskjell på å rave rundt og være bajas sammen med femti andre, og å sitte hjemme sammen med et vennepar eller to, skåle og høre på fin musikk. Jeg hører om folk som ringer til politiet fordi de har observert besøk hos naboer og musikk. WTF folkens!! Vær så snill å tenke først, ikke anta at alle mennesker er idioter eller driter i smittevern. Heter det ikke uskyldig til det motsatte er bevist? Situasjonen er lite hyggelig fra før kjære dere.. la nå folk få leve i fred.

Men joda, send kritikk der den er berettiget. Det skal jeg nå – for det ble som jeg tenkte. Vi har veldig forutsigbar regjering og politikere ellers. Noen som vil benekte dét?

Nå plutselig nært et halvt år etter at spredningen av koronaviruset ble erklært en pandemi så har Helsedirektoratet gått ut med at de anbefaler bruk av munnbind.

Regjeringen har hengt seg på, også de anbefaler dette nå. Tidligere har munnbind ikke vært nødvendig ifølge Erna og co. Selv om vi hadde mer smitte i det jeg kaller «første omgang» enn vi har nå i «andre omgang». De velger å anbefale, fremfor å gi et påbud. På den måten klarer de å fraskrive seg ansvar. En «solidaritetshandling» var ordet som ble brukt av den høie himself. Dugnadsprofessoren.

Munnbind er blitt ekstremt dyre, vi snakker om cirka 800 kroner for 50 stk på Boots apotek. En kan også lage seg munnbind, til varierende effekt. Altså noen kan lage. Her blir det heftige utfordringer for funksjonshemmede, eldre, uføre og familier med dårlig økonomi.

Noen kan ikke kjøpe, noen kan ikke lage, noen ingen av delene. Men la oss ikke fortvile, eller.. Her velger jeg å sitere helseminister og dugnadsprofessor Bent Høie: «Mange tror man bruker munnbind for å beskytte seg selv mot smitte, men man beskytter først og fremst andre mot smitte hvis man har viruset uten å vite det».

Så da kan de utsatte gruppene leve med dårlig samvittighet i tillegg, og i tillegg bli stemplet som dumme folk som ikke bryr seg, ikke tar hensyn og smittespredere! Dette er virkelig solidarisk og god dugnadsånd, er det ikke?

En skulle tro at etter et halvt år med denne diskusjonen, og viten om problemene, så burde det vært på plass med en ordning der munnbind er tilgjengelig for alle. For eksempel gratis på helsestasjoner og apotek som jeg har foreslått i tidligere innlegg. I dag først har politikerne begynt å diskutere å få munnbind tilgjengelig ikke bare for de med penger og ressurser, men alle. Videre sier helseministeren vår: «Det kommer kampanjer som informerer om riktig bruk». Ja det er fint tenker jeg, sannelig på tide, og bedre sent enn aldri. For disse kampanjene burde startet fra dag én pandemien ble erklært!

Vi får se hva dem har fått til når «tredje omgang» starter.

Siste dagene har jeg sett en økning av bruk av munnbind, men bevares, her går den ene etter den andre med bindet i handen eller halvveis ut av bukselommen. Og veldig mange har dem hengende under haka. Gamle skitne ekle bind som tydelig har blitt brukt om og om igjen. Kvalmt!

Anbefalingene til nå er fra og med 17. august og to uker fremover inntil videre og gjelder i kollektivtrafikken innad i Oslo kommune og til og fra kommunen. Det gjelder også i bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold, som består av Indre Østfold kommune, Rakkestad kommune, Skiptvet kommune og Marker kommune. Dette er når det «er fullt og umulig å holde én meters avstand».

Anbefalingene kan fort utvides til å gjelde andre steder også. Jeg regner Drammen som Oslo, tusenvis av pendlere til og fra, og kort avstand. Men jeg føler meg mer trygg på toget til Oslo enn på bussen til Fjell.

Jeg velger å fortsette sitere helseminister Bent Høie i dette innlegget. Fordi jeg synes det han kommer med er så utrolig morsomt. Jeg er stygg nå, jeg vet, egentlig er ikke noe med dette morsomt, men misforstå meg rett. Høie forteller at: «den beskyttende effekten av munnbind er anslått til å være 40 prosent, mens det å holde minst én meter avstand er anslått å redusere risikoen for smitte med 80 prosent. Meteren er altså viktigere enn munnbindet».

Jeg foreslår at Høie tar seg en tur med buss og tog. På busser flest er 1meteren umulig, i hvert fall her jeg bor. I Oslo er det verre ruter og tilstander. Og folk må frem, til jobb, behandlinger, apotek, legebesøk og hjem. Man kan ikke vente på neste buss og neste buss og neste, i håp om at en skal kunne holde 1meteren. Det går bare ikke. Bussjåføren stopper og tar på passasjerer til det er smekke hakke peise fullt!!

Hvis denne «solidariteten» Høie og regjeringen snakker om skal kunne fungere må det inn flere avganger på busser, ikke færre som det har vært i sommer!!!

Når det gjelder tog. Der kan det være mulig å holde 1metersregelen. Det gjelder på tidspunkt da trafikken ligger død. Nattoget muligens. Men ellers, nei. Har dere sett når folk skal inn og ut av tog, selv i disse tider? De stiller seg i klynger når de skal av, og når de skal på. Dét går på automat, jeg sverger. Tror ikke Høie er avhengig av kollektivtilbud han nei, men det er vi mange som er, han burde besøke det norske folks virkelighet snart. For etter «andre omgang» kommer «tredje omgang». Hadde vært fint å sluppet en «fjerde omgang».

Jeg har nå i to dager vært på hotell i Oslo. Det var en bursdagsgave som jeg fikk før Oslo ble erklært rødt. Vi fikk tildelt masker som vi brukte på toget og reisen, til og fra. Vi har fulgt alle smittevernråd som er gitt, og vi er hjemme igjen nå. Kjempefin tur. Men tenk på hvor mange som må fram og tilbake daglig, jobb, behandlinger, ivaretakelse av syk familie og så videre. Jeg vet ikke hvor mange, men det er slettes ikke bare noen få.

I Drammen har jeg lagt merke til at i lokale grupper på sosiale media har det vært en økende andel klager på disse elektriske sparkesyklene som ligger strødd på utidige steder. Jeg har også lest om ambulansesjåfører som har måttet stoppe på oppdrag for å flytte disse syklene for å kunne komme frem dit dem skal. Det er jo idiotisk med alle disse lånesyklene. Folk tar ikke vare på hva de ikke eier selv. I Oslo er det enda verre. Oslo er en egen maurtue av sparkesykler. På fortau, i grøfter, langs elva – overalt!

Vi snakker om at dørhåndtak, stoppknapper på busser, heisknapper og så videre er smittebomber. Dette er smitte- og risikosykler som i hovedsak brukes av uforsiktige og de som ikke forstår bedre. Jeg spør bare, burde ikke disse fjernes? Av mange grunner?!!

Nei, nok for i dag. Ble et langt innlegg om korona og smitte igjen. Det skulle egentlig bare være en kort oppfordring til folk der ute om å ikke peke så mye på hverandre, gi hverandre skyldfølelse og dårlig samvittighet der man ikke skal ha det. La folk være i fred, spille musikk og kose seg når man kan. Prøv selv. Er man hjemme hos seg selv så gjør det bare godt å slappe og glemme samfunnet ellers. Når dere er utenfor hjemmet, vask hendene ofte, bruk antibac, hold avstand og gi et smil og noen gode ord til de dere møter!

Del gjerne innlegget og budskapet ❤️

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#covid19 #korona #corona #koronavirus #pandemi #virus #virussmitte #smitte #munnbind #avstand #solidaritet #dugnad #omtanke #nestekjærlighet 😳

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg