Det er faen til freaky familie!!


Gjennom programmet «Ukjent arving» fikk Anne Grete Taugbøl og hennes slekt­nin­ger vite at de arvet nesten fem mil­li­o­ner kroner etter en onkel de aldri hadde møtt. Altså, alene på et syke­hjem i Oslo døde denne ukjente onkelen i en alder av 73 år. Ingen satt ved hans side da han sovnet  inn og ikke ett eneste men­neske var til stede i begra­vel­sen. Kirken stod helt tom.

Denne onkelen hadde levd sitt liv og virke før han nådde pensjonistalder som sjø­man­n, og når han var i land fungerte han som telegrafist. Han etter­lot seg nesten fem mil­li­o­ner kroner, men arven ble stående urørt frem til nylig etter program­le­der Tarjei Strøm og slekts­fors­ker Kai-Samuel Vigardt tok opp jakten etter Arnes mulige etter­kom­mere, flere år etter han døde i sin ensomhet

Anne Grete Taugbøl har uttalt at «det var veldig over­ras­kende å få vite at jeg var arving etter en onkel som jeg aldri har møtt. Jeg kan ikke huske at noen i fami­lien snak­ket om ham noen gang. Min mor måtte ha visst om ham, for navnet hans sto i døds­an­non­sen til faren deres – Otto».

Les hele historien her: «Ukjent arving» (Her og nå)

Jeg kan tenke meg det er veldig overraskende med sådan arv som en intet vet om, ei er forberedt på, fra en slektning man ikke kjenner til. Det er spesielt sant?! Dette bringer meg til å tenke på min egen familie og slekt.

Da jeg var barn fortalte min mamma meg at min onkel, hennes bror hadde en datter vi aldri har møtt. Onkel fikk to sønner i ettertid, så jeg husker jeg synes det var rart at der var ei jente som ikke hadde kontakt, ikke kom på besøk, at hun ikke snakket med pappaen sin. Forklaringen var at mammaen til jentebarnet bare flyttet og ville ikke at der skulle være kontakt. År har kommet og gått, mange år, og da plutselig for noen år siden kontaktet denne jenta meg, altså min kusine. Og da jeg reiste nordover i anledning min mormors bursdag så avtalte min kusine og jeg å møtes. Jeg fikk også til at hun fikk møte sine to yngre brødre, og dét gikk greit. Min onkel ble rasende, han nekter å vedkjenne sin førstefødte, hans eneste datter å være sitt barn. Som om hun har gjort noen feil her. Etter dette har jeg ikke kontakt med min onkel, men jeg har kontakt med min kusine. Snuppen min og jeg besøkte henne og kjæresten et par ganger i fjor sommer, og det var kjempemoro.

På et annet punkt i livet mitt, i voksen alder, så fikk jeg vite at jeg har en tante. Min mamma har fem søsken, de er seks til sammen, mamma nest eldst, nummer to i flokken, kun én eldre søster. Trodde jeg, trodde vi alle. Det var etter jeg flyttet fra nordnorge til Drammen dette kom frem. Mamma var sjokkert, hun visste ikke dette. Søskene møtte sin «nye» søster noen få ganger i starten, såvidt jeg har forstått, men så opphørte det gradvis har jeg skjønt. Jeg har aldri møtt henne, vet ikke om hun har barn. Kanskje noen på min alder? Hvem vet, ikke jeg. Det er liksom ikke tema, det er bare mamma jeg har å forholde meg til om dette, og hun husker ikke ting lengre. Jeg er bare glad hun vet hvem jeg er, når hun en sjelden gang husker det, at hun faktisk har en sønn.

Men det stopper ikke her, neida. Også på min fars side dukket det opp en kar. Mine besteforeldre påstås å ha fått barn tre ganger. Tre ganger tvillinger. Første gang var min far overlevende, så tvillinger som gikk bort, så siste gang overlevde min onkel T. Jeg har ingen beviser for dette, synes det høres rart ut selv. Men de ble altså to søsken, to brødre. Min far først, og hans lillebror, min beste onkel T (hvil i fred). Lenge trodde jeg de var tre søsken, for jeg har en tante på min fars side av familien. Etterhvert ble vi fortalt at tante ikke var tante likevel, men hun var min farmors lillesøster som mine besteforeldre tok til seg fordi min oldefar hadde fått dette jentebarnet med en ny kvinne (ikke min oldemor altså), og hun var ikke snill med sin lille datter. Så derfor.

Derfor ble det enda rarere da jeg fikk høre at jeg har en onkel, min pappa hadde en eldre bror som jeg aldri hadde hørt om. Ingen hadde hørt om han. Min far gikk i graven uvitende (tror jeg). Det har seg slik at i 2001 hadde denne «nye/gamle» onkelen min plutselig fra intet tatt kontakt med min onkel T (og tante) og møttes et par ganger. Det var visstnok tydelige søskenlikheter, så det hersket ingen tvil. Siden min pappa satt i fengsel ville de avvente med å fortelle han noe. Onkel T døde, druknet på sensommeren det året. Min «nye» onkel ble derfor ikke nevnt, for plutselig skjedde mye annet.

April 2004 kom, min farfar var død og ble begravet, dagen etter ble min far arrestert for Nokas-ranet, og min farmor sovnet stille inn i løpet av få dager etter. Her kan det være jeg surrer litt med tid, for husker ikke eksakte datoer, det ble veldig mye på én gang.. Uansett..

Mine besteforeldre slapp heldigvis få med seg alt rundt og etter Nokas, men det ble da slik at min onkel som vi ikke visste om, som ingen av oss, hverken meg eller min søster eller whatever har møtt (såvidt vi vet) tok da kontakt med min tante (altså onkel Ts etterlatte kjære) og ba instendig om at hun ikke avslørte hans identitet eller eksistens. Han ønsket ikke videre kontakt da min far og hans avkom ikke var noe han anså som interessant å opprette kontakt med. Hvorfor min tante da valgte å avsløre for meg at han eksisterer synes jeg bare ble for dumt. Men men, hun får ta hvem han er med seg i graven da..

Men en får jo mange rare tanker. Altså, en gang i fortiden begynte min søster å deite en mann som viste seg å være ‘leddet’ mellom vår 3 og 4-mening, altså mammas tremenning. Dét var «freaky» nok. Så hva hvis man på et punkt i livet havnet til sengs eller sexet med et søskenbarn, fetter, kusine, tante, onkel whatever? En hemmelig bror??!! Som man har sexet med?!! Da hadde jeg dævvet!! Man vet jo faen aldri når det dukker opp hemmelige slektninger i hver bukt og fjord i dette landet. Når det engang er slik så synes jeg det kunne dukket opp noen slike millionarver som i den historien jeg fortalte innledningsvis. Det hadde vært noe, få i gang varmestue og suppekjøkken for rusbelastede, bostedsløse og utstøtte. Det er lov å drømme.

Det er noe i alle familier, hvordan er ståa i din?

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#familie #bunny #bunnytrash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg