Litt moro å lese om folk som egentlig liker crabsticks, som alltid har likt dem, og som spiser dem og nå banner dem for godt etter å ha oppdaget hvordan de faktisk er laget. Enda mer morsomt er det at noen i voksen alder i sitt ærlige sinn tror at crabsticks faktisk er laget av.. hold dere fast nå.. krabber!!
Men men, det til side at crabsticks ikke er laget av krabber, men det er likevel artig å høre hvordan folk reagerer når de har fått kunnskap om lagingsprosessen.
Det er et kjent ordtak – alle vil spise pølser, men få vil vite hvordan de blir laget. Det er fordi prosessen ikke akkurat er den mest appetittvekkende tingen i verden, den involverer en god del maling, ingen liten mengde blod og gørr, og til og med litt innmat, for god ordens skyld. Likevel stopper ikke det at mange mennesker putter seg i pølser hver eneste helg, eller hver eneste dag i enkelte deler av verden. Namm namm..
Crabsticks er en annen elsket snackmat, jeg elsker crabsticks. Da jeg ordnet til bloggtreff her i Drammen kjøpte jeg en liten sjokoladekake som jeg hadde glasur over. Jeg stekte hjemmelagede vafler som jeg hadde jordbærsyltetøy, brunost og rømme til. Jeg handlet inn wraps som jeg fylte med diverse, og laget små rullelefser av. En variant med kyllingstrimler jeg hadde stekt i vegeta krydder, fylte dette i wrapsen med ruccola, mango og krydderost. En annen variant med røykalaks, ruccola, mango og urteost. Og så den tredje varianten med afrikansk pepperost, ruccola, mango og… yupp, crabsticks!!
På YouTube er det en video har tatt helt av nå og gått viralt, den viser hvordan crabsticks lages, og når en først har sett så kan en ikke bare glemme det.
Når du først har fått denne grå skumstoffet manifestert i ditt hode, så er det ingen vei tilbake.
La meg fortelle litt først..
Det starter med litt kjøtt. Frosset fiskekjøtt, men det er som tidligere nevnt, ikke krabbekjøtt. Haha.. jeg kommer ikke over de som trodde dette var krabbe. Litt billig krabbe tenker jeg.. jo jeg vet, alt som er godt trenger ikke være dyrt. Crabsticks er jo relativt billig.
Anyways, grovt sett består dette grå kjøttet av en art som kalles alaskabi, eller alaska pollock, en fisk i torskefamilien. Eller rester av den, hihi.. eller rester av fisk som ligner. Alaskabien lever i store stimer, og spiser hovedsaklig dyreplankton og fiskelarver.
Fiskekjøttet mates deretter inn i en mikser, hvor det moses, og deretter kjernes det sammen med andre ingredienser som eggehviter og hvete, som deretter blandes sammen igjen. Det skaper en pastalignende grå guggete substans som minner vagt om byggekitt eller leire.
Det neste trinnet er å få tak i det og mate det inn i en maskin som lager bare en lang stripe med kjøttaktig materiale, som deretter spinnes sammen, vevd som tau, for å skape teksturen til krabbe- eller hummerkjøtt. Så blir dette belagt i det orange fargede omslaget som mange kanskje forbinder med krabbe eller hummer, og deretter selges dette som crabsticks, eller krabbepinner, haha..
Kommentarer på nettet etter å ha sett prosessen og lært om innholdet er faktisk at folk har blitt kvalme, kastet opp og et cetera.. en dame hadde nettopp spist crabsticks fikk diaré, altså sprutbæsj, over tid.
Selvfølgelig, ikke alle er fullstendig pinglete, og de kommenterte at de ble sultne og at crabsticks uansett er nydelig i pastasalat. Hvilket jeg er veldig enig i, så derfor skal jeg kjøpe crabsticks neste gang jeg er på butikken, og lage pastasalat. Og spise med ferskt brød og hjemmelaget rømmedressing til.
Så joda, noen synes ikke dette er så ille, men dere velger selv, her er videoen, ha en fin kveld 🥰
Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!
Følg Bunny på MeWe: Link!!
Følg Bunny på Facebook: Link!!
#crabsticks #pastasalat #bunnytrash #bunny
Selv om jeg er råtass til å helst ville ha rein mat, så sklir crabsticks ned. Jeg har bare alltid kalt det hvitfisk, og putter det i hjemmelaga maki, i salat og på brødskiva. Ikke sett produksjonen, men antar den er like uappetittlig som MUK. Mekanisk utbeina kjøtt. Spist mye spaghetti à la capri og Max-boller i barndomsheimen (ikke stort nå mer) 😊.
Hehe.. crabsticks sklir rett ned her også, uansett video. Ble veldig sugen på crabsticks i dag faktisk, men jeg faster 🐰
Du står på enda, ja! Flinking 🥰
Ferien til snuppen er over. Å faste i ferie gikk greit, men noe overspising de andre dagene får det til å kræsje litt. Kommer ikke over den pizzaen i Fredrikstad.. aldri sett makan!
Ååå, men du/ dere har jo planer om ny tur – så da kan du se maken 😂.
Den var veldig god, muligens dagen derpå, før vi reiser hjem 😜🐰
Jeg har aldri spist Crabsticks, så jeg har ingen anelse hva det smaker. Spiser fisk og mye av det, men alt annet som finnes i havet (bortsett fra reker) er jeg i utgangspunktet ikke så begeistret for. 😉
Åååå.. jeg ELSKER sjømat!! Hellige kaninmåne det er snadder altså, særlig skalldyr og sushi, egentlig alt, hahaha.. 🥰🐰
Crabsticks er et must med jevne mellomrom 😊Trenger absolutt ikke vite hva de inneholder så lenge ganen min liker dem. Gafler i seg en pakke på styrten går helt fint 😊 Salaten er nok nydelig selv om en krabbe ikke har vært i nærheten 😊Har det alltid med røkelaks og eggerøre 😊
Ser ut til at crabsticks er ganske poppis her på berget.. 😜
🤣🤣🤣 Det er merkeleg kva ein kan eta, så lenge ein ikkje veit kva det er laga av, eller korleis det er laga.
Når ein så får nokre fakta på bordet, så vil ein spy av det 🤣🤣🤣.
Personleg drit eg i det meste av slike prosesser, og et det eg liker, men kan vera kresen på enkelte ting, som t.d. pølser. Der et eg berre spesielt utvalgte, men det har med smak å gjera.
Crabsticks har eg visst kva er laga av, og korleis det verte laga, sidan eg gjekk i 6. klasse, men det er ikkje det som gjer at eg ikkje et det.
Etter at eg haldt på å dauda av fiske/skalldyrsuppe, grunna allergi, har eg stort sett halde meg klar av det som har med skalldyr å gjera.
Måtte få adrenalinsprøyte, og tilbringe overfarten Eigersund – Hanstholm på sjukelugaren. Det var ikkje særleg stas.
Da er det ille allergi, hvilket er forståelig. Da jeg gikk kokkeskolen handlet det mye om fisk og sjømat, det ble laget mye, og jeg var med kokkelauget stadig vekk og tilberedte lutefisk og alt som måtte følge ned, og da mener jeg ALT! Der var mye den gang jeg ikke visste at folk brukte spise til lutefisk, haha.. uansett. Det ble mange retter av skalldyr og denslags også, og det heldige er jo at etter all mat var laget, satte vi elevene (og lærere) oss alle ned til ferdig dekkede bord og fikk spise denne maten. Det var ganske mange faktisk som hadde allergier, heldigvis ikke som deg, men de spiste på seg utslett og hovne øyner gjentatte ganger av skalldyr og sjømat. Sabla godt! Ironien var at flere som ikke hadde allergier var sånn «æsj og fy». Jeg tenker, skal man bli kokk må man elske mat, all mat, en må kunne smake på uansett hva en tilbereder. Heldigvis har jeg kun 1 ting jeg sliter med, det er blodmat. Samtidig er det så ille at jeg spyr, og jeg har da gyldig grunnlag for sykemelding om jeg skulle jobbet et sted hvor jeg hadde blitt tvunget til å tilberede dette. For fakta er at jeg blir syk i flere dager, bare av lukten..