En nær og kjær venninne, var engang en slave.

Det var mitt forrige innlegg om ‘botanisk rasisme’ som ledet meg inn på tema om slaveri. I kongress er det vedtatt å endre navn på en hel del planter fordi navnene ansees i dag som rasistiske fordi dem er oppkalt etter en slavehandler som levde for over 100 år siden. Det er hva som trigger meg litt, at uansett hvor en snur seg så omtales slaveriet og slavehandel som noe kun mørkhudete har vært utsatt for. Det er et vrangbilde. Ikke slik å forstå at jeg har lest meg opp på slaveriets historie og vet eksakte tall, omfang og så videre. Jeg er på ingen måte i tvil om at de mørkeste av oss var mest utsatt, afrikanere eller personer med afrikansk opphav. Er det politisk korrekt å si?

Men samtidig folkens, husk at under 10 prosent av jordens befolkning er hvit.

Og så til hva svært få snakker om. Men for de som fulgte med i timene, allerede i barneskolen, så stod det i lærebøkene at mellom 3000 – 4000 nordmenn ble tatt til slaver av pirater. De mente også at tallene var enda høyere, at det faktisk kunne være opp imot det dobbelte. Jeg vet ikke jeg, jeg bare husker at frøken, altså min lærerinne fortalte dette, og jeg kom hjem til mamma og sa hun måtte slutte si til meg at jeg måtte tenke på barna i Afrika når jeg ikke spiste opp maten min. Jeg forklarte at de kunne ikke være så fattige siden de kunne kjøpe og selge slaver. Det faktum at dette var på 1700-tallet gikk meg den gang forbi, og jeg sverget at jeg aldri skulle til Afrika. Dessuten fikk min far Malaria i Afrika og var over tid i karantene på noe han selv ytret som det verste sykehus i verden. Ingenting som jeg hørte om Afrika den gang var bra. Men nå har jeg vært der flere ganger og har masse gode minner derfra.

Anyways, min far var sjøkaptein og kunne etterhvert informere meg om at de fleste norske slavene som ble tatt av afrikanske pirater var sjøfolk, og disse sjøfolkene kom hovedsaklig fra Bergen, som den gang var Norges handelssentrum. De ble kapret på Middelhavet fra rundt 1600 fram til 1800-tallet i hovedsak. Men likevel, selv i dag eksisterer slaveriet der, men ikke slik at pirater ute på havet kaprer handelsbåter.

Afrikanske konger tjente seg steinrike på slaveriet. Så det sagt, så var det slik at slaveriet til eksempel i Nord-Amerika var etablert før noen svart mann ble solgt eller kjøpt. Tenke seg til.. så tilbake til Afrika igjen og 1700-tallet.. les boken «White Gold. The Extraordinary Story of Thomas Pellow and North Africa’s One Million European Slaves». Yupp, du leste riktig.. 1 million europeiske, hvite slaver!!

Forfatteren av boka heter Giles Milton og boken handler om Thomas Pellow, en britisk skårunge, eller skipsgutt som var på sin onkels fiskebåt da han var 11 år, da han opplevde at marokkanske sjørøvere slo til. Dette var i 1715. Gutten og mannskapet ombord ble tatt til fange og ble sendt til Nord-Afrika. Der ble de solgt som slaver til høystbydende. Thomas ble solgt til en Sultan.

Boken om Thomas Pellow er autentisk og veldokumentert, den er skrevet utfra eksisterende brev som slavene skrev til sine familier, og brev sendt til myndighetene der de ba om hjelp. Alt er basert på førstehåndskilder. Dagbøker. Gjennom 300 år ble sjøfolk tatt av pirater for så å ende opp som slaver i Nord-Afrika.

Samme året som skårungen Thomas Pellow ble tatt til fange og solgt som slave til en Sultan i Nord-Afrika så opprettet Kong Frederik IV av Danmark en «slavekasse» i København, med formål å kjøpe fri dansk-norske slaver i Afrika. Det heter seg at takket være slavekassen ble de fleste slavene fra Scandinavia da kjøpt fri og fikk returnere til hjem. Det er en sannhet med modifikasjoner, bare les videre..

Røverstatene i Afrika brukte i første rekke slavene til galeier, rodd av tusenvis av slaver. Flytende konsentrasjonsleirer, rett og slett, hvor slavene var fastlenket i kjetting. Andre slaver ble satt til å bygge bymurer eller måtte i jordbruket. Slaveriet bredte seg og de yngste slavene, gutter helt ned i 10 år ble solgt til tyrkere og libyere som sexobjekter hvor de daglig ble voldtatte av eldre menn.

Danskekongen inngikk fredsavtale med røverstatene i 1750 og årlige betalinger til de nordafrikanske fyrstene ble gjennomført for å forhindre kjøp og salg av dansk-norske slaver. Men det er beviselig at ikke så mange ble satt fri som danskekongen den gang påsto. Hvis man leser seg opp om historien utenom den danske, så finner man dokumentasjon store antall av de nordiske slavene ble konverterte til islam. De ble satt fri når de konverterte, men fikk ikke reise hjem.

Slaveri lever i beste velgående den dag i dag. Jeg ble nylig anbefalt en bok, en sann historie om en pedofiliring som kidnappet barn på 10-12 år og solgte disse til familier faktisk som holdt barna som sex-slaver. Dette er helt nylig. Og hvem fikk ikke med seg bare her for et par måneder siden at tre mindreårige TikTok-influencere ble pågrepet for å ha lokket andre mindreårige til en pedofiliring i Libanon?!

Saken ballet på seg, det hele eskalerte, og nærmere 10 voksne menn ble arresterte av en gruppe som visstnok bestod av 30 personer hvorav lederen for denne pedofiliringen var en libanesisk mann bosatt i Sverige. Barna ble dopet ned, fattige barn fra gaten som ikke ble meldt savnet ble holdt som sexslaver, andre barn ble dopet ned og voldtatt. Rundt 300 barn var ofre i denne saken.

Jada, slaveri lever i beste velgående, og på lovlig vis også. Voksne menn i land hvor man kan ha inntil 4 koner, der de avler barn, og selger jentebarna. Min snilleste godeste herlige Roja, min kurdiske venninne fra Tyrkia ble solgt da hun var 11 år og tvangsgiftet til en eldre fetter da hun var 12. Fikk sitt første barn da hun var 13. Faren hennes hadde 3 koner og Roja hadde 24 søsken. Lukrativt. Roja og hennes søstre ble banket og pisket med belter for å gjøres klar til ekteskapet. Da ekteskapet var «inngått» ble hun fraktet til Siirt i de øst-tyrkiske fjellene, ikledd Nikab og holdt som slave for sin ektemanns familie. Rojas historie er hard og brutal. Men enden tror jeg, håper jeg, blir god. For tre-fire år siden fikk hun innvilget skilsmisse i Istanbul. Tidligere i år giftet hun seg med en nederlender og vi håper hun snart får nederlandsk statsborgerskap.

Det var hva jeg hadde å si i denne saken. Slaveri er ikke en historie forbeholdt den svarte befolkningen, de har ikke eierskap på disse tragediene. Man kan bli dritt lei av denne rasismepropagaendaen der mørkhudede skal ha medynk for slaveriet som ble forbudt i de britiske kolonier i 1833, Frankrike i 1848, USA i 1865 og i Brasil i 1888. Ingen svarte i dag levde den gang, og denne galskapen rammet og rammer ikke bare denne ene gruppen, den rammet og rammer mennesker uansett farge. Menneskehandel pågår enda den dag i dag. Så dette nonsenet må ta slutt. Ondskapen og faenskapen på denne planeten har ikke hudfarge. Drittsekker og sjuke folk kommer i alle farger!

Takk for at du leste 🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bunnytrash #bunny

4 kommentarer
    1. Mi tippoldemor var sigøyner, født i Spania.
      Hu vart tatt som slave av englenderar, men klarte å flykte. Hu kom til Noreg som flyktning, og risikerte livet som blindpassasjer på ei seilskute som min tippoldefar var mannskap på.
      Det endte jo godt då.
      Ellers har slaveri foregodt i monge tusen år, og foregår den dag i dag.
      I USA anslår ein at der forsvinner ca 300 barn årleg, som går inn i sexhandelen.
      Dette er kun barn av kvite amerikanerar.
      Kor monge tusen som verte “henta” frå Latin America, er der ingen som veit, men i Trumps presidentperiode vart ca 30 000 barn sendt tilbake og gjenforent med foreldrene, og over 4000 menneskesmuglerar fengsla.
      Kjøp og salg av barn som sexslavar er “big buisness” i USA.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg