Advarer sterkt mot eksponering av barn!

100% av fagpersoner advarer sterkt mot eksponering i omtale og bilder på offentlige blogger og sosiale media. Barnepsykolog og professor ved Universitetet i Tromsø uttalte til VG at all forskning viser at barn tar skade av å bli eksponert, de blir utsatt for trakassering, mobbing og erting. Barnet blir flau, usikker og misliker det sterkt. Spesialrådgiver i Redd Barna, Sara Eline Grønvold og kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, Janne Stang Dahl uttaler at de også er bekymret over denne overeksponeringen.

Så var det dette med overgripere og pedofile som bruker internett til å finne bilder av barn, så «klippe og lime» bildene og spre de på internettet. Det finnes faktisk noe så usselt som pedofile miljøer som deler slikt.

Enda verre er det igjen når foreldre legger ut bilder av barna sine offentlig med navn. Bare noen tastetrykk så vet man hvor barnet bor i tillegg til at en sitter med bilde og navn. I dag gjør foreldre det lettere for overgripere å begå overgrep… når man allerede har lagt ut bilder av barna, navn, adresse.. så legger man ut barnehage, skole, at man skal hit og dit, besøke besteforeldre, dra på det lokale kjøpesenteret, at man har ordnet barnevakt og skal ut på byen..

Statusbarn av foreldre som er så dumme at de aldri skulle fått barn… uff..

Likestillingsministeren, Linda Hofstad Helleland har tatt grep, og innført nye strenge etiske retningslinjer.

Link: Nettvett.no

Link: Overgrep mot barn i sosiale media og blogger (bunnytrash)!

Link: Bør lages nye kjøreregler (VG)!

Link: Klar melding til foreldre (tv2.no)!

Link: Barnas Trygghet

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#eksponering #barn #blogg #sosialemedia #forskning #mobbing #trakassering #reddbarna #datatilsynet #klippoglim #pedofili #overgrep #barnastrygghet

4 kommentarer
    1. Den største syndaren når det gjeld stigmstisering av born står barnevernet for. Dei kjem på skular, gjerne i friminutta og vært attkjende når dei går gjennom skulegården. Når ein elev vært beden om å kome til rektors kontor straks timen byrjar veit heile skulen kva born dom barnevernet er ute etter.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg