Det å få tatovert én bokstav i Alanya 😜

I går etter stranden her i Alanya så gikk jeg innom Cleopatra Ink for å avtale tid for tatovering. Det skulle jo være fort gjort tenkte jeg, men der tok jeg feil.

Jeg ankom studioet og pratet med en som jeg sendte motivet mitt på Messenger til, plutselig satt jeg sammen med en annen som begynte å redigere motivet mitt på PC slik at det ble merkelig forandret. Jeg måtte nesten hisse meg litt opp for at han skulle forstå at motivet jeg hadde sendt dem var slik jeg ville ha det. Motivet er en K, altså en K designet på en spesiell måte og representerer en artist som har betydd mye for meg i oppveksten. Klart jeg ikke ville forandre på den. Det blir som om en skulle tatovere det tyrkiske flagg i blått istedet for rødt. Hahaha..

Når mannen endelig tok inn at motivet skulle være som jeg hadde bestemt så tastet han på kalkulatoren og fant ut at jeg måtte betale over 480 lira for denne ene bokstaven. Jeg ble helt satt ut.

I september 2016 var jeg på samme tattoo-studio og tatoverte 10 bokstaver på armen min. REBELHEART. Det kostet 280 lire den gang, og jeg måtte innom der i september i fjor fordi de hadde «missed some spots» som jeg måtte få fikset.

Altså. Jeg vet at ting har skjedd med økonomien her i Tyrkia, at lira er så lav som den ikke har vært på 25 år, jeg har fulgt med, men jeg fant denne prisen latterlig. Veldig latterlig. Nesten svindelforsøk.

Etter mye om og men fikk jeg prisen ned til 330 lira, men det i seg selv var da blitt så slitsomt og ubehagelig at jeg godtok det ikke. Jeg bestemte meg heller for å finne noen som var mer imøtekommende og samarbeidsvillige, evt få jobben gjort hjemme i Norge.

I Norge hadde denne tatoveringen jeg vil ha kostet 500-800 kroner ettersom hva det individuelle studio tar som minstepris. Jeg hadde regnet med 100-120 lira for den her i Alanya, og det inkluderer Cleopatra Ink. Jeg hadde ihvertfall regnet med under 150 lira, og jeg kunne faktisk til og med gått med på 200 lira, men nei, av prinsipp betaler jeg ikke mer for én bokstav enn jeg gjorde for ti bokstaver på samme studio for 1,5 år siden. Uansett valutakurser.

Senere på dagen postet jeg i en «Alanya-gruppe» på Facebook hva jeg hadde opplevd. Og det var delte meninger. En del mente prisen var uhørt og uakseptabel, et par stykker mente det var helt greit. Noe jeg synes er både dumt og ødeleggende for andre.

I dag satt jeg på stranden og en mann kom bort til meg. Småpratet. Hvor er du fra? Er det første gang her? Har du tatt noen av tatoveringene dine i Alanya? Så spurte han om jeg kjente til Cleopatra Ink. Da lo jeg og fortalte hele historien, at jeg har tatovert meg der før, og hva som skjedde i går. Han ville vite hvem som hadde gitt meg prisen, og jeg fortalte.

Han ringte så til studioet og pratet, han sa så til meg at det jeg hadde opplevd var uhørt og uakseptabelt. Han foreslo en ny pris på 250 lira, noe jeg aksepterte med en gang.

Jeg diskuterer gjerne pris og ville normalt prøvd å få prisen ned til hva jeg mener ville vært mer anstendig. Men denne mannen var så hyggelig og imøtekommende at det var en opplevelse i seg selv. Jeg betaler gjerne hundre kroner ekstra for det. Hahaha.. Han noterte avtalen på et kort som jeg tok med meg til studioet for å avtale tidspunkt. Han jeg pratet med første gangen var noe mutt og spak, og kollegaene hans og han selv surret rundt som hodeløse haner. Det er mye surr der inne, men så lenge bokstaven «min» blir som den skal 😜 LOL

Så torsdag ettermiddag skal det skje 😱

Ha en fin kveld alle sammen!!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#tattoo #alanya #cleopatraink #tatovering #tyrkia #bokstav #ferie #k #lira #kroner #valuta #valutakurs #kurs #bunnytrash #rebelheart

2 kommentarer
    1. Heisann! Jeg bor selv i Tyrkia og tittet gjennom diverse blogginnlegg om Tyrkia. Du har helt rett i at det var alt for dyrt ! Desverre er det ofte sånn når man kommer som “turist”; da settes prisene opp noe veldig! Er glad du traff på en som kunne hjelpe til i det minste 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg