De fleste blogglesere er 10-15 år gamle.

Jeg er en slik person som startet å blogge for å ha en online dagbok der jeg kunne skrive av meg tanker, følelser og meninger, eller dele både triste og morsomme hendelser. Terapi! Plutselig en dag fikk jeg melding fra en venninne om at bloggen min lå som nummer 50 på Blogglisten topp 200. Det var litt moro, og jeg fikk da mer kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg har aldri blogget for penger, jeg vet ikke hvordan en registrerer seg for å tjene på likerklikk, jeg har ikke oppsøkt eller skaffet meg sponsorer, og jeg selv reklamerer ikke for noen produkter eller annet jeg kan tjene penger på. Derimot har jeg et lite ønske om å bli sett og hørt, og nå ut til mennesker, og gi av meg selv.

Men som jeg har lært så kan en ikke bare skrive blogg og forvente masse lesere. Her er fem tips for å nå frem og få flere lesere.

01 ♥ Å SKRIVE RIKTIG!

Å skrive feil er ikke det samme som å skrive dårlig. Faktisk kan du være en av de flinkeste bloggerne i landet med grammatikk og rettskrivning. Du kan stave alle ord rett, kunne dine punktum, utropstegn, komma og orddelinger, og likevel skrive fullstendig feil. Det har seg nemlig slik at de fleste blogglesere er 10-15 år gamle. Man bør derfor prøve å ha i bakhodet at man ikke skal bruke "voksenspråk" (store og vanskelige ord), men et språk som er mer barnevennlig og lettere å forstå. Bytt ut ord som avansert og særskilt med ord som er lettere for barn å forstå – for eksempel vanskelig og spesielt.

Dette er et råd jeg ikke tenker på selv til vanlig. Jeg er mest interessert i leserne over 15 år. De som har noe mellom ørene. Dette betyr ikke at jeg ekskluderer de under 15 år, for det finnes ‘voksne’ fjortiser også. Men ‘hylekoret’ til Sophie Elise, som følger strømmen og digger fillere, rompeimplantater og ikke har egne meninger klarer jeg meg fint uten.

Masseangrep på blogglesere som er mer ‘kritiske’ klarer jeg meg også uten.

02 ♥ SKRIV KORT OG GREIT!

Du har helt sikkert lært på skolen at stilene skal være så og så lange – èn A4-side er for lite. I bloggverden er det litt motsatt. Ingen har lyst til å lese mer enn de må. Kom til poenget fortest mulig.

Dette er noe jeg prøver å forholde meg til, men noen ganger tar det bare av. Jeg har en trang til å gjøre meg forstått riktig. Forklarer og forklarer. Men av erfaring så vet jeg at utrolig mange skal vri og vende på dine ord uansett.

03 ♥ IKKE VÆR SÅ VELDIG FREMPÅ!

Å dele innlegg til bloggen din på facebook er bare bra, men det er viktig å ikke overdrive. Å lage seg 5-10 falske facebookprofiler for å poste blogginnleggene dine i facebookgrupper der man blir utestengt for å dele blogginnlegg, det er lite hensiktsmessig. Ikke legg igjen kommentarer hos andre bloggere der det tydelig kommer frem at du ikke har lest innlegget du kommenterer på, men bare er der for å reklamere for din egen blogg. Det er bare teit, jeg får slike kommentarer i bloggen min noen ganger, og jeg tenker bare «dust» og ignorerer bloggen til vedkommende. Jeg er alltid ærlig i mine kommentarer, og noen ganger bruker jeg andres blogginnlegg til inspirasjon. Som dette innlegget!

Ikke dikt opp historier om hendelser som ikke er sanne – at du har opplevd traumaer som overgrep og voldtekt, hvis du ikke har det. Ikke bruk barna dine(!!). Og så videre, og så videre. Kort og greit sagt: ikke fremstå desperat etter oppmerksomhet. Og behold for all del klærne på. Å stille opp naken med rumpa i været gir deg sikkert klikk, men feil oppmerksomhet og null respekt. Har du ikke bedre å by på blir du lett latterliggjort, bildene blir lagret, videresendt, postet i forumer (‘MANNEGRUPPA OTTAR ol.).

Jeg har nok vært veldig frempå i tidligere perioder, men føler selv jeg har dempet meg. Jeg kan stå for alt jeg legger ut. Jeg har aldri slettet et innlegg etter jeg har lagt det ut. Ærlighet varer lengst!

04 ♥ DU MÅ SKILLE DEG UT!

Jeg liker ikke å bruke ordet «normal», men en hverdagsblogg med helt «normale» ting og tang er kjedelig. Alle har sin egen ‘greie’ som gjør en unik, og en må tørre bruke det. De fleste bloggere som gjør «suksess» er enten veldig flotte å se på, eller spennende mennesker. Jeg ser flere bloggere som utnytter å ha vært deltager i Paradise Hotel – har en allerede et navn som er blitt litt kjent så vil veldig mange gjerne vite litt om hvem du er privat. «Utnytt» slike ting, vips, så har du blogglesere. Folk ser kanskje et par bilder av deg på facebook og tenker: «shit, hun var pen!» eller «shit, han var kjekk!» vips så er de blogglesere. Du har kanskje en stil som skiller seg ut, folk ser den, tenker "oi, den var kul!", og vips, så er de blogglesere. Du er kanskje tretten år gammel og gravid, og vips så vil folk vite mer om akkurat dèt. Men om du er en helt vanlig person med et helt vanlig utseende, som aldri gjør noe spesielt, er det ikke så mange som blir interessert i å vite mer. Du må faktisk skille deg litt ut fra «normalen» for å fenge folks interesse.

Vel, jeg kan bare avslutte dette punktet med å si: les bloggen min, og gi meg gjerne tilbakemeldinger på hva som gjør meg spesiell, eller unik om du vil..

05 ♥ TA BLOGGEN SERIØST!

Denne greia med å kun blogge 1 gang i uka fungerer dessverre bare om du allerede er en veldig kjent og populær person. Skal du oppnå noe må du poste jevnlig. Aller helst hver dag.

Takk til Jessica Waldorf og bloggen ‘livingdoll’ for inspirasjon. Link: Livingdoll!

Følg Bunny Trash på Facebook: Link!!

#blogg #blogginnlegg# #bloggshout #blogging #bloggere #blogger #bunnytrash

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg