Krim fra virkeligheten: Vince Li < Tim McLean!

Vince Li – Tim McLean

Hei og god morgen alle sammen, har dere spist frokost?

Stålsett dere…

Vincent Weiguang «Vince» Li ble født i Dandong, Liaoning, i Kina 30. april 1968. Han ordnet seg en bra utdannelse, blant annet bachelorgrad i databehandling. I Bejjing, før han flyttet til Canada, jobbet han som programvareingeniør.

Li immigrerte til Canada juni 2001 og ble kanadisk statsborger i november 2006. Tross utdannelse endte han opp med kun dårlige jobber i Canada. Han jobbet blant annet på McDonalds, Walmart og som gaffeltruckoperatør.

De siste seks månedene han var i jobb var ved Grant Memorial Church. Pastor Tom Castor, som ansatte Li, sa at han virket glad for å ha en jobb og gikk inn for å gjøre jobben bra, til tross for en språkbarriere med andre menighetsmedlemmer.

Vince Li var gift, konen het Anna.

30. juli 2008. Vince Li var på bussen på vei til Winnipeg da han plutselig tok fram en stor kniv og begynte å stikke den sovende passasjeren ved siden av han i nakken og brystet. Etter at angrepet startet, kjørte bussjåføren ut til siden av veien, og han og alle de andre passasjerene flyktet fra kjøretøyet. Sjåføren og to andre menn gjorde et forsøk på å redde den knivstukkete unge mannen, men ble jaget bort av Li med sin kniv. Li halshugget til slutt den unge mannen og viste det avkuttede hodet til de som sto utenfor bussen. Deretter begynte han å kutte andre deler av avdødes kropp og spiste av kjøttet.

Da politiet ankom satt de andre passasjerene sammenkrøpet i veikanten, noen av dem gråt og kastet opp.

Det hele varte noen timer og noe etter midnatt forsøkte Li å rømme fra bussen ved å bryte gjennom et vindu. Han ble skutt med en Taser to ganger, satt i håndjern og plassert bak på en politikrysser. Deler av offerets kropp, plassert i plastposer, ble hentet fra bussen, mens øret, nesen og tungen hans ble funnet i Lis lommer. Offerets øyne og en del av hjertet hans ble aldri funnet og antas å ha blitt spist av Li.

Offeret var Timothy Richard «Tim» McLean Jr. Han ble født 3. oktober 1985 i Winnipeg, Canada. Han var bare 22 år gammel da han ble drept. Da han døde, hadde han jobbet som karnevalsarbeider i Edmonton, var sliten og skulle hjem til sin gravide kjæreste. Den 21. desember 2008, fem måneder etter McLeans død, ble sønnen hans født.

Rettssaken til Li startet 3. mars 2009, og Li erklærte seg ikke strafferettslig ansvarlig på grunn av psykisk lidelse. Dette betyr at han aksepterte at lovbruddet skjedde, men hevdet at han ikke var i stand til å danne det nødvendige mentale elementet eller menneskelig rea. Psykiateren sa at Li utførte angrepet fordi han hørte stemmer han trodde var fra Gud, og ba ham ødelegge demonen som satt ved siden av ham, ellers ville han bli drept selv. Den presiderende dommeren, John Scurfield, godtok diagnosen, og avgjorde at Li ikke var strafferettslig ansvarlig for drapet. Li ble varetektsfengslet til Selkirk Mental Health Centre.

Link: Killing of Tim McLean (Wikipedia)

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Med årene har det blitt rapportert at Vince Le stadig har blitt bedre og kunnet bli gitt gradvis med frihet. I 2016 ble det rapportert at Li hadde endret navn til Will Lee Baker og ønsket å forlate institusjonen for å bo uavhengig. 10. februar 2017 ga Manitoba Criminal Code Review Board ordre om at Li skulle utskrives. Noe han ble, og lever nå i frihet.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#vincele #timmclean #mord #drap #kannibalisme #winnipeg #canada #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
    1. Jeg bodde i Alberta,Canada da dette skjedde. Husker det veldig godt og vi fikk også tv-bilder fra hendelsen.I den aller første sendingen fra stedet så vi Li på innsiden av bussen gjennom en blodflekket vindusrute,han viftet med kniven og ropte og plutselig bæyde han seg ned og kom opp med Tim sitt hode.Det skjedde så fort og det var direktesending så kameramannen fikk ikke summet seg til å senke kameraet. Det var helt grusomt og i ettertid har det vært store protester mot at Li skulle få leve ute i det fri igjen. Men i likhet med oss her i Norge har Canada det som kalles for en “human kriminalomsorg”. Hvor human denne “omsorgen” er i forhold til etterlatte,ofre og andre berørte (i dette tilfellet,bussjåføren og andre passasjerer) er vel så sin sak.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg