Krim fra virkeligheten: Pedro Alonso López!

Pedro Alonso López (født 8. oktober 1948) er en colombiansk seriemorder og barnevoldtektsmann kjent som Andesmonsteret (Monster of Andes). Han var sønn av Benilda López De Casteneda, hun var en prostituert kvinne. Derav ingen opplysninger om hans far.

Ifølge López selv hadde det urovekkende effekter på hans psykiatriske helse å være vitne til morens prostitusjonshandlinger mens han vokste opp. Da han var åtte år gammel, kastet moren han ut av familiens hjem etter hun hadde tatt han i å beføle en av sine yngre søstre. Pedro, som angivelig var det syvende barnet blant 13 søsken, var høflig som gutt og ønsket å bli lærer ifølge sin mor. Etter han ble kastet ut, og måtte bo på gaten, flyktet åtte år gamle Pedro López til Bogotá, Colombias hovedstad. Like etterpå hadde han blitt bortført av en mann og voldtatt.

I en alder av 12 ble Pedro tatt inn av en amerikansk immigrantfamilie og meldt inn på en skole for foreldreløse barn. Han stakk av etter to år, fordi han var blitt forulempet av en mannlig lærer. Andre kilder hevder at han hadde et seksuelt forhold med en lærer som han stakk av sammen med.

På et tidspunkt ble López arrestert og fengslet for biltyveri, og i dette fengslet skal han ha blitt brutalt gjengvoldtatt. Og han skal ha forklart i intervju at på et senere tidspunkt, mens han fortsatt satt i fengselet, jaktet han på de mest brutale av voldtektsmennene sine og drepte dem. Voldtekt var årsaken til drapene.

Etter å ha blitt løslatt fra fengselet flyttet han til Peru og begynte å myrde unge jenter. López hevdet at han i 1978 hadde drept over 100 jenter før han ble fanget og tatt til fange av medlemmer av en urfolksstamme. Disse fangstmennene forberedte seg på å henrette ham, da en misjonær fra USA grep inn og overtalte dem til å overlate ham til statspolitiet. Politiet hadde imidlertid løslatt ham etter kort tid og López returnerte til Colombia og flyttet senere til Ecuador, i løpet av denne perioden, hadde han drept omtrent tre jenter i uken. López uttalte i et intervju: «Jeg liker jentene i Ecuador, de er milde og tillitsfulle. Mer uskyldige».

López ble arrestert da et bortføringsforsøk av ei lita jente mislyktes og han ble da fanget av markedshandlere. Associated Press (AP) rapporterte at han ble arrestert i mars 1980, og at han tilsto å ha drept 200 unge jenter og muligens opptil 360. Han tok med seg og viste politiet til et sted i Ecuador hvor han hadde gravlagt 53 jenter i alderen mellom 9 og 12 år. Lopez ble i 1983 ble funnet skyldig i drapet på 110 jenter i Ecuador og tilsto ytterligere 240 drap i Peru og Colombia.

I følge CNN ble López arrestert i 1980, sperret inne på mental institusjon, psykiatrisk fengsel, men ble løslatt av regjeringen i Ecuador på slutten av 1998, da han visstnok skulle ha blitt rehabilitert.

López sine forbrytelser fikk først internasjonal oppmerksomhet etter et intervju utført av Ron Laytner, en mangeårig frilansfotojournalist som intervjuet han i 1992. I et intervjuet fra sin fengselscelle beskrev López seg selv som «århundrets mann» og sa at han ville løslatt for «god oppførsel».

Laytners intervjuer ble publisert i veldig mange store media, først i Chicago Tribune 13. juli 1992, deretter i Toronto Sun og The Sacramento Bee 21. juli 1992, og gjennom årene overalt i nordamerikanske aviser og utenlandske publikasjoner, inkludert National Enquirer.

Ifølge A&E Network ble López løslatt fra et ecuadoriansk fengsel 31. august 1994, deretter arrestert på nytt som en ulovlig innvandrer og overlevert til colombianske myndigheter, som siktet ham for et 20 år gammelt drap. Han ble erklært sinnssyk og holdt i den psykiatriske delen av et sykehus i Bogotá.

I 1998 ble han erklært tilregnelig og løslatt mot kausjon på 50 dollar, underlagt visse betingelser. Senere stakk han av. Den samme dokumentaren sier at Interpol ga ut en ordre for å få han arrestert på nytt etter colombianske myndigheter etterlyste han for et nytt drap i 2002. Men ingen har funnet Pedro López, han er fremdeles etterlyst av politiet. Hvor han er vet ingen.

Han myrdet altså minimum 110 unge jenter fra 1969 til 1980 og hevdet å ha myrdet over 300 ofre over hele Colombia, Peru og Ecuador den tiden. Han ble sluppet fri i 1998, og etter det er det ingen som vet noe, bortsett fra et drap i 2002.

Hvor spinnvilt og absurd kan det bli?

I 2006 skjedde noe sprøtt. I det årets utgave av Guinness World Records ble López kreditert som den «mest produktive seriemorderen» i historien. Oppføringen ble fjernet etter klager på at den laget en konkurranse blant drapsmenn.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#pedroalonzolopez #pedrolopez #seriemorder #barnevoldtekt #ronlaytner #laytner #worldrecord #guinnessworldrecords #ecuador #peru #columbia #basicinstinct #truefaith #neworder #junlin #lin #drap #mord #canada #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
  1. La oss håpe at han forsøkte seg på et nytt drap, men ble tatt før det kom til det og at noen da har tatt han av dage. Vil tro at det kan være sannsynlig når ingen har verken sett eller hørt fra han. Helt riktig at denne Guinness rekorden ble fjernet, for det er ikke noe som bør hedres etter min mening.

   1. Det er lov å håpe. Det med den Guinness greia var hårreisende. Altså, hva var tanken bak? Hvis ingen hadde klaget ville det da komme ting som hvem som har begått flest voldtekter, hvem som har rekord i konebanking etc? Jeg ble veldig overrasket og måtte sjekke om det var en spøk, men neida, «mest produktive drapsmann» i GWR 😳

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg