Krim fra virkeligheten: Marie Fikáčková!

Hei på dere, ny dag ny uke, og mer krim fra virkeligheten…

Marie Fikáčková ble født 9. september 1936 i Sušice, Tsjekkoslovakia, av tyske foreldre. Hun vokste opp i en dysfunksjonell familie, og ekteskapet hennes med en tsjekkisk mann mislyktes. I 1955 ble Fikáčková uteksaminert fra medisinstudiet i Klatovy, og begynte i 1957 å jobbe som sykepleier på obstetrisk avdeling på sykehuset i Sušice.

Den 23. februar 1960 døde to nyfødte babyer på fødselsavdelingen mens Fikáčková jobbet. Begge de to nyfødte var jenter. Det ene pikebarnet var 5 uker, det andre var bare 20 timer. Det ble gjennomført obduksjon og det ble da funnet at babyene hadde dødd en unaturlig voldelig død. Fire dager senere, 27. februar, ble Fikáčková arrestert direkte på arbeidsplassen.

Under det påfølgende avhøret tilsto den unge sykepleieren å ha drept barna. Hun innrømmet at hun hadde slått barnas hoder i betonggulvet slik at hodeskallene ble sprukket, hun hadde også brukket en hånd på et av barna. I avhøret tilsto hun også å ha brukt vold mot et dusin andre nyfødte, men de, med hennes ord, overlevde volden. Under etterforskningen tilsto Fikáčková å ha drept minst ti nyfødte babyer på sykehuset etter hun begynte å jobbe der i 1957.

Motivet for drapene ble aldri offisielt bekreftet, men basert på uttalelser fra Fikáčková, hevdet hun at i jobben utviklet hun midlertidige følelser av pedofobi (hat mot barn) under menstruasjonsperiodene sine. Som en del av jobben måtte sykepleiere blant annet fremkalle gråt hos spedbarna for å sjekke om de var friske og i orden, so to speak. Mens hun påkalte gråt, ville gråten få henne til å «klikke», hun fikk plutselige «aggresjonsanfall», et ukontrollert raseri der hun slo barna alvorlig, med egne hender, mot gulv, vegger og gjenstander. Rettslegene fant faktisk Fikáčková tilregnelig, men diagnoserte henne med depresjon, hysteri og ukontrollerbare sinneutbrudd.

Under rettssaken hennes ble Fikáčková siktet og dømt for kun de to drapene den 23. februar 1960, siden det ikke var mulig å bevise de eldre drapene hun hevdet å ha begått. Sykehuset ble funnet å ha manglende velfungerende tilsynsmekanismer for å håndtere dødsfall til nyfødte, og drapene ble oppdaget rett og slett fordi hun drepte to barn på en dag. Hadde hun drept bare et av barna den dagen hadde hun trolig sluppet unna igjen. Siden der var to døde barn den dagen ble likene deres ordentlig undersøkt.

Ingen ansvarlig lege eller administrator ble siktet eller på noen måte degradert. Derimot hysjet de ned og skjulte hele saken, holdt den faktisk hemmelig for offentligheten i flere tiår. Fikáčková derimot ble dømt for drap. Hun ble dømt til døden og henrettet ved henging Pankrác-fengselet i Praha. Etter 13. april 1961 menstruerte hun aldri mer.

Menstruasjon er skumle greier, definitivt glad jeg ikke er kvinne.. helt ærlig!

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#mariefikáčková #fikáčková #sušice #praha #seriemorder #barnedrap #sykepleier #tsjekkoslovakia #historie #krim #bunny #bunnytrash

4 kommentarer
  1. det at damer klikker under mensen er ikke tull. Jeg blir så sur og irritert at det er ikke måte på. Men her er dame syke i hodet. Jeg sier det hele tiden: det bør innføres psykiatrisk sjekk og sjekk for empati for dem som søker studier og jobber som omhandler barn og folk i sårbare situasjoner, ergo alle omsorgsyrker, politi, helsepersonell, pedagoger og barnevern. Det er altfor mange psyko som søker seg til slike jobber.
   Psykologer også! Jeg kjenner flere som søker seg til psykologi mens de selv trenger en psykolog 🙁

   1. Jeg havnet hos en slik psykiater, han var klin sprø, heldig for meg at jeg hadde med meg en psykiatrisk sykepleier på det møtet, da kunne hun signere for at min opplevelse ikke var innbilning.

  2. Drap er alltid grusomt, men mot små uskyldig barn er helt forferdelig. Jeg har hørt at enkelte kan bli litt aggressive og få raseriutbrudd når de har mensen. Det siste kunne jeg nok merke selv i større og mindre grad. Allikevel er det et ganske stort sprang til vold og drap. Veldig ble at hun ble tatt til slutt sånn at hun ikke kunne utføre flere dragp.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg