Krim fra virkeligheten: Gert Uwe Postel!

God morgen folkens! Nå er det mandag igjen, hvilket betyr ny uke, og nye korte kriminalhistorie fra virkeligheten. Denne gang om et postbud som var så lei av jobben sin at han skapte seg en helt ny karriere. Over natten!

Den tyske postmannen Gert Uwe Postel (!) hadde ikke mer utdannelse enn videregående skole. Under falsk navn søkte han på stillingen som distriktsoverlege i Flensburg, og ble ansatt!! Postel fikk betinget dom da svindelen ble avslørt, men han hadde fått smaken på yrket og lyktes snart med å skaffe seg en ny legestilling.

I 1995 fikk bedrageren stilling som overlege ved et spesialistsykehus for nevrologi og psykiatri i Leipzig. Han skrev rettsmedisinske rapporter og holdt forelesninger, helt til han ble avslørt to år senere. Han ble dømt til fire års fengsel for dokumentfalsk og bedrageri.

I ettertid er det kommet både film og bok om livet hans, sistnevnte ført i pennen av Postel selv.

Link: Gert Uwe Postel

Er det ikke skremmende at noen kan få til noe slikt? Har du noen gang sjekket om den eller de leger du bruker, faktisk er leger? Hva tenker du om dette?

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny Trash i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny Trash på MeWeLink!!

Følg Bunny Trash på FacebookLink!!

#gertuwepostel #postbud #leipzig #tyskland #historie #krim #bunny #bunnytrash

6 kommentarer
  1. Hm det var creepy, jaja jeg satser på at min lege er lege. Selv er jeg sykepleier og det har vært litt her til lands og. En sykepleiermakker jeg jobbet tett med for 25 år siden drepte en pasient…..tror hun er ute nå. En annen rundstjal pasienter for penger. Sist men ikke minst en person forfalsket dokumenter og utga seg for å være operasjonsykepleier , var egentlig hjelpepleier. Samt mye annet snusk. Uff uff, ikke bra.

  2. Det er skummelt at det skal være så “lett” å skaffe seg jobb som lege uten noe form for utdannelse. Han må jo ha lagt fram noe dokumentasjon på utdannelser osv, eller brydde de seg ikke om å sjekke. Han jeg bruker som fastlege vet jeg er lege, så jeg kan være trygg på at han kan sine ting 😉

   1. Vel, de har vel blitt flinkere på å sjekke ting i dag, så det er nok vanskeligere nå å lure seg til en stilling som feks lege, men sikkert ikke umulig, de er jo noen luringer og tenker ut metoder som går rett over hodet på oss andre.

  3. Hvis jeg ikke hadde visst bedre så hadde jeg trodd at Overlegen i Psykiatri jeg gikk til en stund hadde fått lisensen sin i posten.MEN,han mistet den da han ble for klåfingret ovenfor sine kvinnelige pasienter.Karma tenker jeg.:)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg