Krim fra virkeligheten: Aileen Wuornos!

Aileen Wuornos og Tyria Moore.

Hei og god morgen, denne historien fra virkeligheten inspirerte til en film som er blant mine favoritter gjennom tiden..

Aileen Wuornos ble født Aileen Carol Pittman i Rochester, Michigan den 29. februar 1956. Hennes mor var Diane Wuornos og hun var bare 14 år gammel da hun giftet seg med Aileens far, Leo Dale Pittman, som da var 18 år. Den 14. mars 1955 ble Aileens eldre bror Keith født, året etter ble Aileen født, moren var da 16 år med to små barn. Etter mindre enn to års ekteskap, og to måneder før Aileen ble født, søkte Diane om skilsmisse og ble alenemor. Da Aileen var nesten fire år gammel, forlot moren henne og hennes bror hos besteforeldrene på morssiden.

Begge besteforeldrene var alkoholikere, som lovlig adopterte Keith og Aileen i 1960. Faren var helt ute av bildet. Det hadde seg slik at Aileen aldri møtte sin far, han satt i fengsel da hun ble født. Han ble så diagnostisert med schizofreni og senere dømt for å ha voldtatt en 7 år gammel jente. Deretter begikk han selvmord i fengselet, han hengte seg i 1969.

I en alder av 11 begynte Aileen å tilfredstille gutter seksuelt på skolen i bytte mot sigaretter, narkotika og mat. Det har også fremkommet at broren Keith var blant disse. Hun hadde intet godt forhold til sex, hun ble banket og forgrepet seg på av bestefaren og i 1970, 14 år gammel, ble hun gravid, etter å ha blitt voldtatt av en venn av bestefaren.

Aileen fødte en gutt i et hjem for ugifte mødre i 1971, og barnet ble adoptert bort. Noen måneder etter at sønnen ble født, droppet hun ut av skolen, omtrent samtidig som bestemoren døde av leversvikt. Kort etter kastet bestefaren henne ut av huset, og hun begynte å forsørge seg selv gjennom prostitusjon og hun bodde da alene i skogen i nærheten av sitt gamle hjem. 18 år gammel ble hun arrestert første gang, da for å ha kjørt under påvirkning, ordensforstyrrelse og avfyring av en 22-kaliber pistol fra et kjøretøy i bevegelse.

I 1976 haiket hun til Florida, hvor hun møtte den 69 år gamle yachtklubbpresidenten Lewis Gratz Fell. De giftet seg raskt og kunngjøringen om bryllupet deres ble trykt på lokalavisens samfunnssider. Imidlertid havnet Aileen stadig i konfrontasjoner og konflikter i deres lokale bar, og på et tidspunkt ble hun fengslet en kort periode for overgrep. Hun slo også sin eldre ektemann med hans egen stokk, noe som førte til at han fikk et besøksforbud mot henne bare kort tid etter de giftet seg. Hun returnerte så til Michigan hvor hun etter kort opphold ble arrestert på en klubb og siktet for overfall, ordensforstyrrelse og for å ha kastet en biljardkule mot en bartenders hode.

Sommeren 76’ døde broren Keith av kreft og Aileen mottok 10 000 dollar fra livsforsikringen. Dager etter ble ekteskapet med Fell annullert. Pengene som ble arvet fra broren var brukt opp innen to måneder på å kjøpe luksus, inkludert en ny bil, som hun vraket kort tid etter, og hun måtte betale bøter for fyllekjøring.

Da Aileen var 22 forsøkte hun ta sitt eget liv ved å skyte seg selv i magen. Faktisk fra hun var fylte 14 år til da hadde hun forsøkt begå selvmord seks ganger. I 1981 ble ble hun arrestert for væpnet ran av en nærbutikk, hvor hun stjal 35 dollar og to pakker med sigaretter. Hun ble dømt til fengsel i mai 1982 og løslatt siste dagen juni 1983. Etter dette gikk det i et med kriminelle handlinger og arrestasjoner. Blant annet sjekkforfalskning, tyveri, ran og flere overfall med revolver.

30 år gammel i 1986 møtte hun 24 år gamle Tyria Moore på en homobar i Daytona Beach kalt Zodiac. De to flyttet sammen, og Aileen forsørget dem som prostituert. I juli 1987 ble hun arrestert på en bar etter en hendelse der de ble anklaget for overfall og overgrep med en ølflaske. Deretter en konfrontasjon med en bussjåfør, hvor Tyria vitnet for henne, og Aileen ble frikjent.

Hvis man synes historien hittil var ille, så følg med nå, for her eskalerer det fullstendig. Aileen myrdet så syv menn i løpet av en periode på 12 måneder. Alle mennene var sjåfører mellom 40 og 65 år.

1) Richard Charles Mallory, 51 år, eier av elektronikkbutikk i Clearwater ble drept i november 1989. Aileen hevdet at han slo, voldtok og sodomiserte henne etter at han kjørte henne til et forlatt område for seksuelle tjenester. Hun skjøt han flere ganger og hevdet selvforsvar. Fakta er at i ettertid ble det kjent at han tidligere hadde blitt dømt for voldtektsforsøk.

2) David Andrew Spears, 47 år og bygningsarbeider ble erklært savnet mai 1990. 1. juni ble hans nakne kropp funnet langs U.S. Route 19 i Florida. Han hadde blitt skutt seks ganger.

3) Charles Edmund Carskaddon, 40 år, deltids rodeoarbeider ble funnet død 6. juni 1990. Han hadde blitt skutt ni ganger. Liket hadde blitt pakket inn i et elektrisk teppe og var sterkt i forråtnelse da det ble funnet.

4) Peter Abraham Siems, 65 år, pensjonert kjøpmann ble sist sett juni/juli 1990 sammen med Aileen. Liket hans ble aldri funnet.

5) Troy Eugene Burress, 50 år, en pølseselger fra Florida ble funnet død 4. august 1990 i et skogsområde langs motorveien. Han hadde blitt skutt to ganger.

6) Charles Richard Humphreys, 56 år, pensjonert U.S. Air Force Major, tidligere statlig barnemishandlingsetterforsker og tidligere politimester ble drept 11. september 1990 og funnet dagen etter. Skutt syv ganger i hodet og overkroppen.

7) Walter Jeno Antonio, 62 år, lastebilsjåfør, sikkerhetsvakt og reservepolitimann. Funnet nesten naken i november 1990 nær en avsidesliggende tømmervei. Han ble skutt fire ganger.

Charlize (Aileen) Theron og Christina (Tyria) Ricci i filmen «Monster».

Den 9. januar 1991 ble Aileens kjæreste Tyria arrestert på en bar. Tyria gikk med på å få en tilståelse fra Aileen i bytte mot immunitet mot påtale. Tyria ble plassert på et motell og under politiets veiledning ringte hun flere telefoner til Aileen og ba om hjelp til diverse. Tre dager senere tilsto Aileen drapene. Hun hevdet at mennene hadde forsøkt å voldta henne og at hun drepte samtlige 7 i selvforsvar.

Ved domsavsigelsen hennes vitnet psykiatere for forsvaret at Aileen var mentalt ustabil og diagnostiserte henne med borderline personlighetsforstyrrelse og antisosial personlighetsforstyrrelse. Fire dager senere ble hun dømt til døden etter å ha blitt tiltalt og dømt for én og én av ofrene og fått seks livstidsdommer. Hun slapp én, for han hvis lik aldri ble funnet.

I et siste intervju før henrettelsen anklaget Aileen fengselet for tortur som matforgiftninger og andre overgrep. Hun påsto at de hadde som mål om å få henne til å virke sinnssyk, eller å gjøre henne gal. Hun sa også til intervjueren: «De rævkjørte meg! Samfunnet, politiet og systemet! En voldtatt kvinne som blir henrettet og brukt til bøker og filmer og dritt!» Hennes siste ord på kameraet var «Tusen takk, samfunnet, for at du tok meg i ræva!!»

Aileen ble henrettet ved dødelig injeksjon 9. oktober 2002. Hun takket nei til sitt siste måltid og valgte en kopp kaffe i stedet. Hun var den andre kvinnen i Florida og den tiende i USA som ble henrettet siden USAs høyesterettsavgjørelse i 1976 som gjenopprettet dødsstraff.

Når det kommer til Tyria Moore, Aileens kjæreste gjennom flere år, som forrådte henne, sa Aileen under sin siste rettsak at hun elsket henne, den eneste hun hadde elsket og alltid kom til å elske. «Det var kjærlighet utover det tenkelige. Jordiske ord kan ikke beskrive hvordan jeg følte for Tyria». Dette stod hun ved inntil hun ble henrettet.

Historien om Aileen (og Tyria) ble laget film om. Den heter «Monster» med Charlize Theron og Christina Ricci i hovedrollene. Den ble nominert og vant utallige priser. Charlize Theron vant både Oscar og Golden Globe som beste skuespillerinne for denne. Dette er også en av mine favorittfilmer gjennom tiden. Skuespillet er så overbevisende at en skulle tro de var personene de skulle portrettere. Og historien i seg selv er jo sterk, veldig sterk, og veldig veldig trist!

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.


Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#aileenwuornos #seriemorder #tyriamoore #michigan #detroit #charlizetheron #lesbisk #christinaricci #monster #florida #usa #historie #krim #bunny #bunnytrash

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg