I 30 år har han ledet Hizbollah!

Ei utrolig flott dame som jeg ble kjent med for noen år tilbake siden, hvor vårt vennskap har utviklet seg til å bli veldig godt, og hun er en jeg er blitt glad i og har stor respekt for, hun har familie i Libanon, da hun er gift med sin mann fra Beirut og har to barn med han.

Hun har også blogg og skrev i går et kort innlegg om situasjonen. Hun skrev at det går i hovedsak ikke bra med familien der nede. Alle søskenene til hennes mann har flyktet fra sine hjem i Øst Beirut. Hun fortalte at to av søstrene til hennes mann har kommet seg til et hotell i Hamra i Vest Beirut. Det var dit min venninne og hennes to barn flyktet da de var der under bombingen i 2006. Hun fortalte videre at begge brødrene til hennes mann og deres familier har forlatt sine hjem i Sør-Libanon, men kun han ene har kommet seg til et sted å være, men de vet ikke helt hvor det er. En annen søster og hennes familie har flyktet nordover i landet hvor hennes mann er fra. Min venninnes mann har også to andre søstre på flukt som det ikke er gjort rede for, de vet ikke hvor dem er, om de lever eller.. de vet ingenting om dem nå. Huset til tante og onkel i familien er bombet i flyangrep, og disse er nå antatt døde.

Det var tung lesing og jeg valgte å ikke kommentere min venninnes innlegg. Jeg kan skrive i innlegget mitt her nå at jeg føler med dem, altså jeg er lei meg fordi jeg skjønner at de ikke har det bra nå. Ord blir fattige, så det føles feil å sende kondolasjon og ord som ikke har betydning. Jeg tenker egoistisk, men jeg er bare så utrolig glad for at min venninne, hennes mann og to barn lever trygt og godt på vestlandet her i Norge. For de kunne faktisk ha bodd i Libanon.

Hassan Nasrallah vil ikke lenger kunne terrorisere verden, skrev det israelske militæret på X (Twitter) rett før klokken 10 i dag morges. I en lengre uttalelse skriver de at terrororganisasjonen Hizbollahs leder Hassan Nasrallah (64) samt andre høytstående medlemmer av Hizbollah er drept i et luftangrep.

Under Nasrallahs ledelse har terrororganisasjonen vokst til å bli en betydelig maktfaktor i libanesisk politikk. Han har altså vært leder for Hizbollah siden 1992, da hans forgjenger også ble drept i et israelsk luftangrep. Det israelske militæret beskriver selv Nasrallah som den viktigste beslutningstageren i Hizbollah. Så da, hvor fælt det enn kan oppfattes at jeg skriver dette, men da har Israel kommet et steg nærmere sitt mål, å utrydde terroristene én gang for alle. De er nok ikke ferdige, men Nasrallah var viktig å få tatt av dage, for å gjøre ende på terrorangrepene og den pågående krigen.

Hassan Nasrallah ble født i 1960 i Stor-Beirut hvor han også vokste opp, han er eller var en libanesisk politiker og aktivist som siden 1992 har fungert som generalsekretær for terrororganisasjonen Hizbollah.

Borgerkrigen i Libanon den gang Nasrallah vokste opp sendte familien tilbake til det overveiende sjiittiske Sør-Libanon. Hassan var da tenåring. Han gikk på skole i Tyr, og senere i Baalbek nordøst i landet på et lærested i ayatollah Muhammad Baqir al-Sadrs ånd. Hassans religiøse iver førte ham så til det viktigste sjiamuslimske lærestedet, Al-Najaf, i Irak.

Da Saddam Hussein utviste ham fra Irak i 1978, dro han tilbake til Sør-Libanon for å slåss mot israelerne. Han var først kommandant i den sjiamuslimske Amal-militsen, deretter sluttet han seg til Hizbollah i 1982. Da Hizbollah-leder Abbas Moussawi ble drept av et israelsk luftangrep i Sør-Libanon i 1992, overtok Nasrallah som leder.

Nasrallah bærer en svart turban og tituleres sayyid, noe som skal vise at han er direkte etterkommer av landeveisrøveren og den grusomme masseslakteren profeten Muhammed og hans familie. Etternavnet Nasrallah betyr «Allahs seier», og han er en islamsk geistlig med tittelen hojatolislam.

En av hans politiske «genistreker» er at han har klart å framstått som en libanesisk nasjonalist. Han har dannet såkalte «motstandsgrupper» som også har kristne og drusere (dhimmier) i sine rekker, og han har ved flere anledninger satt inn Hizbollahs sosialapparat for å «hjelpe» kristne og andre religiøse grupper i landet. Han har også et nært forhold til det sjiamuslimske presteskapet i Iran. Nasrallah beskrev Hizbollahs krig mot Israel i 2006 som en strategisk og historisk seier for organisasjonen. All ødeleggelse av Israel og jøder har vært høyt ønsket. Ethvert offer er verdt det, det er veien til Jannah.

Hans eldste sønn ble drept i kamp med israelerne i 1997. I februar 2024 bad Hassan Nasrallah om at Hezbollah-medlemmer skulle holde seg unna mobiltelefoner og gå over til personsøkere. Dette begrunnet han med at israelerne skulle ha brutt seg inn i organisasjonens telefoni. Hezbollah anskaffet så personsøkere av den nye typen Golf Apollo AR-924, en modell som nylig var blitt importert til Libanon. Da disse så eksploderte omtrent samtidig den 17. september samme år, ble et antall drept og over 2.500 såret, for det meste Hezbollah-folk men også noen andre.

Nasrallah er direkte årsak til umenneskelige grusomheter som knapt noen kan forstå i vår del av verden. Men nå er han ikke her mer. La oss håpe at dette er begynnelsen på slutten. Uansett, til min venninne som garantert leser dette, jeg tenker på dere, det skal dere vite. Klem fra meg 💜🐰

«Blir det en tredje verdenskrig?»

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#islam #israel #libanon #hassannasrallah #nasrallah #allah #hizbollah #iran #norge #bunnytrash #bunny

8 kommentarer
    1. Skal ikke kommentere sååå mye på dette, du vet hva eg mener om å diskutere krig/religion bla, spesielt på nett – og eg er glad i deg anyway <3 Selv om dette var det verste som kunne skje for "denne" siden så er det nok ikke begynnelsen på slutten…Dette var muligens noe av det dummeste som kunne bli gjort. Tenker at nå blir det meste verre for den andre siden…Eg heier ikke på krig eller noe, men eg ser ikke på Hizbollha som en terrorgruppe slik me kjenner andre terrorgrupper. For min del så hadde ikke ungene og eg vært i live om det ikke var for dem. Eg tror det nå er over og ut for midt-østen f.o.m i dag om det nå er 100% sikkert at han er død. Nå har Israel akkurat bombet Øst-Beirut hvor me holder til, 8 blokker er nettopp jevnet med jorden, garantert også vår…blokker med helt vanlige folk.

      Klem Vibbe

          1. Der islam er blir det aldri fred. Bråstans blir det ikke, men jo flere Hamas eller Hizbollah som blir ryddet vekk.. tenker jeg 🐰

    2. Terrororganisasjoner som dette er nok dessverre ikke ferdige før de er utryddet til siste mann. De er indoktrinert i dette at å dø for Allah er det største som kan hende, og det gjelder ikke bare dem; det gjelder alle rundt dem også, enten de har lyst til å dø i Jihad eller ikke. Dette er de mest effektive morderkultene som finnes: de eier ikke frykt for å dø, og de eier ikke hensyn til andre menneskeliv, verken venner eller fiender. Alle som kommer i veien for, eller endatil bare tilfeldig forbipasserende for deres Jihad, er legitime mål for dem. Vi ser dette på hvordan både Hamas og Hizbolla omgir seg med sivile. De skiter glatt i, unnskyld uttrykket, om de blir drept alle sammen, for da kan de bruke de døde for alt de er verdt ut mot resten av verden. SE hva de FÆLE israelerne har gjort med folket vårt! Ja, og send flere penger (usagt: som de allerede søkkrike lederne våre behendig kan kanalisere inn i sine egne bankkontoer, det er allikevel ingen som SPØR om noe!). Det er ingen tilfeldighet at lederne i Hamas er millionærer og milliardærer alle sammen. Gaza er det området i verden som har størst tetthet av millionærer, og alle finner du i Hamas’ ledelse. Folk som ikke eide nåla i veggen før de sluttet seg til Hamas. de kom fra*&^%$#@@ flyktningleire, hvor de ikke hadde penger til å investere, de hadde ikke kompetansen som er nødvendig for å tjene store penger på kort tid. Men de sluttet seg til Hamas. Hamas, som hadde fått ansvaret for å bruke milliardene fra det internasjonale samfunnet til beste for de såkalte “palestinerne”. og gjett hva som skjedde: de ble søkkrike, alle sammen. De bruker ikke én shekel på å bygge tilfluktsrom for de sivile, for eksempel, selv om de har råd til å bygge hundrevis av dem. Nei, for det lønner seg ikke. Pengestrømmen vedvarer kun hvis de viser bilder av drepte og sårede til det internasjonale samfunnet. sannsynligvis ville den minke endel hvis de kom med rapporter om hvor mange som hadde reddet livet i tilfluktsrommene deres. Og hvorfor skal de redde liv? Jihad, ikke sant? De som blir drept kommer til Allah. i mellomtiden tjener Hamas seg rikere og rikere på likene av deres egne. Parasitter, er det de er. Nå var det Hizbolla det var snakk om her, men gitt at de har det samme råtne synet på sivile i hjemlandet, er det sannsynlig at de også driver på samme måten. End of Rant.

    3. Vi for håpe Libanon blir befridd fra terroristene fra islam. Slik av Libanon kan gjenoppstå. Libanon er et godt eksempel på et land som var et åpent demokrati som gjorde feilen å slapp inn islam i landet, siden gikk det nedover.

      1. Ingen av de islamske landene har alltid vært islamske. Det startet for 1400 år siden og er den raskest voksende ideologien/religionen pga tvang, avling og krig. Og krig er et dekke for å flytte islams følgere til Europa. Det begynner bli ganske vilt i Europa nå 🐰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg