Hvordan drive en magisk blogg?!

Magi er ord og handlinger som brukes for å skape en overnaturlig påvirkning av omgivelsene, for eksempel naturfenomener, dyr eller mennesker, deres eiendeler eller livsgrunnlag. De kan være av mer eller mindre utpreget rituell art. Magi er kjent fra praktisk talt alle kulturer og fra de eldste tider.

Magiske handlinger kan utføres åpenlyst og med samfunnets godkjennelse (hvit magi) eller i det skjulte og med destruktive hensikter (svart magi). Videre kan magiske ord og handlinger tenkes å virke automatisk, ved sin iboende kraft, eller det forutsettes at bestemte guddommer eller åndevesener utretter det resultat man ønsker, og at magikerens rolle er å påkalle, eventuelt betvinge disse vesener.

Magiens betydning innen de enkelte kulturene kan variere sterkt, men selv innenfor høyt industrialiserte samfunn synes den å leve videre, om enn i det skjulte. Den kan ta forskjellige former, men det er vanlig å bruke en inndeling i imitativ og kontagiøs magi.

Den imitative magien bygger på tanken at «likt frembringer likt», og består i å etterligne den handling man ønsker å fremkalle. Man tenner ild for å få Solen til å skinne, man stikker nåler i et bilde eller dukke som fremstiller en person man ønsker å skade og så videre. Den kontagiøse magien forutsetter at ting som har vært i kontakt, kan fortsette å virke på hverandre også etter at kontakten er brutt, og består i å gjøre med en del av en ting eller person det man ønsker skal skje med det hele. For eksempel brenne hår fra en uvenns hode, eller tilegne seg, for eksempel spise en substans, for å få del i dens egenskaper.

En potensiell psykologisk forklaring på magi er at den virker på grunn av sterke følelser, spesielt ønsket om å skade en fiende. Er din vilje sterk nok, så skal du kunne få til ting med tanken, at tankene du manifesterer kan styre at hendelser kan skje med for eksempel en annen person.

Før ble religion og magi satt i sammenheng, det ble utført religiøse ritualer og denslags. I dag er det mer vanlig å betrakte magi og religion som uavhengige fenomener, men som oftest eksisterer disse side om side, og begge kan gripe inn i hverandre, men magien særpreges likevel av å være en teknikk for å oppnå bestemte formål, mens religionen også søker å besvare grunnleggende eksistensielle spørsmål.

Magi er en viktig praksis i moderne okkultisme og dagens nyreligiøsitet. Den franske okkultisten Eliphas Lévi regnes som grunnleggeren av moderne magi. Lévi fremstilte magi som en vitenskapelig lære der en kan utnytte energier og krefter for å manipulere virkeligheten. Levi la også stor vekt på dette som jeg nevnte lengre opp, dette at et menneskes hjerne har en kraft, som mennesker (magikere) kan utvikle og styre.

«Svarteboken»

Så til overskriften på innlegget, «hvordan drive en magisk blogg». Er det noen av dere som leser/skriver blogg som har lagt merke til at det er en blogg på plattformen til blogg.no som gjør slike plutselige magiske hopp innimellom, sånn helt uten videre?! Det er liksom ingen naturlig forklaring annet enn at den bare hopper opp på bestemte tidspunkt, nesten som om den har seperasjonsangst fra sin «faste» plassering, og gjør et byks, som dyr gjør når andre dyr prøver å ta maten fra dem? Hahaha.. bare at dette er ren og skjær magi ser det ut som.

Jeg skulle gjerne lært meg dette trikset hvor en ikke trenger levere noe som helst nevenyttig i bloggen for at folk plutselig uten grunn skal lese den. Ikke fordi jeg tenker bruke den type magi på bloggen. Jeg ønsker heller fortsette skrive blogg, bli bedre, engasjere folk og levere noe som gjør at folk har lyst å klikke inn her igjen og lese nye innlegg fremover. Men det er nå meg.. nei, jeg er rett og slett bare nysgjerrig på magien i dette, og kanskje den kan brukes til andre ting som kan bidra med noe positivt.

Litt magi er ikke å forakte! 🎩🐰

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#bunnytrash #bunny

10 kommentarer
    1. Litt magi kan alltids være artig – så lenge det ikke skader noen 🔮 Hvilken blogg som er magisk, vet jeg ikke – bortsett fra at jeg vet at det ikke er min. Så jeg holder meg til naturmagien tenker jeg; fuglekvitter og blafrende løv 🌳

      1. Det er nok noen som har lagt merke til hvilken blogg som på magisk vis spretter her inne, jeg er veldig nysgjerrig på formelen 😜🐰

        1. Jeg skjønner det heller ikke😂Nå er det mange som googler oppskrifter da. Nådde for første gang over 15 000 lesere på nettsiden i dag. Så fornøyd med det jeg😊Tar tid å jobbe inn ny side. Mange som går til bloggen enda etter 6 uker.

          1. I det siste har jeg fulgt nøøøøye med den lista, det er et underlig repetivt mønster der.. flott at det går bra med nettsiden din 👍🏾🐰

            1. Ja, mye som ikke stemmer der😂Har ikke gjort det på lenge. Håper for deres del at det ordnes opp i. For dette tullet er virkelig demotiverende.

    2. Om den magiske bloggen veit eg ingen ting, men eg fekk kopi av nokon gamle romerske dokumenter, med oversetjing til engelsk.
      Der stod det om magikeren Peter, at han i ca år 80 eKr sveva over Roma ved hjelp av magiske krefter.
      Kva krefter som er i aksjon i slike situasbonar veit eg ikkje, men tviler på at det er av det gode.
      For ei tid tilbake, såg eg eitt program om magi på Haiti. Der synte dei ein mann, som i staden for å gå, sveva bortover. Hadde han hatt på seg longbukse og sko, hadde eg trudd det var fake. Barbeint og i shorts, kvar hadde han gøymt slangar og luftdyser liksom?
      Han påstod han berre brukte tankekraft.
      Magi av eitt eller anna slag, var det iallefall.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg

Follow