En smak av paradis utenfor Stavanger.

Hvorfor i himmelens navn og rike jeg ikke har hørt om dette før er for meg en gåte, men helt klart skal jeg til dette stedet, det er udiskutabelt og avgjort.

Det har seg slik at ei venninne dro for noen dager siden til Stavanger på besøk til sønnen sin. Så plutselig postet hun de flotteste bilder på Instagram og takket for gaven. Jeg ble helt satt ut og tenkte «hvor i kaninverden er hun, det der er da vitterlig ikke Stavanger??!!?».

Hellige kaninmåne for et vakkert sted, og jeg var hellig overbevist at sønnen hadde tatt henne med laaangt avsted til troper og idyll. Men like forbannet stod der på profilen hennes at hun ER i Stavanger!! Så da måtte jeg jo naturligvis se nærmere på hva dette er for noe greier..

Jo, Sør-Hidle er en øy utenfor Stavanger, og i 1965 kjøpte Åsmund og Else Marie Bryn en forblåst husmannsplass der, hvor de bygde en familiehytte og opparbeidet en hyttehage, som etterhvert ble til en tropehage.

Den tropiske hagen ble større og større og folk strømmet til. Etter en stund ble det behov for bevertning, og i 1995 etablerte Olav og Siri Bryn en restaurant der som heter Flor&Fjære.

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord og hans kone Hanne Kvernberg Hidlefjord, som har overtatt, og ennå utvikles stedet og planene for nye utvidelser er klare.

I dag strekker hagene seg over 50 mål, og består av tematiske inndelinger hvor inspirasjon er hentet fra ulike deler av verden.

Se på dette, dette er jo amazing fantastisk! Helt Bunny, rett og slett!! Altså en oase av blomster og tropiske vekster, og en restaurant av ypperste klasse.

Kjøkkensjef er André Mulder som er lidenskapelig opptatt av god mat og vin. Han har tilbragt 23 somre på denne øyen, Sør-Hidle, og om vinteren bor han med sin familie i Thailand, og hvert år har han med seg et kjøkkenteam fra Shang Rai til Flor&Fjære og lager de deiligste populære retter av sjømat til gjestene på denne idylliske tropiske øyen.

For å oppleve Flor&Fjære og Sør-Hidle må alle besøk forhåndbestilles. De har bare åpent på sommerstid fra sånn cirka 10. mai til 20. september.

Båten til Flor&Fjære går fra Bekhuskaien, like ved Fiskepirterminalen i Stavanger. Derfra er det en 20 minutters båttur.

Ved ankomst på øya står guider klare til å vise en hagenes skjønnhet og dele hemmeligheter og historier. Da får en omvisninger og fortellinger i cirka 45 minutter, et innblikk i 3 generasjoners lidenskap for å lage verdens vakreste hage.

Etter omvisning serveres det en 3-retters middag, inkludert forrett, hovedrett og dessert med kaffe. En får også servert drikkevann fra øya. Litt sånn eksklusivt vann, hehe.. og etter middagen får man omtrent en time til å utforske hagen på egenhånd, eller en kan bare slappe av i en solstol på stranden eller på en benk blant blomstene, eller ta seg en forfriskende dukkert, plaske og bade. Hele opplevelsen koster 1890 kroner per pers alt det overnevnte inkludert. Sammenlagt 5 timer. Jeg tenker det er veldig verdt det, bare utfra bildene.

Skjønner godt at Dronning Sonja valgte å feire 70årsdagen sin der. Jeg er klar jeg, Flor&Fjære, Sør-Hidle og Stavanger, vi sees innen et år! Vibbedille, ha krabbeklørne klare, haha..

🐰

Alle bildene i innlegget tilhører min venninne Fru Bibbi Happy Hansen.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#florogfjære #sørhidle #stavanger #bunnytrash #bunny

16 kommentarer
    1. Ja, Flo&Fjære er godt kjent, rart det har gått deg hus forbi!? En liten (Stor) Oase rett inn i fjorden her 🙂 Du/Dere kan dra ut dit og eg kan fikse krabbeklør 🙂

    2. Ja, det er verdt kvar ei krone, og bør besøkast kvart år, for det er stadig nye arrangement av blimar, buskar og tre. 🌼🌸🌻🪷🪻. Planlegg neste besøk og gåvekort som skal gjevast til jul🌲🙌

      1. Bare glad jeg kommer meg dit én gang, kan ikke dra dit hvert år ihvertfall. Én ting er prisen på selve opplevelsen på Sør-Hidle, synes ikke dét var så ille, men bor jo langt unna og må bo på hotell, reise fram og tilbake etc. Men neste sommer skal jeg dit, ble skikkelig gira på dette 🥰🐰

    3. Det er jo heilt sjukt 🤣, men eg har ikkje vore der.
      Bodde i området der til eg var 49, og eg som har vore i slike parkanlegg over “heile” Europa, har altså ikkje vore på Flor og fjøre.
      Har til og med levert planter til Bryn gartneri fleire gonger, og kjenner godt til både staden og familien.
      Morfar var god venn av Bryn, som ansatte han som forvalter av ein gard under krigen, for at tyskerane ikkje skulle ta han i arbeid.
      Men altså, på Flor og fjøre har eg ikkje vore.
      Vel, det byr seg kanskje eitt høve 🙂.

    4. Ja jeg har i flere år nå, ønsket meg tur til Flor og Fjære. Kjenner mange som har vært der, og satser på at også jeg får oppleve dette fantastiske stedet en dag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg