Ser du serier på NetFlix? Sjekk dette!!

I en helt fersk diskusjonstråd som har pågått siste døgnet i sosiale media har jeg fulgt opp og telt stemmer i et kommentarfelt på hundrevis av kommentarer. Hatt lite å gjøre på morgenen i dag?! Haha.. Neida, det tar ikke så lang tid. Folk stemte på serier de vil anbefale og gi 10 av 10 mulige. Dette er da altså listen over de mest likte seriene som en kan finne på Netflix i skrivende stund.

01). Midnight Mass

Dette er en miniserie på 7 episoder, produsert i 2021, med blant annet Kate Siegel og Zach Gilford i ledende roller. Handler om en karismatisk ung prest som ankommer en småby, hvilket fører til fantastiske mirakler, illevarslende mysterier og ny religiøs driv blant folk som ønsker seg noe å tro på. Grøss, vold og drama.

02). Haunting of Hill House

Serie fra 2018 på 10 episoder som handler om skeptiske Steven som undersøker en spøkelseshistorie for en ny roman når han blir oppringt av sin søster. Samtalen blir begynnelsen på et skjebnesvangert hendelsesforløp. Det er Mike Flanagan som er skaperen av serien, og det er også han som er bak førstnevnte serie, og vi ser noen av de samme skuespillerne. Mystisk, skremmende, mørk grøsser.

03). The Perfect Couple

Helt ny miniserie på 6 episoder fra 2024. Ligger i dag som nummer 2 på serietoppen. Glimrende skuespillere som Nicole Kidman og Liev Schreiber. Handler om Amelia som skal gifte seg inn i en av de rikeste familiene på Nantucket. Men så skjer et mystisk dødsfall, og alle blir plutselig mistenkt. Mysteriedrama og krim.

04). Stranger Things

Hittill 4 sesonger er kommet på Netflix av denne pågående serien som handler om uhyggeligheter i og rundt en småby, noe som startet i myndighetenes laboratoriumer.. Winona Ryder har gjort stort comeback som skuespiller i en av hovedrollene i denne sci-fi serien.

05). The Glory

En koreansk serie på 16 episoder fra 2022. Handler om en kvinne som mange år etter flere års grusom mishandling på videregående setter i gang med å utføre en detaljert hevnplan for å straffe de skyldige. Mørkt voldelig drama.

06). Dexter

Dette er en klassikerserie på 8 sesonger med Michael C. Hall i hovedrollen som Dexter, som til daglig jobber som blodsprutanalytiker for politiet, mens på natten er han seriemorder som kun angriper andre mordere. Mørk dramakrim. Thriller.

07). Kastanjemannen

En pågående ny serie hvorav første sesong ligger på NetFlix nå, og det er bekreftet at sesong 2 er underveis. Handlingen starter der en figur av kastanjer er plassert på et blodig åsted. Den uhyggelige ledetråden setter to etterforskere på sporet av en morder tilknyttet en politikers savnede barn. Dette er en mørk, nervepirrende dramathriller av en serie. Den er steinhard, mystisk og dansk.

08). Breaking Bad

Nok en klassiker og en av mine personlige favorittserier gjennom tidene. Veldig morsomt at så mange enda ser denne. Serien startet i 2013 og består av 5 sesonger. Det er laget spin-off-serier av den også. Helt genial fra begynnelse til slutt. Handler om en kreftsyk kjemilærer som slår seg sammen med en tidligere elev for å produsere og selge metamfetamin slik at han kan sikre familiens framtid. Med de konsekvenser dét medfølger.. Med Bryan Cranston og Aston Paul i hovedrollene. Steinhard, mørk, rått krimdrama uten like.

09). Ozark

En pågående serie med hittil 4 sesonger som handler om en finansrådgiver som tar med seg familien sin fra Chicago til Ozarkfjellene i Missouri. Det må han hvitvaske 500 millioner dollar på 5 år for å blidgjøre en narkobaron. I ledende roller er kjente skuespillere som Jason Bateman, Laura Linney og Julia Garner. Mørk thriller, en ganske hard dramakrimserie.

10). Peaky Blinders

Hittil er det kommet 6 sesonger av denne serien som kom på Netflix i 2022. Handler om Shelby-familien som opprettet en kriminell gategjeng i en by i England. Dette er på slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet, i forbudstiden! Cillian Murphy er genial i hovedrollen. Flere andre sterke skuespillere er med, som Sam Neill, Helen McCrory og Tom Hardy. Drama, krim, vold og rus.

11).Dark

I 2019 fører en lokal gutts forsvinning til frykt og usikkerhet hos beboerne i Winden, en tysk småby med en merkelig og tragisk historie. Serien er hittil på 3. sesong.. psykologisk sci-fi, mysteriekrim for de intellektuelle. Advares mot trigging da serien inneholder selvmord og psykisk belastede karakterer.

12). Pørni

Hurra for Henriette Steenstrup sier jeg bare (har spilt i film sammen med henne, alle tiders kul og dyktig dame),og hennes Pørni som i dag ligger som nummer 8 på serietoppen. Eneste norske serien på topplisten, handler om Pørni som må balansere livet som barnevernspedagog og alenemor til to, hennes relasjoner, forhold, hennes homofile far og hva det måtte være som dukker opp her i livet. Bittersøt dramakomedieserie. Veldig fin!

Det ble altså 12 serier på denne listen. Jeg selv har sett «Hill House» som ligger nummer 2 på listen, jeg synes den var bra nok, veldig verdt å se ihvertfall. Har også sett «Stranger Things» som ligger nummer 4 på listen her, en merkverdig serie, såpass annerledes at jeg digger den. Alltid vært en fan av Winona Ryder også da. På plass nummer 6 ligger «Dexter» som udiskutabelt er en bra serie for alle krimelskere og de som er fascinert av massemorderes sinn. Har sett alle sesongene en gang, men ser gjerne en runde til. «Breaking Bad» som ligger nummer 8 på lista har jeg sett gjennom et par ganger. En spinnvill serie, og som nevnt, en av mine favoritter gjennom tidene. «Peaky Blinders» nummer 10 har jeg også sett, og kan anbefale. Og til sist, plass nummer 12 «Pørni», dette er en fin jordnær serie.

Jeg har altså sett halvparten her. Gleder meg til å se de 6 seriene som jeg ikke har sett. Tenker at dette er i bunn og grunn en veldig bra liste, så hvis det er slik at dere leter etter en ny serie å se på Netflix, og det er noen på listen her dere ikke har sett, så prøv!

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#serie #netflix #bunnytrash #bunny

8 kommentarer
    1. Hei Bunny!

      Har sett fire av disse, Peaky blinders, dark, stranger Things og breaking bad.

      Likte godt peaky blinders, spesielt det at man kunne se båndet mellom familie medlemene og hvordan dem vokste opp.

      Breaking bad var drit bra, så en serie som lignet den, men kommer ikke på navnet, det var kvinner i hovedrollene.

      Dark så jeg hele, minus siste episode, jeg skulle se den med en viss person, men det ble aldri noe av…

      Stranger Things bra og bra, men mulig den var for futuristisk for meg.

      1. Vel, da er du ikke uenig med meg om de seriene vi har sett. Så jeg tenker at i dette innlegget er det nok flere serier du vil like 🐰

    2. Har sett 4, 6, 7, 9, og 11.
      7 Kastanjemannen kan eg absolutt anbefale. Held den for å vera den beste av dei eg har sett, med nr 11 Dark på ein god 2. plass.
      Nr 9 Ozark? Vel den er amerikansk, og litt for mykje eventyr.
      Akkurat nå held eg på med The Sinner, som forsåvidt og er amerikansk, men likevel godt over Ozark.
      I tillegg held eg på med ein dokumentar.
      Mordene i Los Angeles, men det er jo ein heilt anna kategori.
      For dei som ikkje har fått med seg Svensk/Danske Broen, så er den og å anbefale.

    3. Jepsipepsi! Har sett nesten alle disse 😀 !! Seriesluker som jeg er. Sist sett = The perfect couple Anbefales Nicole Kidman spiller veldig bra!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg