Norges farlige spill, bidro til israelske atomvåpen!

«Det som skjer i Gaza, er ikke folkemord», sa president Joe Biden under et arrangement for jødisk-amerikansk kulturarv ved Det hvite hus i går. Deretter gjentok han at USA støtter Israels rett til å forsvare seg selv samt at Hamas skal knuses, og at USA jobber sammen med Israel for at dette skal skje.

Norge var det andre landet i verden som i sin tid anerkjente staten Israel. Men i dag virker det som om det er Palestina som får støtte fra vårt land. Noe som for mange virker besynderlig rart da det er Palestina, som hyppigere og hyppigere fra 90-tallet av har utført terrorangrep mot Israel med selvmordsbombere, utallige rakettangrep og nå sist 7. oktober 2023 da palestinerne drepte hundrevis av ungdommer på festival i Israel, voldtok lik og tok gisler som ingen enda i dag vet om er i livet, om de er døde, om de tortureres eller hva..

Så litt historie.. I 1959 solgte Norge 20 tonn tungtvann til Israel i all hemmelighet. Dette tungtvannet var helt nødvendig for at Israels atomvåpenprogram kunne starte opp, og det fantes ingen andre steder å få tak i det. Dette tungtvannet ble brukt til å produsere store mengder israelske atomvåpen. Franskmennene, som hadde hjulpet Israel å bygge reaktoren til atomvåpnene, hadde ikke tungtvann selv. USA ville ikke selge tungtvann til Israel uten strenge kontrollordninger. Dermed ble Norge løsningen. Dette ble offentlig avslørt i 1986, da den israelske atomteknikeren Mordechai Vanunu fortalte om våpenproduksjonen.

Daværende førstesekretær Richard Kerry ved USAs ambassade i Oslo møtte en representant for norsk UD for å snakke om tungtvannsalget dagen før nyttårsaften 1960. I møtet ba den norske representanten, Olaf Solli, innstendig om at informasjonen om at Norge hadde solgt tungtvann til Israel måtte holdes hemmelig. Samtidig ga han amerikanerne en kopi av avtalen mellom Norge og Israel.

I møtereferatet står det at «Norge er svært stolte av den rollen de spiller i FN fordi de ønsker å spille en viktig rolle i verden. Derfor er det viktig for Norge å være «akseptabel» også i den arabiske verden. Norge fryktet at hvis tungtvannsavtalen skulle bli kjent så ville dette skade Norges rolle alvorlig blant araberne», heter det i referatet.

Det kommende norske stortingsvalget i 1961 var også et tema på møtet. Det fremkom at Arbeiderpartiregjeringen hadde fått mye ros for sin rolle som global fredsmegler og problemløser og hvis tungtvannavtalen med Israel kom fram så ville det være ødeleggende for Arbeiderpartiet som regjering.

Det har også vært avslørt at norske myndigheter visste den gang at Israel skulle bruke tungtvannet til atomvåpen, uten at det hindret salget.

I moderne tid har det vært avsløringer om direktekontakt mellom Jonas Gahr-Støre og Hamas’lederskapet fra Palestina da Støre var utenriksminister. Støre benektet og løy om dette, men måtte innrømme det etter at TV2 avslørte dette i videopptak.

Etter palestinske Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober 2023 hadde statsminister Støre, hvis regjering anerkjente terrororganisasjonen Taliban som lederskap i Afghanistan i 2021, og holder møter med Taliban her i Norge igjen nå, samt at for seks dager siden uttalte utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til VG at «det er Taliban som styrer», så hadde Støre besværligheter med å kalle Hamas en terrororganisasjon. Etter mye om og men valgte han å gjøre det, men regjeringen har ikke dokumentert dette i offentlige registre, de vil ikke føre Hamas inn i terrorlisten.

Hvorfor?

Mens store deler av den vestlige verden og USA støtter Israel i sin kamp for å være en trygg og sikker stat, så ser Norge ut til å via media og det politiske landskap å ha en agenda der det skapes vrangbilder av situasjonen i Midtøsten og det jobbes iherdig med å holde holde seg inne med ‘arabere’ som de ødela forholdet til da de i hemmelighet bidro til israelske atomvåpen og fikk USA med på å skjule dette. Til dette da ble avslørt i 1986. Eksempelvis har vi sett et mediekorps i Norge som har doblet antall sivile døde på Gaza i sine artikler, hvor FN selv har måttet gå ut med å dementere dette og har halvert de tidligere oppgitte tall. Som om ikke krigen i Midtøsten er ille nok, så ligger det mer i kulissene som folk ikke forstår, et politisk spill som ganske sikkert vil ramme Norge hardt etterhvert.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#israel #palestina #afghanistan #krig #norge #bunnytrash #bunny

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg