Krim fra virkeligheten: Helge Høvik!

Hei.. i dag kommer en historie fra virkeligheten som påvirket snuppen min sitt og da selvfølgelig mitt eget liv da det skjedde, bare for et lite år siden..

43 år gamle Helge Høvik, som var brannkonstabel, skjøt og drepte kona Camilla (42) og deres to felles barn, 12 år gamle Isabell og 10 år gamle Trym, før han satte fyr på familiehuset. Deretter tok han sitt eget liv. Dette konkluderte obduksjonsrapporten.

Det var klokken 02:27, natt til mandag 6. desember 2021: De første meldingene kom fra naboer og gikk på at det sto flammer ut av et vindu i familien Høviks hus i Svelvik. Flammene kom fra et vindu i husets første etasje. Brannvesenet kom og begynte slukkingen og politiet kunne opplyse om at ingen av husets fire beboere var gjort rede for. De visste ikke om personene befant seg i huset.

Klokken 05.20 opplyste politiet at nødetatene ikke hadde lykkes å oppnå kontakt med beboerne i huset, og at deres nærmeste pårørende var varslet om brannen. Drammen kommunes kriseteam var også blitt varslet. Huset var brent ned, og brannvesenet holdt på med etterslukking. Kun pipa stod igjen.

Kun pipa stod igjen.

Samme morgen uttalte politiet at de fryktet at familien var i huset da det brant ned. Ikke før på formiddagen 7. desember kunne politiet bekrefte at de hadde funnet levninger i brannruinene.

Både politifolk og naboer reagerte veldig på at det kunne starte en såpass eksplosiv brann i huset til en brannmann, uten at noen klarte å komme seg ut eller at noen ble varslet. At alle fire skulle brenne inne, var det mange som ikke kunne forstå. Det måtte være noe helt utenom det «vanlige» som hadde skjedd her. Og det var det så absolutt, huset var gammelt, men en brannmann burde vite alle fellene. Og Helge Høvik var kjent for å være en som hadde styr på alt. Hans røykvarslere ville aldri gått tomme for batterier, så hvorfor var det ingen som ble vekket av alarmer og kom seg ut av huset?

10. desember gikk politiet ut med konklusjonene i den foreløpige obduksjonsrapporten og den enorme tragedien, som skulle få enda en dimensjon, var et faktum. De foreløpige rapportene fra obduksjonen tilsa at moren og de to barna ble drept før brannen startet, at familiemedlemmene ble skutt og drept, før brannen ble påsatt. Det var denne rapporten som gjorde at politiet iverksatte full drapsetterforskning etter trehusbrannen i Svelvik i Drammen kommune.

Det ble funnet et skytevåpen på åstedet, som ble knyttet til drapene. Det våpenet ble direkte knyttes til Helge Høvik selv, i og med at våpenet var registrert på han. Selv om det går rykter i Svelvik og omkring så avdekket ikke den korte etterforskningen noe motiv. Helge Høvik fikk status som siktet, men raskt ble saken lagt død eller henlagt. Folk så ikke poenget i videre etterforskning eller siktelse da hele familien var blitt drept og familiefaren som utførte det hele til slutt tok selvmord. Så..

Kanskje en lignende sak fra North Carolina en delstat i USA har påvirket, eller kan gi noen tanker om hvorfor tragedier som dette skjer. For tragisk er hva det er, og en blir litt ekstra påvirket når en får dette så nært innpå seg. Snuppen min og jeg bor jo i Drammen, veldig nært Svelvik, og vi har bodd i Svelvik selv da han er derfra. Vi kjente ikke Helge Høvik, men vi kjenner mange som gjorde det.

Link: 84 historier krim fra virkeligheten.

Liker dere denne bloggen, lik og del gjerne innleggene!! Og følg gjerne Bunny i egne grupper på Facebook og MeWe, dette er den mest alternative og beste bloggen i landet – velkommen!

Følg Bunny på MeWeLink!!

Følg Bunny på FacebookLink!!

#helgehøvik #brannmann #drap #brannmord #selvmord #svelvik #drammen #norge #historie #krim #bunny #bunnytrash

2 kommentarer
    1. Jeg husker godt saken fra media… Forferdelig trist at noe sånt skjer, men husker ikke om det ble avdekket noe årsak til at Helge Høvik gjorde det han gjorde. Om det var noe psykiske problemer, økonomisk eller andre ting som var årsaken?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg